x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Przy Lwiej Skale [Jasir i Shani]

Awatar użytkownika
Shani
Gatunek: Leo Panthera
Data urodzenia: 14 sie 2016
Specjalizacja: Medyk poziom 1
Szaman poziom 1
Waleczność: 40
Zręczność: 41
Percepcja: 70
Kontakt:

Przy Lwiej Skale [Jasir i Shani]

Post autor: Shani » 01 lis 2018, 20:47

Lwica leżała sobie na skale wygrzewając się na słoneczku, strasznie uwielbiała takie chwile jak jeszcze nie posiadała żadnych obowiązków, które miała za pewne niedługo je wykonać. Nie widziała w tym dniu brata co pewnie jest mocno zajęty swoimi obowiązkami. Gdy Shani zaczynała rozglądać się w horyzont położyła swoją głowę na łapach nie odgrywając swojego wzroku. Lubiła chłodny i rzeski wiatr.

Awatar użytkownika
Jasir
Gatunek: lew
Data urodzenia: 01 lip 2015
Waleczność: 42
Zręczność: 73
Percepcja: 40
Kontakt:

Post autor: Jasir » 01 lis 2018, 21:35

Jasir podążał w kierunku Lwiej Skały - miejsca dla którego poświęcił swoją wielką podróż, w którym miał podobno zacząć swoje życie od nowa, miał czystą kartę. Do tej pory nie musiał właściwie nic robić, żył dla siebie, ale zdał sobie sprawę, że musi zmienić swój styl życia. Dołączył do stada niewiele o nim wiedząc, niezdający sobie sprawy z wielu rzeczy. Może niedługo dowie się czegoś więcej ? Obejmując wzrokiem okolicę, zauważył wypoczywającą na skale lwicę. Zdążył już zniknąć wśród wysokiej trawy sawanny, ale po chwili przypomniał sobie coś. Kiedyś chyba widział tą lwicę... Choć nie był pewny, gdyż tą, o której myślał, spotkał daleko stąd. Miał iść prosto, ale zmienił kierunek, by przyjrzeć się bliżej białej. Nie chciał się ogólnie rzucać w oczy, więc spokojnym krokiem przedzierał się przez wysokie trawy sawanny.

Awatar użytkownika
Shani
Szaman poziom 1
Kontakt:

Post autor: Shani » 01 lis 2018, 22:26

Shani wygrzewała się cały czas skalnej półce, aż do momentu jak usłyszała czyiś szmer w wysokiej trawie. Na początku sądziła że to jakieś zwierzątko albo lwiątko bawiące się chcąc uczyć polowania ale to było dość dziwne według niej. Miała może halucynacje? A całkowicie to może być możliwe pomyślała przez chwilę. W danym momencie słyszała kolejny szmer ale nie co obiekt zbliżał się w jej kierunku. Lwica zmieniła pozycję, wtedy stanęła ostatecznie przyglądając się trochę z góry. Po chwili spojrzała się zielonymi oczami w lwa, którego poznała bez problemu. To on który ją uratował przed tamtymi lwicami, co ją goniły. Nie zmieniała wzroku spoglądając się delikatnie w jego sylwetkę.

Awatar użytkownika
Jasir
Kontakt:

Post autor: Jasir » 02 lis 2018, 22:07

Wiedział, że biała przyglądała mu się, że prawdopodobnie jego obecność wyrwała ją z odpoczynku. Jednak jej reakcja nie była typowo do nieprzyjaciela... Dało się wyczuć w widocznie oglądającej się na Jasira lwicy coś, jakby był kimś znanym jej, jakby jego obecność interesowała i raczej nie przeszkadzała. Podchodził coraz bliżej i bliżej, nie śpieszyło mu się, szedł spokojnie, acz długim krokiem. Na odległość kilkunastu kroków, na wprost do stojącej lwicy, wciąż przedzierając się przez większe trawy, zaczął do niej:
- Dzień dobry ! Mam nadzieję, że moja obecność tu nie przeszkadza, choć jestem dla was obcy, jako nowy w Strażnikach Kręgu. - wytłumaczył na początek. Nie chciał być przy Lwiej Skalę źle przyjęty i mówiłby dalej, gdyby nie zorientował się, że ona była tamtą lwicą, o której myślał.
- Hej, kiedyś miałem okazję się z tobą spotkać... Pamiętam cię, ale spotkaliśmy się daleko stąd... - wyrwało mu się z ust nieoficjalnym tonem.

Awatar użytkownika
Shani
Szaman poziom 1
Kontakt:

Post autor: Shani » 02 lis 2018, 22:18

Lwica spokojnie spoglądała się na nowo przybyłego jednakże miała naprawdę dziwne i mieszane uczucie, ale to nie była ani nienawiść ani nie chęć do samca. Shani zdawała sobie sprawę, że bardziej podchodził w kierunku skalnej półki. Uśmiechnęła się lekko i przyjacielsko w kierunku Jasir.
- Witaj, nie przeszkadzasz bez obaw. Każdy kto tu należy jest traktowany jako członek rodziny więc tym nie przejmuj się bo nie ma czym - wypowiedziała przyjaznym tonem głosu. Nigdy nie uważała, żeby chciał przeszkodzić jej, ale to była jedynie intuicja dwuletniej lwicy. Gdy wysłuchała go do końca to zrozumiała, że jest tutaj nowym członkiem, dlatego miło się nawet zrobiło, że rozmawia z członkiem stada.
- Jeśli chcesz, możesz wejść na skalną półkę jest tu dużo miejsca na odpoczynek - wypowiedziała spokojnym głosem do Jasir.

Awatar użytkownika
Jasir
Kontakt:

Post autor: Jasir » 02 lis 2018, 22:55

Jasir ucieszył się, że może liczyć na miłe przyjęcie i wszyscy członkowie są dla siebie bliscy. Czyżby SK było naprawdę jego celem podróży ? Jeśli wszyscy Strażnicy są jak Shani, to wydaje się, że tak. Lew położył się na półce wedle tego, co zaproponowała biała lwica. Niby chciał od razu odwiedzić Lwią Skałę, ale z drugiej strony musiał dowiedzieć się czegoś więcej o nowych towarzyszach. Wypadało także porozmawiać z Shani, która jak na razie nic nie powiedziała o pierwszym spotkaniu, czy o wrażeniach ponownego spotkania.
- Jestem Jasir. Przywiodły mnie tu, po długiej podróży opowieści o Simbie i pięknej Lwiej Ziemi. A ty, jak się nazywasz ?

Awatar użytkownika
Shani
Szaman poziom 1
Kontakt:

Post autor: Shani » 03 lis 2018, 2:41

Obserwowała samca widząc jak zaczynał bardziej zbliżać się aż do momentu mogła spojrzeć na całą jego sylwetkę z bliższego punktu obserwacji czyli skalnej półki. W danym momencie nie mogła mylić się, że to ten który ją naprawdę uratował. Delikatnie uśmiechnęła się w jego kierunku aż zaczynał zbliżać chcąc towarzyszyć podczas przepięknej pogody. Usłyszała jego imię, co uśmiechnęła się szerzej, a oczy lekko migotały.
- Jestem Shani, miło mi Cię widzieć ponownie Jasirze - wypowiedziała spokojnym głosem ujawniając swoje imię znajomemu.

Awatar użytkownika
Jasir
Kontakt:

Post autor: Jasir » 03 lis 2018, 13:39

- Również mi miło, Shani. - odpowiedział patrząc spokojnym wzrokiem w jej oczy. Wciąż myślał jednak, jak mogło dojść do ich ponownego spotkania. Mało prawdopobne było spotkać tą lwice tutaj, po tak długiej podróży.
- Nie myślałem, że do ponownego spotkania dojdzie tutaj. Co cię tu sprowadza ? - zapytał z lekkim uśmiechem.
Czy ona również znalazła schronienie u króla Lwiej Ziemi ? Ciekawe jaką funkcję pełni w stadzie i jaka funkcja jemu zostanie przydzielona. Od dzisiaj będzie musiał przejąć jakieś obowiązki stadne, ale zanim pozna bliżej swoich stadnych towarzyszy.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2018, 13:49 przez Jasir, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Shani
Szaman poziom 1
Kontakt:

Post autor: Shani » 03 lis 2018, 13:47

Spokojnie spoglądała się na rozmówcę wiedząc, że spotkali po raz kolejny. W dodatku tu jest jej dom tak naprawdę, co opowiedział brat.
- Podzielam twoje zdanie Jasirze. Tak naprawdę na tych terenach się urodziłam, i tu jest mój dom. W dodatku odnalazłam ostatniego członka rodziny czyli starszego brata Athastana - wypowiedziała odwzajemniając uśmiech samcowi.
- Po iluś miesiącach zostałam Znawcą Dziejów, czyli zastępczynią przywódcy można rzec - odpowiedziała krótko.

Awatar użytkownika
Jasir
Kontakt:

Post autor: Jasir » 06 lis 2018, 20:17

Shani wzięła ze spokojem pytanie Jasira. Było dla niego nawet nieco dziwne, że lwica z takim spokojem przywitała 'starego', nowego lwa, w Strażnikach Kręgu. Mimo to, Jasir był rad usłyszeć, że wszystko u niej w porządku, odnalazła swój dom i brata. Jako nowicjusz, i niezbyt kojarzący towarzystwo Strażników, nie był pewien, czy aby Athastan nie był królem, czy jakimś wodzem ich stada. Tytuł Znawcy Dziejów też jeszcze nic mu nie mówił, ale skoro Shani została zastępczynią przywódcy, musiała się naprawdę nieźle zasłużyć w stadzie. Wszystko to, jak na razie, wydawało się Jasirowi bardzo odległe, niektórych rzeczy nie zrozumie od razu. Ale może dowie się czegoś od białej.
- Jesteś drugą najważniejszą osobą po królu ? - dopytał z podziwem. - Bardzo chciałbym się z nim spotkać, stanąć u jego boku i dbać o dobro stada z Lwiej Ziemi. Jeszcze nie jest zaznajomiony z naszym stadem, więc czy mogłabyś mi o nim opowiedzieć. Dlaczego akurat 'Strażnicy Kręgu', dlaczego nie mówi się o stadzie Lwiej Ziemi ?

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”