x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Nad rzeczką [Maisha]

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Re: Nad rzeczką [Maisha]

Post autor: Mistrz Gry » 09 lip 2019, 16:22

Młody pisnął z oburzeniem, lecz nie próbował już ani się wyrywać ani uciekać, wiedząc że nie przyniesie to większego efektu. Zaraz jednak zauważył, że coś jest nie tak kiedy lwica skierowała się w złą stronę.
- Ej, dokąd idziesz? To przecież nie tam. - zaprotestował. Uznał, że lwica albo go nie słuchała, albo kompletnie nie zna się na kierunkach świata. Gdyby był trochę starszy, może przyszłoby mu do głowy, że Maisha próbuje go porwać.
Wtem w oddali rozległo się wołanie.
- Bali! Bali! Gdzie jesteś? - krzyczał kobiecy głos.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Awatar użytkownika
Maisha
Gatunek: lew
Data urodzenia: 01 gru 2017
Waleczność: 50
Zręczność: 50
Percepcja: 50
Kontakt:

Post autor: Maisha » 09 lip 2019, 23:43

Uśmiechnęła się pod bosem I przewróciła oczami w reakvcji na oburzenie lwiątka. Lwica postawiła uszy słysząc głos wołający, jak mniemała, małego urwisa. Opuściła go na ziemię I przytrzymując łapą szepnéła.
-To twoja mama? Masz na imię Bali?- pytała wpatrując źródła głosu. Jeśli tak zaraz odda malucha I będzie po sprawie. Jednak musi być pewna.

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 10 lip 2019, 10:15

Tylko nie to, mama go zaraz znajdzie i dostanie mu się za to co zrobił. Myślał gorączkowo jak wybrnąć z tej sytuacji, a tymczasem głos matki był coraz bliżej. Była już gdzieś pomiędzy bliskimi drzewami.
- Ja? Wcale nie. - próbował się wyłgać - Mam na imię... no... inaczej. - trudno mu się myślało, gdy był przyciśnięty to ziemi. Ale zaraz, przecież mógł to wykorzystać.
- AUU! To boli! Puść mnie! Mamo! Ratunku! Mamo! - zaczął krzyczeć i jęczeć z udawanego bólu.
Słysząc krzyk syna, lwica natychmiast skierowała się w stronę głosu, by po chwili wypaść spomiędzy drzew z groźnym błyskiem w oczach. Maisha miała niewiele czasu na reakcję zanim rozzłoszczona matka spróbuje uwolnić syna z jej łap.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Awatar użytkownika
Maisha
Gatunek: lew
Data urodzenia: 01 gru 2017
Waleczność: 50
Zręczność: 50
Percepcja: 50
Kontakt:

Post autor: Maisha » 26 lip 2019, 13:15

Już miała ofuknąć młodego za kłamstwo, lecz wtem zobaczyła zmierzającą ku nim lwicę.Wściekłą lwicę. Położyła po sobie uszy. Niedobrze. Słysząc pisk młodego wystraszyła się, że lwiątko naprawdę coś zabolało ( choć nie trzymała go mocno) i natychmiast je wypuściła.
- Przepraszam, nie chciałam nic ci nie jest?- spytała z troską. O nie teraz to ma przerąbane. Cofnęła się do tyłu przygotowując mowę dla matki.
-Dzień ddobry ja na prawdę nic nie zrobiłam.. był krokodyl i ... ja się bałam, a wtedy zobaczyłam Balego, a on nie chciał odejść od wody.. no pani rozumie- dobra. Trochę jej ta mowa nie wyszła. O rajuśku przecież jak teraz to wszystko wytłumaczy? To będzie wyglądało jakby go porywała! A wiadomo, że matki są zwykle nadopiekuńcze jeśli chodzi o młode. Kompletna wtopa. Czekała na reakcję lwicy gotowa do ucieczki lub obrony.

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 26 lip 2019, 15:57

Matka wyraźnie nie była zadowolona z zastałej sytuacji. Położyła uszy i groźnym spojrzeniem wpatrywała się w Maishę. Szybkim ruchem doskoczyła do synka i czule liznęła go po czole, przy okazji sprawdzając czy wszystko z nim w porządku.
- Krokodyl? - spytała podejrzliwie, odsuwając lwiątko bezpiecznie za siebie. Podejrzewała, że jej syn może oddalać się poza rodzinne tereny i o to nie mogła winić obcej, lecz oczy z pewnością jej nie myliły i widziała jak ta przed chwilą dusiła jej dziecko.
- Nie obchodzą mnie krokodyle, tłumacz lepiej co chciałaś mu zrobić. - wycedziła przez wyszczerzone groźnie zębiska.

Milczenie lwicy przedłużało się, a po chwili przemyślenia na spokojnie matka stwierdziła, że być może rzeczywiście Maisha nie miała złych zamiarów. Wiedziała przecież, że jej synek potrafił rozrabiać.
- Dobrze, niech będzie. Bali, idziemy do domu. - powiedziała ostrym tonem i wspólnie z synem oddaliła się pospiesznie.

Akcja zakończona
Maisha +11 PD (6 do zręczności, 5 do percepcji)

Lista NPC

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone akcje”