x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Zwiad [Tunu, Mane]

Awatar użytkownika
Tunu
Gatunek: Lampart
Data urodzenia: 04 lut 2019
Specjalizacja:
medyk 1
Medyk 1
Zdrowie: 90
Waleczność: 45
Zręczność: 45
Percepcja: 51
Kontakt:

Re: Zwiad [Tunu, Mane]

Post autor: Tunu » 01 sie 2023, 14:00

- Drugie miejsce. - Chociaż w czymś się raz zgadzają.
Patrzyła się na niego "z pod byka" gdy ten ją przedrzeźniał, wywnioskowała, że temperament mu został z za czasów młodziaka, rodzice go rozpieszczali albo ich nie miał.
- A spie*dalaj, uświadamiam cię tylko, że był to idiotyczny ruch z twojej strony, żeby mnie zaatakować, bo teraz jestem mniej przydatna. - Wycedziła przez kły.
- Nie niańczyć, tylko dać mi spokój, bo powiedziałam już wszystko co wiedziałam. - Stwierdziła stanowczo, wpatrując się w niego poważnie, żeby wiedział, że już sobie nie żartuje.
Naprawdę mocno starała się, żeby go nie wyzywać, a ten tak się jej odwdzięczał, że nawet jej nie odwiązał jak już się wszystkiego dowiedział - okazało się, że mówienie czegokolwiek było jednak nieopłacalne.
Miała już go tak po dziurki w nosie, że nawet chciała zdechnąć tak z premedytacją, żeby złamać jego zakaz.
Spróbowała złapać jego łapę w zęby gdy ten ją pacnął, raczej mała szansa żeby to się udało, ale warto spróbować.
Grzywiasty był chyba nie z tej ziemi, jeśli myślał, że jak ją wypuści to ona pójdzie, zdobędzie informacje i do niego wróci. Gdyby była w lepszym stanie, to pewnie po rozwiązaniu chciałaby kontynuować walkę!
- W dupie ci się przewraca jeśli myślisz, że ktokolwiek dobrowolnie by chciał z tobą zostać. -.

Awatar użytkownika
Mane
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 01 mar 2014
Zdrowie: 81
Waleczność: 60
Zręczność: 50
Percepcja: 40
Kontakt:

Post autor: Mane » 01 sie 2023, 14:36

No nie, ona znowu zaczęła pyskować! Chyba w dalszym ciągu nie nauczyła się, gdzie jej miejsce!
- Uważaj na słowa, bezczelna Kropo! – ryknąłem na nią głośno – Chyba Twój ruch był idiotyczny! Mój każdy ruch jest idealny! – wydarłem się na nią. Owszem, niektórzy sugerowali, że miałem problem z przyjmowaniem opinii innych osób. Ale to nie była prawda. Miałem problem z opiniami innych osób ale tylko wtedy, gdy były negatywne. Tak jak teraz! Jak jakaś bezpedzlowa mikruska śmiała mnie obrażać?!
- Jak już będziesz wycieraczką to dam Ci spokój! – ryknąłem na nią, tłumacząc jej później, o co mi chodzi i czego od niej oczekuję.
- No, teraz to przesadziłaś! – wydarłem się, gdy sugerowała że mi się w zadzie przewraca. Klepnąłem ją więc kolejny raz łapą w łeb. To były klepnięcia, więc raczej ciężko było mnie użreć, chociaż w pewnej chwili miałem wrażenie, że próbowała. Ale na pewno mi się tylko wydawało, bo przecież by się nie ośmieliła?
- Dobra, dość tych wygłupów, bo nie mam całego dnia. Przeproś za swoje zachowanie, za swoje pyskowanie. I obiecaj, że zaraz mi tutaj wrócisz z wszelkimi informacjami! – zażądałem, głaszcząc ją łapą po boku, następnie kładąc ją na jej łopatce. Wyraźnie wyjaśniłem jej, czego oczekiwałem i liczyłem, że ona się od razu zgodzi.

Awatar użytkownika
Tunu
Gatunek: Lampart
Data urodzenia: 04 lut 2019
Specjalizacja:
medyk 1
Medyk 1
Zdrowie: 90
Waleczność: 45
Zręczność: 45
Percepcja: 51
Kontakt:

Post autor: Tunu » 01 sie 2023, 18:54

Naprawdę tęskniła za tym małym momentem z przed chwili w którym jej nie wyzywał, a ona go, ale w końcu to on to znowu zaczął.
Zastanawiała się, czy przyjdzie kiedyś taki moment, w którym ktoś przemówi samcowi do rozsądku, na pewno byłoby to ciężkie.
Machnęła uchem i zignorowała następne uderzenia, bo i tak zamierzała się kiedyś zemścić, więc oszczędzi to na wtedy kiedy przyjdzie ten czas.
- Dobra, cokolwiek. Pójdę ci znaleźć te twoje informacje. - Powiedziała zirytowana, przewracając oczami najbardziej dramatycznie jak się dało.
Oczywiście nie zamierzała, ale schowała dumę i postanowiła powiedzieć, co on chciał usłyszeć, aby wyrwać się z sytuacji.
Pominęła część z przepraszaniem, ale miała nadzieję, że jego roztargniony zad o tym zapomni gdy usłyszy, że wykona jego rozkazy.

Awatar użytkownika
Mane
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 01 mar 2014
Zdrowie: 81
Waleczność: 60
Zręczność: 50
Percepcja: 40
Kontakt:

Post autor: Mane » 01 sie 2023, 19:27

Uśmiechnąłem się, gdy lamparcica nagle spokorniała i obiecała znaleźć mi informację.
- Widzisz? I nie można tak było od razu? Bez utrudniania, pyskowania, wymądrzania się i bez głupiego sprzeciwiania się? - spytałem - Jak chcesz to jesteś bardzo grzeczną kotką! - pochwaliłem ją i protekcjonalnie pogładziłem ją po łbie.
- W zasadzie nie wiem, czy wysyłać Cię od razu na poszukiwania informacji. Jeśli źle się czujesz... bo jesteś nieuważna i wpadłaś kilka razy do wody, oraz nie patrzysz gdzie biegniesz i kilka razy wbiegłaś w drzewo uderzając o nie łbem, to może lepiej rzeczywiście bym się Tobą zaopiekował, aż się lepiej poczujesz? W końcu nie chcemy, by takiej... grzecznej i uroczej kotce coś się stało, prawda? - spytałem ewidentnie ironicznym tonem, zastanawiając się, czy ona się domyśla, że sobie z niej kpię. Ale skoro miała kropki zamiast mózgu, to pewnie nie była w stanie się tego domyślić.
- Pozwól, że Ci pomogę - stwierdziłem i bezceremonialnie chwyciłem ją zębami za kark, niczym matka małe kocię, po czym zacząłem ją nieść w stronę swojej jaskini, do której miałem kawałek. Powinna być chyba zadowolona, że robię jej za darmowy transport! Taką prawie że lektykę.

EDIT: koniec wątku

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”