x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Przy Lwiej Skale [Jasir i Shani]

Awatar użytkownika
Shani
Gatunek: Leo Panthera
Data urodzenia: 14 sie 2016
Specjalizacja: Medyk poziom 1
Szaman poziom 1
Waleczność: 40
Zręczność: 41
Percepcja: 70
Kontakt:

Re: Przy Lwiej Skale [Jasir i Shani]

Post autor: Shani » 08 lis 2018, 15:06

Shani po usłyszeniu zapytania Jasira spojrzała się delikatnym wzrokiem.
- Tak jestem drugą najważniejszą osobą - odpowiedziała odpowiadając na jego pytanie. Po wysłuchaniu dalszych słów usłyszała kolejne pytanie, na które musi odpowiedzieć chcąc podać podstawowe informacje na temat ich stada.
- Mój brat Athastan jest przywódcą stada Strażnicy Kręgu. Niestety Król co ja słyszałam od mojego brata go zaginął wraz z królową oraz Kiarą i Kovu, co ja słyszałam to jedynym potomkiem ocalałym po powodzi jest ich córka. Naturalnie będzie ją poszukiwać, żeby sprowadzić i chronić przed innymi. Niedaleko nas znajduje się drugie stado Pierworodni. Stado Lwiej Ziemi podzieliło się na dwie grupy Strażnicy Kręgu i Pierworodni - rzekła tłumacząc co się naprawdę wtedy stało, bo za pewne Jasir słyszał różne opowiastki od różnych lwów o legendarnej Lwiej Ziemi. Właściwie nie byłaby zdziwiona, bo to naprawdę jest co wyobrażać. Te tereny posiadają swoją historię, o której rodzice przekazywali wiedzę swoim potomkom o dziejach.
- A jeśli chodzi o nasze stado Strażnicy Kręgu, to mogę Ci powiedzieć że dbamy o tradycje przodków, żeby nikt o nich nie zapomniał, tym bardziej pilnujemy żeby członkowie stada nie zboczyli ze ścieżki sprawiedliwości, opiekowanie się rannymi i chorymi, a także zajmujemy się kwestiami dyplomacji i innymi sprawami dotyczącego naszego stada - wypowiedziała tłumacząc na temat ich stada, żeby mógł Jasir zeznajmić się.

Awatar użytkownika
Jasir
Gatunek: lew
Data urodzenia: 01 lip 2015
Waleczność: 42
Zręczność: 73
Percepcja: 40
Kontakt:

Post autor: Jasir » 20 lis 2018, 21:33

Słuchał krótkiej opowieści Shani o losach Lwiej Ziemi. Ta historia wydawała mu się jednak bardzo niepełna. I tak dowiedział się wielu rzeczy, o których wcześniej nawet nie mógł pomyśleć.
- Niedługo będzie chyba jakieś zebranie, prawda ? Chyba będę musiał na nie pójść, by uzupełnić tam swoje braki. - wyjaśnił nieco zmieszany po tym, co przed chwilą usłyszał.
- Mam nadzieję, że ty też się na nim pojawisz - dodał wstając i puszczając jej oko. - Na mnie chyba już pora... Fajnie byłoby znowu jeszcze gdzieś się spotkać...
W zamyśle miał pójść obejrzeć bardziej z bliska Lwią Skałę, ale czekał jeszcze na odpowiedź Shani, do której zaczął już chyba mieć większe przywiązanie, jako że spotkali się już wcześniej i była pierwszą osobą, którą bliżej poznał w nowym stadzie.

Awatar użytkownika
Shani
Gatunek: Leo Panthera
Data urodzenia: 14 sie 2016
Specjalizacja: Medyk poziom 1
Szaman poziom 1
Waleczność: 40
Zręczność: 41
Percepcja: 70
Kontakt:

Post autor: Shani » 20 lis 2018, 21:42

Jasna lwica podczas rozmowy z Jasirem odczuwała cały czas te lekkie zdenerwowane, które jest przyjemne.
- Tak niedługo będzie zebranie naszego stada - odpowiedziała krótko. Dokańczając zdanie.
-
Wypadałoby drogi Jasirze, trzeba być zawsze na bieżąco - wypowiedziała lekko uśmiechając do towarzysza. Nie wiedziała co dalej mówić, ale nawet nie było potrzeby bo usłyszała słowa samca.
- Na pewno będę - rzekła spokojnym głosem widząc jego reakcję. Zarumieniła się lekko z uśmiechem. Nie wiedziała że mu wypadnie w oko, ale na dobrą sprawę po spotkaniu z nim tamtego dnia kiedy ją uratował przed tamtymi lwicami bardzo jej się spodobał. Mając nadzieję, że go spotka kiedyś, a tutaj patrz są w tym samym stadzie.
- No ogółem na mnie też - wypowiedziała spokojnie stając ze skały, miała zamiar odnalezc swojego braciszka.

Awatar użytkownika
Jasir
Gatunek: lew
Data urodzenia: 01 lip 2015
Waleczność: 42
Zręczność: 73
Percepcja: 40
Kontakt:

Post autor: Jasir » 09 gru 2018, 18:05

Uśmiechnął się kącikiem ust. Odchodził w stronę Lwiej Skały. Nie śpieszyło mu się. Przez resztę dnia odpocznie, a jutro zabierze się do pracy. Jednak co jakiś czas obracał się w stronę Shani. Jego serce wiedziało, że jest dla niego kimś wyjątkowym. Czy ten fakt wynikał z ich wcześniejszego spotkania ? Sytuacji, w jakiej kiedyś się znaleźli ? Nie wiedział, czy wyznać jej swoje uczucia. Ona mogła tak nie myśleć. Chyba poczeka i zobaczy, jak rozwinie się sytuacja...

// uznajemy ten wątek za zakończony

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”