x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Para nr 7

Nie gadaj mi, że na świecie szaro
Gdy tęczą mieni się Kilimandżaro
Zatem w dzień i w nocy,
Czy chłodno, czy skwar do Upendi gnaj!

Regulamin forum
1. Wydarzenia mają miejsce w alternatywnej rzeczywistości i nie mają wpływu na fabułę
2. Każdy uczestnik Randki w ciemno otrzymuje po 1 sztuce kocimiętki, którą może zużyć podczas eventu (nawet jeśli postać nie zna się na zielarstwie) lub zachować w ekwipunku
3. Używanie kocimiętki w celu odurzenia partnera wbrew jego woli jest zabronione. Upendi jest krainą miłości, więc w przypadku aktów agresji wątek zostanie natychmiast zamknięty.
Awatar użytkownika
Jinamizi
Gatunek: Lew afrykański
Data urodzenia: 20 mar 2016
Waleczność: 30
Zręczność: 70
Percepcja: 51
Kontakt:

Re: Para nr 7

Post autor: Jinamizi » 15 lut 2019, 0:28

Jinamizi znieruchomiała i umilkła, słuchając Mane'a w milczeniu. Nic nie odpowiedziała na jego uwagę o pożądaniu, doskonale zdawało sobie z tego sprawę i wcale jej się to nie podobało. Nie chciała, żeby jej pożądał, chciała, żeby ją puścił.
Machnęła ogonem ze złością.
- Nie ma znaczenia, czy mi się wtedy podobało, teraz mi się to nie podoba i powinieneś to uszanować. Matka ci nie mówiła, że lwice należy szanować, a zmuszanie ich do czegoś jest objawem bardzo złych manier? - spytała retorycznie; już dawno znała odpowiedź. - W życiu nie spotkałam takiego chama.
Co z tego, że było miło i przyjemnie... jeśli to wszystko było kłamstwem? Jeśli podobało jej się to tylko dlatego, że Mane ją odurzył, doprowadzając do euforii jakimś zielskiem? Zachował się jak najgorszy drań pod słońcem.
Przystała słuchać jego paplaniny, wiedziała, że powtarza to samo co wcześniej. Że jej nie puści, że jest egoistką, bla, bla, bla. Nic jej to nie obchodziło, a jego komplement dotyczący jej zapachu puściła mimo uszu. Liczyło się jedynie to, że Mane nie zamierzał jej puścić, a więc Jinamizi sama musiała uciec.
Znienacka sięgnęła w prawo i zacisnęła kły na łapie Mane'a, starając się przebić skórę. Liczyła, że samiec pod wpływem bólu rozluźni chwyt, dzięki czemu będzie mogła uciec i zniknąć pomiędzy drzewami na dobre.

z/t (jeśli jej się udało uciec)
Rozmiary
Zwyciężają ci, którzy wiedzą, kiedy walczyć, a kiedy nie.
Otoczona, obmyślaj plany.
Zagrożona śmiercią, walcz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mane
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 01 mar 2014
Zdrowie: 81
Waleczność: 60
Zręczność: 50
Percepcja: 40
Kontakt:

Post autor: Mane » 15 lut 2019, 0:41

Trzymałem lwicę, nie mając zamiaru ją puścić. Bawiło mnie, jak się wkurzała, jak machała ogonem ze złością. Ta jej wściekłość, irytacja, naprawdę mnie bawiły.
- Uszanować? Czemu? To, że egoistycznie zmieniasz zdanie, jak Ci się tylko podoba? To nie ja powinienem to uszanować, tylko ty powinnaś zrozumieć swój błąd i spróbować się zmienić. W czym Ci mogę oczywiście pomóc – obiecałem jej. Nie do końca zgodziłem się z jej argumentem, że lwice należy szanować. A samców to już nie? Chyba wszystkie lwy należało szanować, bez względu na płeć? Chama? Tutaj to już chyba przesadziła. Kontynuowałem mówienie do niej… gdy nagle lwica szarpnęła głową, wgryzając mi się w łapę. Syknąłem ze złości i bólu, cofając łapę i rozluźniając kły… a ona w tym momencie skoczyła, wyrywając mi się. Rzuciłem się natychmiast za nią w pogoń… ale… ale zniknęła mi między drzewami. Niech to! Ruszyłem po jej śladach, mając nadzieję, że ją ponownie dorwę.

z/t

Odpowiedz

Wróć do „To Upendi! [event]”