x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Polana
- Mistrz Gry
- Kontakt:
Re: Polana
- Nie bój się kiciu. - mężny głos żubra rozległ się na polanie - Już nie z takimi miałem do czynienia! - na dowód pochylił łeb, eksponując przy tym pokaźne rogi. Tymczasem kłusownicy byli coraz bliżej i można było usłyszeć ich głosy.
- Ej Mirek, widział ty gdzie ten żubr polazł? Pewnym, że we tamtą stronę. - mówił jeden z głosów.
- A gdzież ty. Żubra żeś na łoczy nie widział? Toż by sie w tamtych krzakach nie zmieścił. - zganił go drugi głos.
- Odezwał no się, ten no, łekspert. A weź mnie tu daj te szczelbe, bo jeszcze se noge odszczelisz. Lepiej bimbru wyciongnij no z plecaka. - nieznajomi byli coraz bliżej.
- Ej Mirek, widział ty gdzie ten żubr polazł? Pewnym, że we tamtą stronę. - mówił jeden z głosów.
- A gdzież ty. Żubra żeś na łoczy nie widział? Toż by sie w tamtych krzakach nie zmieścił. - zganił go drugi głos.
- Odezwał no się, ten no, łekspert. A weź mnie tu daj te szczelbe, bo jeszcze se noge odszczelisz. Lepiej bimbru wyciongnij no z plecaka. - nieznajomi byli coraz bliżej.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC
Lista NPC
- Sigrun
- Królowa

- Gatunek: Lew kameruński
- Data urodzenia: 24 gru 2013
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 20
- Zręczność: 60
- Percepcja: 70
- Kontakt:
Zapewnienia włochatego bawoła jakoś tak dodały jej nieco otuchy. Tylko czemu wewnętrznie dalej odczuwała niepokój? Ten huk poprzednio... zmarłych z grobu wybudziłby. Kiwnęła łbem ale żubr i tak tego już nie dostrzegł. Pogładziła go za to łapą po masywnym udzie, ot tak dla duchowego wsparcia bo bojownik z niej żaden. Jak zajdzie jednak taka potrzeba to wspomoże nowego kolegę. Coś się wymyśli.
A droga wiedzie w przód i w przód,
Choć się zaczęła tuż za progiem
I w dal przede mną mknie na wschód,
A ja wciąż za nią - tak jak mogę...
Skorymi stopy za nią w ślad -
Aż w szerszą się rozpłynie drogę,
Gdzie strumień licznych dróg już wpadł...
A potem dokąd? - rzec nie mogę...♪♫♪
Tutu tutu tutu tutu|Gdy posuniesz się za daleko|Yummy|☙❦❧ Karta postaci- Mistrz Gry
- Kontakt:
Coraz głośniejsze głosy kłusowników niechybnie wskazywały, że są coraz bliżej. Żubr parsknął zamiatając kopytem ziemię. Nie mógł się doczekać, by dorwać na swoje rogi tych parszywych myśliwych.
- Tylko czekaj. - rzekł głośno, nie próbując nawet ukryć swojej obecności przed intruzami, którzy już za moment mieli pojawić się na polanie.
Wtem głośna rozmowa kłusowników ucichła. Zapewne zdali sobie sprawę z obecności zwierzyny i przyczaili się gdzieś za krzakami. Zwierz warknął niecierpliwie. Nie mógł przecież na oślep atakować krzaków, w których ukryli się ci tchórze.
- Gdzie te gnidy się schowały? Widzisz ich? - podobno koty miały dobry wzrok, więc oczy niemowy bardzo by się w tej chwili przydały.
- Tylko czekaj. - rzekł głośno, nie próbując nawet ukryć swojej obecności przed intruzami, którzy już za moment mieli pojawić się na polanie.
Wtem głośna rozmowa kłusowników ucichła. Zapewne zdali sobie sprawę z obecności zwierzyny i przyczaili się gdzieś za krzakami. Zwierz warknął niecierpliwie. Nie mógł przecież na oślep atakować krzaków, w których ukryli się ci tchórze.
- Gdzie te gnidy się schowały? Widzisz ich? - podobno koty miały dobry wzrok, więc oczy niemowy bardzo by się w tej chwili przydały.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC
Lista NPC
- Sigrun
- Królowa

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Zrobiło się jakby ciszej, niczym burza przed deszczem. Na zapytanie czy gdzieś widać tych co się zbliżali zmarszczyła brwi. Postanowiła odsunąć się od towarzysza i sprawdzić gdzie też "oni" się ukryli. Wsadziła łeb w krzaki, nie biorąc kompletnie pod uwagę, że może jej grozić niebezpieczeństwo. Przecież niedaleko tuż za nią stoi wielki włochaty bawół, więc czego tu się bać? Jak któregoś dostrzeże i nie będzie on gabarytów żubra to wyskoczy i spróbuje obalić a potem na nim usiąść jeśli cały manewr się powiedzie. Krzywdy nie chce zrobić tylko unieszkodliwić a przy okazji zapoznać się z nieznanym jej jak dotąd gatunkiem.
Test percepcji
Test percepcji
Mistrz Gry wyrzuca 3d100:
65, 50, 98
2 sukcesy65, 50, 98
Tutu tutu tutu tutu|Gdy posuniesz się za daleko|Yummy|☙❦❧ Karta postaci- Mistrz Gry
- Kontakt:
Jak zamierzała, tak zrobiła. Wypatrzywszy kłusowników jednym susem wyskoczyła w ich stronę. Chłopi zbyt zaskoczeni widokiem nieznanego zwierzęcia, by choćby próbować uciekać, otworzyli tylko szeroko oczy, które kontrastowały ostro z czerwienią ich pysków. Niemowa powaliła myśliwego na ziemię i choć nie była zbyt silna, i tak jej masa wystarczyła by przygwoździć dziwną małpę do ziemi.
Żubr podążył za jej ruchami i po chwili drugi z kłusowników leżał pod kopytem zwierza. Wiercił się, próbując dosięgnąć swojej strzelby.
- To co z nimi robimy kiciu? - zapytał żubr, pochyliwszy pysk nad leżącym. - Obdzieramy ze skóry i zrobimy sobie z niej dywan? A może wyłuskamy kości i zrobimy z nich trofeum? Oni właśnie tak by zrobili z nami. - zapytał, wbijając mocniej kopyto w pierś chłopa.
Żubr podążył za jej ruchami i po chwili drugi z kłusowników leżał pod kopytem zwierza. Wiercił się, próbując dosięgnąć swojej strzelby.
- To co z nimi robimy kiciu? - zapytał żubr, pochyliwszy pysk nad leżącym. - Obdzieramy ze skóry i zrobimy sobie z niej dywan? A może wyłuskamy kości i zrobimy z nich trofeum? Oni właśnie tak by zrobili z nami. - zapytał, wbijając mocniej kopyto w pierś chłopa.
Lista NPC
Lista NPC
- Sigrun
- Królowa

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Sukces. Mała myszka złapana, znaczy małpa albo i nie dziwne to zwierzątko. Takie łyse, bez sierści, czerwone, gdzieniegdzie tylko kilka włosów. Przyglądała się dalej nawet pazurów nie mieli. Jak niby oni mieli zrobić im krzywdę? I naprawdę skórują zwierzęta? Przysunęła łapę do pyska małpy, na której siedziała. Ot chciała zobaczyć kły ale i ich nie uświadczyła.Przynajmniej nie pokaźnych.
Pokiwała przecząco łbem, nie wypada krzywdzić innych bez potrzeby. Głodna też nie była, przestrzegała odwiecznego prawa natury. Zerknęła na ten śmieszny kijek, po który próbował sięgnąć chłop. Przygarnęłaby, choćby po to by z ciekawości zbadać go dokładniej.
Pazurem zaś odczepiła dwa guziki z koszuli mężczyzny. To też by sobie przyodziała, ciekawe czy i jej by pasowało.
Pokiwała przecząco łbem, nie wypada krzywdzić innych bez potrzeby. Głodna też nie była, przestrzegała odwiecznego prawa natury. Zerknęła na ten śmieszny kijek, po który próbował sięgnąć chłop. Przygarnęłaby, choćby po to by z ciekawości zbadać go dokładniej.
Pazurem zaś odczepiła dwa guziki z koszuli mężczyzny. To też by sobie przyodziała, ciekawe czy i jej by pasowało.
- Kontakt:
Żubr parsknął zdziwiony.
- Nie?! Zobacz tylko. Ten nawet nosi czyjąś skórę na swoim ciele. - chłop zawył dziko, gdy zwierz zahaczył rogami o jego skórzaną kurtkę i zdarł z niego. Rzucił materiał do stóp Sigrun.
- Weź sobie. Może i nie wyglądają na drapieżników, ale są podstępni i bezwzględni. Jesteś kotem, więc polujesz, żeby żyć. Oni to robią dla czystej przyjemności. - unieruchomiony kłusownik zaczął mocniej się wyrywać, ale kopyta dobrze przytrzymywały go na ziemi.
Tymczasem myśliwy trzymany przez Sigrun otrząsnął się z szoku i widząc, że lwica majstruje pazurami tuż przy jego skórze zaczął wierzgać wściekle kończynami i krzyczeć wniebogłosy.
- Nie?! Zobacz tylko. Ten nawet nosi czyjąś skórę na swoim ciele. - chłop zawył dziko, gdy zwierz zahaczył rogami o jego skórzaną kurtkę i zdarł z niego. Rzucił materiał do stóp Sigrun.
- Weź sobie. Może i nie wyglądają na drapieżników, ale są podstępni i bezwzględni. Jesteś kotem, więc polujesz, żeby żyć. Oni to robią dla czystej przyjemności. - unieruchomiony kłusownik zaczął mocniej się wyrywać, ale kopyta dobrze przytrzymywały go na ziemi.
Tymczasem myśliwy trzymany przez Sigrun otrząsnął się z szoku i widząc, że lwica majstruje pazurami tuż przy jego skórze zaczął wierzgać wściekle kończynami i krzyczeć wniebogłosy.
Lista NPC
Lista NPC
- Sigrun
- Królowa

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Argument słabo trafiony bo ona nie polowała i nigdy nikogo nie zabiła. Konsumowała to co przynosiło jej byłe stado i padlinę. Posłała jedynie żubrowi skonsternowany wzrok. Dalej nie mogła uwierzyć jak coś tak bezbronnego mogło być mordercze. Kurtka zajmie się później. Chłop przygnieciony przez nią zaczął krzyczeć i machać rękoma, sama zaczęła majtać łapami bez wysuwania pazurów grając z nim w koci koci łapki.
- Kontakt:
Kotka była niewzruszona argumentami żubra. Czyżby nie obchodziło jej, że właśnie bawi się z krwiożerczym mordercą? Zwierz zwiesił łeb i zwolnił ucisk kopyta. Oswobodzony chłop wreszcie mógł odetchnąć pełną piersią. Zachłysnął się powietrzem i zaczął szybko wypełzać spod nóg żubra, porzucając zarówno broń jak i drugiego kłusownika.
- Ani krzty honoru. Nawet nie broni swojego towarzysza. - rzekł z odrazą, spoglądając na wijącego się na ziemi człowieka.
- Niech ucieka, nie będę taki jak on. - rzucił zrezygnowany. - Zemsta byłaby przyjemniejsza, gdyby te plugawe stwory chociaż się broniły. A niech to... - wycofał się z powrotem na polanę, a chłop uciekł ile sił w nogach.
- Ani krzty honoru. Nawet nie broni swojego towarzysza. - rzekł z odrazą, spoglądając na wijącego się na ziemi człowieka.
- Niech ucieka, nie będę taki jak on. - rzucił zrezygnowany. - Zemsta byłaby przyjemniejsza, gdyby te plugawe stwory chociaż się broniły. A niech to... - wycofał się z powrotem na polanę, a chłop uciekł ile sił w nogach.
Lista NPC
Lista NPC
- Sigrun
- Królowa

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Dialekt tych śmiesznych małp był dla niej niezrozumiały. Dziwna ta mowa. Zeszła też w końcu z biednej chłopiny, nabawiła się. Podeszła zatem do tego stalowego patyka. Poobracała łapą lufę, która przekręciła się będąc skierowana prosto na kłusownika. Zaczęła podgryzać broń blisko spustu.
Strasznie ten patyk był twardy.
Strasznie ten patyk był twardy.
Tutu tutu tutu tutu|Gdy posuniesz się za daleko|Yummy|☙❦❧ Karta postaciKto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość