x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Cieplica

Na pozór zwyczajne, okrągłe dziury w ziemi wyrzucają ze swego wnętrza słupy wrzącej wody. Dzięki ciepłu bijącemu od ziemi wokół źródeł zawsze panuje wysoka temperatura, niestety żadne rośliny nie wytrzymują tych skrajnych warunków.

Regulamin forum
Kary i negatywne efekty
  • Przebywająca górach postać jest narażona na lawiny, burze albo inne przeszkody.
  • Większe ryzyko złapania choroby
Awatar użytkownika
Sigrun
Królowa
Królowa
Gatunek: Lew kameruński
Data urodzenia: 24 gru 2013
Specjalizacja:
medyk 2
Medyk 2
czyste łapy
Czyste łapy
rzemieślnik 2
Rzemieślnik 2
recykling
Recykling
Zdrowie: 100
Waleczność: 20
Zręczność: 60
Percepcja: 70
Kontakt:

Cieplica

Post autor: Sigrun » 22 sie 2019, 11:40

Obrazek
Tuż za gejzerami, bliżej niezbyt imponujących rozmiarami górskich szczytów znajdowało się niewielkie oczko wodne zasilane przez wodę wypływająca ze skał. Woda jest zawsze przyjemnie ciepła niezależnie od panującej temperatury na zewnątrz. Często unosi się tu para wodna skrywając to miejsce białą szatą. W przeciwieństwie do ziemi przy gejzerach tereny te są bardziej zazielenione. Większość tutejszej zwierzyny stanowią mniejsze ssaki i gady.

A droga wiedzie w przód i w przód,
Choć się zaczęła tuż za progiem
I w dal przede mną mknie na wschód,
A ja wciąż za nią - tak jak mogę...
Skorymi stopy za nią w ślad -
Aż w szerszą się rozpłynie drogę,
Gdzie strumień licznych dróg już wpadł...
A potem dokąd? - rzec nie mogę...
♪♫♪

Obrazek Tutu tutu tutu tutu|Gdy posuniesz się za daleko|Yummy|☙❦❧ Karta postaci

Awatar użytkownika
Sigrun
Królowa
Królowa
Specjalizacja:
medyk 2
Medyk 2
czyste łapy
Czyste łapy
rzemieślnik 2
Rzemieślnik 2
recykling
Recykling
Kontakt:

Post autor: Sigrun » 22 sie 2019, 11:57

Obeszła gejzery i spoczęła łapami na miękkiej trawie. Łaskotanie źdźbeł w opuszki były przyjemną ulgą podczas wędrówki po spalonych ziemiach. Rozejrzała się uważnie dookoła, w jakiś sposób podobało jej się tu bardziej niż na płaskich równinach. Legła w cieniu przy jednym z większych głazów i odetchnęła głęboko. Nie czuła tu specjalnie zapachów świadczących o większych drapieżnikach. Może jej wędrówka niedługo znajdzie swój koniec.

♪♫♪

Awatar użytkownika
Sigrun
Królowa
Królowa
Specjalizacja:
medyk 2
Medyk 2
czyste łapy
Czyste łapy
rzemieślnik 2
Rzemieślnik 2
recykling
Recykling
Kontakt:

Post autor: Sigrun » 23 sie 2019, 9:53

Zanurzyła łapę w ciepłej wodzie, potem drugą. Leżała przy brzegu maczając je, czasami rozchlapując wodę dookoła z uśmiechem na twarzy niczym małe lwiątko. Zastanawiała się jak to możliwe, że tutejsze oczko jest takie ciepłe a tamte gejzery wręcz parzyły. Słońce przecież nie grzało tu jakoś specjalnie mocniej niż w innych rejonach. Ta sprawa pozostawała dla niej na razie zagadką. Spędziła ty dłuższa chwilę a potem ruszyła dalej zwiedzać.
z/t

♪♫♪

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 23 wrz 2019, 20:51

Ledwie żywy po wycieńczającej ucieczce Kron wylądował na kamieniu, by złapać oddech. Wciąż nie do końca wierzył własnym zmysłom. Przecież demony nie pałętają się tak po prostu po krainie napadając spacerowiczów. Ale nie widział innego wytłumaczenia dla tamtej przerażającej lwicy. Dobrze, że Kisuli była wciąż cała. Jej rany nie wróżyły jej jednak chwilowo dobrze jeśli chodzi o dłuższe wędrówki. Będą musieli zatrzymać się gdzieś żeby odpocząć. Na razie, jednak odetchnąwszy nieco, orzeł wzbił się na powrót w powietrze, by wypatrywać czy diabeł w lwiej skórze nie postanowił ich śledzić.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Awatar użytkownika
Kisulisuli
Gatunek: Lampart
Data urodzenia: 20 lut 2018
Waleczność: 35
Zręczność: 67
Percepcja: 38
Kontakt:

Post autor: Kisulisuli » 23 wrz 2019, 21:02

Lamparcica biegła jak opętana, jeszcze nigdy nie była pod wpływem takiej ilości adrenaliny i strachu. Widząc, że Kron się zatrzymał, uczyniła to co on. Następnie padła ze zmęczenia na głaz i zaczęła wylizywać rany. Miała już dość przygód i nie zamierzała brać w żadnej z niej udziału, skoro (według niej) każde lwy atakują bez powodu.

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 24 wrz 2019, 13:02

Dla pewności okrążył całą okolicę, szukając wzrokiem białej lwicy. Dopiero gdy upewnił się, że są bezpieczni wylądował obok Kisuli.
- To nie wygląda dobrze. - orzekł, ciekawsko przyglądając się ranom lamparcicy. Po tym jak kotka pozbyła się krwi z futra było odrobinę lepiej, lecz wciąż nie wyglądała na w pełni sprawną. Poczłapał bliżej głowy Kisuli i po chwili wahania zapytał:
- Też to widziałaś? - z jednej strony miał nadzieję, że nie postradał zmysłów, z drugiej wolałby już być szalony niż żeby demony biegały samopas po krainie.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Awatar użytkownika
Sigrun
Królowa
Królowa
Specjalizacja:
medyk 2
Medyk 2
czyste łapy
Czyste łapy
rzemieślnik 2
Rzemieślnik 2
recykling
Recykling
Kontakt:

Post autor: Sigrun » 24 wrz 2019, 15:02

Korzystając z ładnej pogody lwica postanowiła się przejść. Wychodząc ze swojej jaskini wystawiła się na światło słoneczne i zaciągnęła świeżym powietrzem. Dalej martwiła się o swój kawałek ziemi i o tym o czym mówiła biała lwica. Nie zamierzała jednak tak szybko uciec i pozbawić się własnego zakątka, którego śmiało mogła nazwać domem. Przeciągnęła się i rozejrzała dostrzegając w oddali jakiś ruch.

♪♫♪

Awatar użytkownika
Kisulisuli
Gatunek: Lampart
Data urodzenia: 20 lut 2018
Waleczność: 35
Zręczność: 67
Percepcja: 38
Kontakt:

Post autor: Kisulisuli » 24 wrz 2019, 15:18

Kisulisuli przerwała wylizywanie :
-A są rany, które dobrze wyglądają?- spytała ze zdziwieniem.-Jeżeli pytasz się czy widziałam te straszne demoniczne ślepia, to tak, niestety. Lecz ryk jeszcze bardziej mnie przeraził. Po czym znów zajęła się wylizywaniem ran. Nagle poczuła nieznajomy zapach:
-Też czujesz ten zapach? Czyżby ona wróciła z kimś?-zapytała z przerażeniem i jak najszybciej ukryła się między kamieniami.

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 24 wrz 2019, 18:46

Rozłożył skrzydła w geście niewiedzy.
- Wyrwanie pióra nie wygląda tak źle. - ocenił, nie przypominając sobie żeby kiedyś nabawił się aż takich ran jak Kisuli.
- Nie sądziłem, że demony istnieją naprawdę. Może tylko nam się wydawało? Może nawdychaliśmy się za dużo kocimiętki w Upendi? - pytał niepewnie, próbując ułożyć sobie w głowie ostatnie wydarzenia.
- Co? Kto? - rozejrzał się szybko wokół i bez zdziwienia zauważył, że lamparcica zdążyła już się schować. Poderwał się w powietrze, by z góry wypatrzeć obcego i zachować bezpieczną odległość. Zauważył jakąś lwicę i podleciał bliżej niej. Wyglądała na dość małą i niegroźną, więc obniżył lot.
- Kim jesteś? - zapytał podejrzliwie, przezornie trzymając się na odległość.
Lista NPC

Awatar użytkownika
Sigrun
Królowa
Królowa
Specjalizacja:
medyk 2
Medyk 2
czyste łapy
Czyste łapy
rzemieślnik 2
Rzemieślnik 2
recykling
Recykling
Kontakt:

Post autor: Sigrun » 24 wrz 2019, 19:09

To ptak! Jej oko nie zarejestrowało lamparcicy, która się schowała. Za to majestatyczny podniebny drapieżnik, który na dodatek się zbliżał wprawił ją w zachwyt. W sumie nieczęsto widywała je z takiej odległości. Mało tego zagadał do niej.
Posłała mu ciepły uśmiech a potem wskazała łapą na siebie i na pobliską jaskinie, z której wyszła. Im dłużej mu się przyglądała tym bardziej jej podobały się jego pióra. Spojrzała jeszcze na ziemie w nadziei, że może akurat jedno zgubił.

♪♫♪

Odpowiedz

Wróć do „Gejzery”