Shani po usłyszeniu zapytania Jasira spojrzała się delikatnym wzrokiem.
- Tak jestem drugą najważniejszą osobą - odpowiedziała odpowiadając na jego pytanie. Po wysłuchaniu dalszych słów usłyszała kolejne pytanie, na które musi odpowiedzieć chcąc podać podstawowe informacje na temat ich stada.
- Mój brat Athastan jest przywódcą stada Strażnicy Kręgu. Niestety Król co ja słyszałam od mojego brata go zaginął wraz z królową oraz Kiarą i Kovu, co ja słyszałam to jedynym potomkiem ocalałym po powodzi jest ich córka. Naturalnie będzie ją poszukiwać, żeby sprowadzić i chronić przed innymi. Niedaleko nas znajduje się drugie stado Pierworodni. Stado Lwiej Ziemi podzieliło się na dwie grupy Strażnicy Kręgu i Pierworodni - rzekła tłumacząc co się naprawdę wtedy stało, bo za pewne Jasir słyszał różne opowiastki od różnych lwów o legendarnej Lwiej Ziemi. Właściwie nie byłaby zdziwiona, bo to naprawdę jest co wyobrażać. Te tereny posiadają swoją historię, o której rodzice przekazywali wiedzę swoim potomkom o dziejach.
- A jeśli chodzi o nasze stado Strażnicy Kręgu, to mogę Ci powiedzieć że dbamy o tradycje przodków, żeby nikt o nich nie zapomniał, tym bardziej pilnujemy żeby członkowie stada nie zboczyli ze ścieżki sprawiedliwości, opiekowanie się rannymi i chorymi, a także zajmujemy się kwestiami dyplomacji i innymi sprawami dotyczącego naszego stada - wypowiedziała tłumacząc na temat ich stada, żeby mógł Jasir zeznajmić się.
x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Przy Lwiej Skale [Jasir i Shani]
- Jasir
- Gatunek: lew
- Data urodzenia: 01 lip 2015
- Waleczność: 42
- Zręczność: 73
- Percepcja: 40
- Kontakt:
Słuchał krótkiej opowieści Shani o losach Lwiej Ziemi. Ta historia wydawała mu się jednak bardzo niepełna. I tak dowiedział się wielu rzeczy, o których wcześniej nawet nie mógł pomyśleć.
- Niedługo będzie chyba jakieś zebranie, prawda ? Chyba będę musiał na nie pójść, by uzupełnić tam swoje braki. - wyjaśnił nieco zmieszany po tym, co przed chwilą usłyszał.
- Mam nadzieję, że ty też się na nim pojawisz - dodał wstając i puszczając jej oko. - Na mnie chyba już pora... Fajnie byłoby znowu jeszcze gdzieś się spotkać...
W zamyśle miał pójść obejrzeć bardziej z bliska Lwią Skałę, ale czekał jeszcze na odpowiedź Shani, do której zaczął już chyba mieć większe przywiązanie, jako że spotkali się już wcześniej i była pierwszą osobą, którą bliżej poznał w nowym stadzie.
- Niedługo będzie chyba jakieś zebranie, prawda ? Chyba będę musiał na nie pójść, by uzupełnić tam swoje braki. - wyjaśnił nieco zmieszany po tym, co przed chwilą usłyszał.
- Mam nadzieję, że ty też się na nim pojawisz - dodał wstając i puszczając jej oko. - Na mnie chyba już pora... Fajnie byłoby znowu jeszcze gdzieś się spotkać...
W zamyśle miał pójść obejrzeć bardziej z bliska Lwią Skałę, ale czekał jeszcze na odpowiedź Shani, do której zaczął już chyba mieć większe przywiązanie, jako że spotkali się już wcześniej i była pierwszą osobą, którą bliżej poznał w nowym stadzie.
- Shani
- Gatunek: Leo Panthera
- Data urodzenia: 14 sie 2016
- Specjalizacja: Medyk poziom 1
Szaman poziom 1 - Waleczność: 40
- Zręczność: 41
- Percepcja: 70
- Kontakt:
Jasna lwica podczas rozmowy z Jasirem odczuwała cały czas te lekkie zdenerwowane, które jest przyjemne.
- Tak niedługo będzie zebranie naszego stada - odpowiedziała krótko. Dokańczając zdanie.
- Wypadałoby drogi Jasirze, trzeba być zawsze na bieżąco - wypowiedziała lekko uśmiechając do towarzysza. Nie wiedziała co dalej mówić, ale nawet nie było potrzeby bo usłyszała słowa samca.
- Na pewno będę - rzekła spokojnym głosem widząc jego reakcję. Zarumieniła się lekko z uśmiechem. Nie wiedziała że mu wypadnie w oko, ale na dobrą sprawę po spotkaniu z nim tamtego dnia kiedy ją uratował przed tamtymi lwicami bardzo jej się spodobał. Mając nadzieję, że go spotka kiedyś, a tutaj patrz są w tym samym stadzie.
- No ogółem na mnie też - wypowiedziała spokojnie stając ze skały, miała zamiar odnalezc swojego braciszka.
- Tak niedługo będzie zebranie naszego stada - odpowiedziała krótko. Dokańczając zdanie.
- Wypadałoby drogi Jasirze, trzeba być zawsze na bieżąco - wypowiedziała lekko uśmiechając do towarzysza. Nie wiedziała co dalej mówić, ale nawet nie było potrzeby bo usłyszała słowa samca.
- Na pewno będę - rzekła spokojnym głosem widząc jego reakcję. Zarumieniła się lekko z uśmiechem. Nie wiedziała że mu wypadnie w oko, ale na dobrą sprawę po spotkaniu z nim tamtego dnia kiedy ją uratował przed tamtymi lwicami bardzo jej się spodobał. Mając nadzieję, że go spotka kiedyś, a tutaj patrz są w tym samym stadzie.
- No ogółem na mnie też - wypowiedziała spokojnie stając ze skały, miała zamiar odnalezc swojego braciszka.
- Jasir
- Gatunek: lew
- Data urodzenia: 01 lip 2015
- Waleczność: 42
- Zręczność: 73
- Percepcja: 40
- Kontakt:
Uśmiechnął się kącikiem ust. Odchodził w stronę Lwiej Skały. Nie śpieszyło mu się. Przez resztę dnia odpocznie, a jutro zabierze się do pracy. Jednak co jakiś czas obracał się w stronę Shani. Jego serce wiedziało, że jest dla niego kimś wyjątkowym. Czy ten fakt wynikał z ich wcześniejszego spotkania ? Sytuacji, w jakiej kiedyś się znaleźli ? Nie wiedział, czy wyznać jej swoje uczucia. Ona mogła tak nie myśleć. Chyba poczeka i zobaczy, jak rozwinie się sytuacja...
// uznajemy ten wątek za zakończony
// uznajemy ten wątek za zakończony