x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Pytania
Pytania
Masz jakieś pytania lub wątpliwości? A może jakiś zapis jest dla ciebie niejasny? Tutaj możesz pytać śmiało, a ktoś na pewno ci pomoże.
Zapraszamy też do zapoznania się z najczęściej zadawanymi pytaniami: klik
Zapraszamy też do zapoznania się z najczęściej zadawanymi pytaniami: klik
- Gunter
- Gatunek: Lew
- Data urodzenia: 06 lut 2011
- Zdrowie: 0
- Waleczność: 0
- Zręczność: 0
- Percepcja: 0
- Kontakt:
Karłowatość sprawia, że lew nie ma pełnych rozmiarów ani siły, więc liczy się to jako niepełnosprawność. Można w takiej sytuacji rozdać łącznie 150 statystyk, w tym maksymalnie 30 w waleczność (poniżej dolnego limitu). Maksymalnie można doekspić do 35 waleczności w trakcie gry.
- Mistrz Gry
- Kontakt:
@Viktor Abidemi powiedziała ci, że Mafundi jest w pobliskim lesie. Podpowiem, że chodzi o Las Namorzynowy, bo być może nie jest to dobrze widoczne na mapie. Wpadnij do dowolnego tematu.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC
Lista NPC
- Shanteeroth
- Data urodzenia: 04 sie 2015
- Specjalizacja:
- Waleczność: 40
- Zręczność: 55
- Percepcja: 60
Ok, chcę dopytać.
1. To, że mam źródło rośliny medycznej w jednym temacie, nie znaczy, że nie mogę go jednorazowo zebrać w innym temacie (w tym samym subforum)? W sensie po oznaczeniu źródła w temacie A mogę sobie rzucić kością w temacie B i - jak się uda - zebrać tę samą roślinę również tam?
2. Mając małe źrodło rośliny (1 uncja) mogę pobrać z niego dwie uncje na raz lub pobrać zioło częściej niż raz na dwa tygodnie, co jednak zniszczy źródło i nie będę z niego mogła skorzystać bez rzucania kością?
3. Mając małe źródło na jedną uncję mogę sobie z tego źródła zrezygnować, bo np. wyexpię sobie medyka i będę mogła zbierać większe porcje. Wtedy, jak wnioskuję, po prostu rzucam raz jeszcze w tym temacie (lub innym, obok) i np. przy 3 sukcesach mogę sobie miejsce oznaczyć jako duże źródło, rezygnując jednocześnie z 'bezkostkowych' zbiorów w miejscu, gdzie wcześniej miałam źródło na 1 uncję?
1. To, że mam źródło rośliny medycznej w jednym temacie, nie znaczy, że nie mogę go jednorazowo zebrać w innym temacie (w tym samym subforum)? W sensie po oznaczeniu źródła w temacie A mogę sobie rzucić kością w temacie B i - jak się uda - zebrać tę samą roślinę również tam?
2. Mając małe źrodło rośliny (1 uncja) mogę pobrać z niego dwie uncje na raz lub pobrać zioło częściej niż raz na dwa tygodnie, co jednak zniszczy źródło i nie będę z niego mogła skorzystać bez rzucania kością?
3. Mając małe źródło na jedną uncję mogę sobie z tego źródła zrezygnować, bo np. wyexpię sobie medyka i będę mogła zbierać większe porcje. Wtedy, jak wnioskuję, po prostu rzucam raz jeszcze w tym temacie (lub innym, obok) i np. przy 3 sukcesach mogę sobie miejsce oznaczyć jako duże źródło, rezygnując jednocześnie z 'bezkostkowych' zbiorów w miejscu, gdzie wcześniej miałam źródło na 1 uncję?
- Gunter
- Data urodzenia: 06 lut 2011
- Zdrowie: 0
- Waleczność: 0
- Zręczność: 0
- Percepcja: 0
- Kontakt:
@Shanteeroth
1.
2.
Nie można tak zrobić. Zawsze zbierasz taką samą liczbę ziół.
3.
Tak, jeśli chcesz zbierać więcej niż ci wypadło za pierwszym razem, to możesz rzucić znowu.
1.
Limit zbiorów dotyczy lokalizacji, nie tematów. Jeśli zebrałaś zioła np. w dziale Kanion, to przez dwa tygodnie nie możesz w tym dziale zebrać tego zioła, nieważne w jakim temacie.
2.
Nie można tak zrobić. Zawsze zbierasz taką samą liczbę ziół.
3.
Tak, jeśli chcesz zbierać więcej niż ci wypadło za pierwszym razem, to możesz rzucić znowu.
- Shanteeroth
- Data urodzenia: 04 sie 2015
- Specjalizacja:
- Waleczność: 40
- Zręczność: 55
- Percepcja: 60
Ok, czyli po prostu źle rozumiałam pojęcie "źródło"
Dotąd myślałam, że to taki dodatek, że nie trzeba rzucać kością, a nie że ogólnie zbiór. Bo coś mi się zakorzeniło we łbie, że po zebraniu więcej / częściej źródło się po prostu niszczy i trzeba zaczynać od nowa.
Dotąd myślałam, że to taki dodatek, że nie trzeba rzucać kością, a nie że ogólnie zbiór. Bo coś mi się zakorzeniło we łbie, że po zebraniu więcej / częściej źródło się po prostu niszczy i trzeba zaczynać od nowa.