x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Kisasi - Audiencja I

Awatar użytkownika
Narie
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 06 mar 2018
Specjalizacja:
szaman 1
Szaman 1
Zdrowie: 85
Waleczność: 50
Zręczność: 40
Percepcja: 60
Kontakt:

Re: Kisasi - Audiencja I

Post autor: Narie » 28 lis 2019, 17:12

Kisasi myliła się. Narie nic nawet nie podejrzewała... a przynajmniej nie tego, co właśnie usłyszała. Kompletnie nie miała pojęcia, jak zareagować. Prawda, nie znała za dobrze swojego ojca, właściwie niezbyt go nawet pamiętała, ale i tak poczuła się boleśnie zraniona.
- Kim była twoja matka? - wydusiła w końcu przez suche gardło. W zasadzie dopiero w tym momencie dotarło do niej, kogo ma przed sobą. To moja siostra. Nie jestem jedyna. Dziwnie się z tym czuła. Całe życia słyszała, że jest ostatnia z rodu i takie tam. Gdyby losy potoczyły się trochę inaczej, to Kisasi mogłaby dziedziczyć po jej... ich ojcu. Czy miała żal do Kiary?
- Ktoś jeszcze o tym wie? - spytała, ale tylko po to, by przerwać niezręczną ciszę.

Awatar użytkownika
Kisasi
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 14 cze 2016
Waleczność: 40
Zręczność: 50
Percepcja: 60
Kontakt:

Post autor: Kisasi » 29 lis 2019, 9:45

Mimo wyrzucenia z siebie wszystkiego nie czuła się jakoś lepiej, wcale nie zrobiło jej się lżej. Dalej siedziała zgarbiona i nie odważyła się podnieść wzroku i spojrzeć na Narie.
- Miałam siostrę, została z matką na Złej Ziemi. Nie wiem co się z nimi stało. - Odpowiedziała krótko tyle ile wiedziała. Może Złoziemcy potraktowali ją lepiej niż Lwioziemcy ją.
- Kovu nigdy nie traktował mnie jak swoją córkę. - Dodała. I wtedy do niej dotarło. Cały ten życiowy żal o opuszczenie i brak rodzinnej miłości. Wiedziała, z czego wynikał, ale wreszcie połączyła fakty i zrozumiała o im chodzi. O to o co wszystkim zawsze chodziło.
W końcu podniosła wzrok, wlepiając spojrzenie w niemal identyczne zielone oczy księżniczki.
- Nie jestem żadnym dziedzicem, nie chcę żadnej władzy. - Wypowiedziała silnie te dwa zdania, póki jeszcze nie opuściła jej odwaga.
Kiedy stała nad przepaścią powiedziała sobie, że musi w końcu zacząć żyć dla siebie. Ale czy z taka przeszłością jest to w ogóle możliwe?
Obrazek

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”