x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Pierwsze Spotkanie {Thanatos i Imari}

Awatar użytkownika
Thanatos
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 15 paź 2015
Waleczność: 70
Zręczność: 50
Percepcja: 34
Kontakt:

Pierwsze Spotkanie {Thanatos i Imari}

Post autor: Thanatos » 16 cze 2019, 2:10

@Imari

Akcja dzieje się po wielkim spotkaniu pod Lwią Skałą.

Than był akurat w lesie w pobliżu Lwiej Skały. Był to zwykły spacer. Dawno już nie był w lasach koło Lwiej Skały. Usiadł przy swoim ulubionym drzewie w tym lesie. Było ono bardzo duże. Miało gigantyczną koronę.

Awatar użytkownika
Imari
Gatunek: lew
Data urodzenia: 17 maja 2016
Zdrowie: 0
Waleczność: 60
Zręczność: 60
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Imari » 19 cze 2019, 16:18

Imari kręcił się po okolicy, nie widział potrzeby przebywana nią Lwiej Skale, trochę przytłaczała go swoja wielkością i ilościom lwów jakie tam były. Idąc tak jego oczom ukazał się jasnobrązowy samiec. Ruszył w jego kierunku po chwili wahania. Nie chciał przeszkadzać ale warto też nawiązywać jakieś więzi.
-Hej- Powiedział będąc od lwa kilka łap odległości.

Awatar użytkownika
Thanatos
Kontakt:

Post autor: Thanatos » 19 cze 2019, 18:56

Than siedział sobie spokojnie i patrzył w górę na koronę drzewa, gdy usłyszał jakieś kroki. Popatrzy więc i usłyszał słowa od lwa. Widział go już wcześniej, ale jeszcze się nie zapoznali.
Hej. - Powiedział. - My się jeszcze nie znamy. Jestem Thanatos. - Wyciągną łapę.

Awatar użytkownika
Imari
Kontakt:

Post autor: Imari » 20 cze 2019, 20:28

-No raczej nie- Powiedział przyglądając się lwu- Jestem Imari- Przedstawił mu się i usiadł kilak korków od niego. Nie znał dobrze tutejszych zwyczajów i w ogóle więc wolał być jednak trochę ostrożnym. Ogonem lekko zastukał o ziemię i rozejrzał sie po okolicy. Wszystko wydawało sie być takie spokojne.

Awatar użytkownika
Thanatos
Kontakt:

Post autor: Thanatos » 20 cze 2019, 20:46

Nie podał łapy, więc Than trochę się zdziwił, ale zrozumiał, że lew jest nowy. - A więc jak się u nas znalazłeś? - Powiedział na Imariego z zaciekawieniem.

Awatar użytkownika
Imari
Kontakt:

Post autor: Imari » 20 cze 2019, 21:12

-Urodziłem sie tutaj i wróciłem teraz- To bardzo uproszczona wersja tego wszystkiego- a ty? Od zawsze jesteś tutaj?- Pozwolił sobie na takie pytanie i na zadanie je bezpośrednio. Tutaj panowała przyjemna cisza, lew zrelaksował się trochę i rozluźnił.
-Możesz coś mi opowiedzieć o tym stadzie?- Ja sam miałem dość różne kawałki wiedzy.

Awatar użytkownika
Thanatos
Kontakt:

Post autor: Thanatos » 20 cze 2019, 23:31

Tak? A dlaczego odszedłeś z Lwiej Ziemi? - Zapytał.
Ja urodziłem się tutaj i mieszkam tutaj nieprzerwanie. - Odpowiedział z uśmiechem.
No i znowu będzie musiał wracać do tych momentów. Miał nadzieję, że nie złapie go atak paniki. - Więc stado powstało.... no naprawdę dawano dawno temu. Od początku rządzili nią królowie. I tak na prawdę zawsze było tutaj spokojnie, nie licząc nieszczęsnego Skazy, który wszystko zrujnował i rozdzielił tka na prawdę nasze stado na połowę. Myślę, że już nigdy nie uda się złączyć. - Westchnął. - Gdy król Simba odzyskał koronę po Skazie, znów zaoponował spokój na naszych terenach. Niestety nie na długo, bo tuż po przejęciu władzy, wszystkich lwice, które były za Skazą zostały wygnane. Co tak na prawdę zrodziło kolejny konflikt. Potem doszło to walki pomiędzy Lwią Ziemią, a tak zwaną Zła Ziemią. Następnie była powódź. - I znów pojawiły się te wszystkie sceny przed oczami. Nie wytrzymał i wstał i odszedł na chwilę od Imariego, odwrócił się i spróbował potrzymać panikę. Po chwili gdy się uspokoił wrócił do kolegi. - Więc kontynuując. Niestety straciłem w tym część swojej rodziny i nie lubię o tym wspominać.

Awatar użytkownika
Imari
Kontakt:

Post autor: Imari » 21 cze 2019, 14:56

-Urodziłem ale matka zabrała mnie nim miałem cokolwiek do powiedzenia, teraz... nie żyje i skierowała mnie tutaj- No po części tak było. Nie mógł zostać w stadzie ojczyma, źle by to się dla Imara skończyło. Słuchał dalszych słów samca z zaciekawieniem.
-A możesz coś mi opowiedzieć o królu?- Zapytał nastawiając lekko uszy- I dlaczego teraz tak to wszystko się różni?- w końcu nie ma już monarchii jako takiej więc co się stało i dlaczego?

Awatar użytkownika
Thanatos
Kontakt:

Post autor: Thanatos » 21 cze 2019, 23:18

Popatrzył na Imariego ze współczuciem. - Przykro mi.
Cóż król Simba był nawet dobrym królem. Lecz według mnie ten system się nie sprawdzał. Dlatego Lwia Ziemia funkcjonuje teraz tak jak funkcjonując powiem szczerze, mi ten system bardziej odpowiada. A ty co o nim sądzisz?

Awatar użytkownika
Imari
Kontakt:

Post autor: Imari » 23 cze 2019, 12:51

-Dlaczego tak uważasz, że się nie sprawdzał?- Zapytał zaciekawiony opinią lwa na ten temat- I obecny system to jaki w sumie?- No coś tam słyszał i wiedział jednak ciężko powiedzieć aby miał jakąś konkretną opinie na ów temat. Za krótko był w stadzie aby móc wyrobić sobie tez zdanie na temat działania całego tego systemu.
-Ciężko mi to określić- Nie kłamał po prostu uważał, że opinii będzie mógł wydać dopiero jak będzie w stadzie dłużej.

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”