x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Szczyt
Regulamin forum
Teren stada jest strzeżony przez członków stada i stadne NPC. W związku z tym trudno dostać się na niego niepostrzeżenie i należy odczekać 24 h po wejściu żeby opuścić teren stada.
Teren stada jest strzeżony przez członków stada i stadne NPC. W związku z tym trudno dostać się na niego niepostrzeżenie i należy odczekać 24 h po wejściu żeby opuścić teren stada.
- Crimson
- Gatunek: Lampart
- Data urodzenia: 25 mar 2021
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 86
- Waleczność: 60
- Zręczność: 45
- Percepcja: 35
- Kontakt:
Re: Szczyt
Crimson zastanowił się nad odpowiedzią, bowiem sam nie wiedział, czego chce i jakie są jego przyszłe plany.
- Byłem już w jednym stadzie i nie skończyło się to dla mnie dobrze. Stado zwało się Krwawą Hordą i miało żelazną dyscyplinę. - powiedział szczerze i bez większego ściemnienia. Nie widział potrzeby zatajać faktów przed Piegusem czy też paranoicznie bać się powiedzieć coś o sobie.
- Co prawda ciężko porównać was do stada, którym jest Krwawa Horda. - oznajmił mając pewność, że tutaj nie skazuje się na śmierć zwierząt myślących inaczej. Crimson jeszcze chwilę podziwiał widoki, po czym spojrzał na samca przenikliwym wzrokiem.
- Sam muszę sobie odpowiedzieć czy interesuje mnie życie w stadzie. - powiedział całkowicie prawdziwie.
- Byłem już w jednym stadzie i nie skończyło się to dla mnie dobrze. Stado zwało się Krwawą Hordą i miało żelazną dyscyplinę. - powiedział szczerze i bez większego ściemnienia. Nie widział potrzeby zatajać faktów przed Piegusem czy też paranoicznie bać się powiedzieć coś o sobie.
- Co prawda ciężko porównać was do stada, którym jest Krwawa Horda. - oznajmił mając pewność, że tutaj nie skazuje się na śmierć zwierząt myślących inaczej. Crimson jeszcze chwilę podziwiał widoki, po czym spojrzał na samca przenikliwym wzrokiem.
- Sam muszę sobie odpowiedzieć czy interesuje mnie życie w stadzie. - powiedział całkowicie prawdziwie.
► Pokaż Spoiler
-
Danuta
- Gatunek: Lew
- Data urodzenia: 19 paź 2015
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 41
- Zręczność: 47
- Percepcja: 67
- Kontakt:
Po wyjściu z jaskini doniesiono jej zaraz, że ktoś jej szukał i obecnie gościem zajmuje się Piegus. Nie znalazła nikogo na Podnóżu, gdzie zwykli gromadzić się wszyscy przybysze, więc ruszyła z powrotem na Lwią Skałę. Z daleka zauważyła dwójkę stojąca na szczycie. No dalej już nie mogli się wdrapać. Poważnie myślała o tym, żeby zignorować gościa i zająć się swoimi sprawami, ale była ciekawa kogo tym razem demony rzuciły na Lwią Ziemię. Miała tu już piromantę, roznosicieli epidemii, uciekającą księżniczkę, karła pijaka, goryla satanistę, jednooką lwicę powiązaną z niewolnictwem i... właśnie, gdzie jest Mjinga? Pewnie znowu dała się omotać jakiemuś samcowi. Tak czy siak, nie mogła oprzeć się ciekawości, kto przypałętał się tym razem.
- A to ty - rzuciła na widok lamparta. Nieco się zawiodła, szpieg wydawał się tak zwyczajny w porównaniu do jej pozostałych gości.
@Piegus @Crimson
- A to ty - rzuciła na widok lamparta. Nieco się zawiodła, szpieg wydawał się tak zwyczajny w porównaniu do jej pozostałych gości.
@Piegus @Crimson
- Piegus
- Strażnik

- Gatunek: lew
- Data urodzenia: 12 cze 2019
- Specjalizacja:
- Waleczność: 65
- Zręczność: 55
- Percepcja: 30
- Kontakt:
Zaskoczyło go to, ze ten był w stadzie.
-To dość nietypowe- Nie ukrywał swojego zaskoczenia. W końcu był chyba pierwszym cętkowanym, nie gepardem, co należał do stada.
-Byłeś długo?- Zagaił dalej. On sam sobie życia poza stadem nie wyobrażał. W końcu to był jego dom i jego rodzina.
Słysząc Daturę, skierował na nią spojrzenie i skłonił się.
-Nasz gość przybył aby spotkać się z tobą, pani- Rzekł ze spokojem.
@Crimson @Danusia
-To dość nietypowe- Nie ukrywał swojego zaskoczenia. W końcu był chyba pierwszym cętkowanym, nie gepardem, co należał do stada.
-Byłeś długo?- Zagaił dalej. On sam sobie życia poza stadem nie wyobrażał. W końcu to był jego dom i jego rodzina.
Słysząc Daturę, skierował na nią spojrzenie i skłonił się.
-Nasz gość przybył aby spotkać się z tobą, pani- Rzekł ze spokojem.
@Crimson @Danusia
- Crimson
- Specjalizacja:
- Kontakt:
- W Krwawej Hordzie byłem od urodzenia, więc nie miałem za dużo do powiedzenia w kwestii przynależności do czasu osiągnięcia samodzielności. - oznajmił Crimson szczerze wyciągając fakty na temat swojego byłego stada, no bo jakie decyzje mógł podejmować, kiedy jeszcze ciągnął mleko z mamcich sutków, no właśnie wyboru nie miał. Nagle do towarzystwa wkroczyła Danusia, ktöra pojawiła się znikąd.
- Dzień dobry... Królowo Daturo... - zaakcentował tytuł Datury, gdyż poczuł się oszukany. Samica nie powiedziała mu, że jest królową, choć równie dobrze mogła nią zostać niedawno o czym Crimson nie wie.
@Danusia
- Dzień dobry... Królowo Daturo... - zaakcentował tytuł Datury, gdyż poczuł się oszukany. Samica nie powiedziała mu, że jest królową, choć równie dobrze mogła nią zostać niedawno o czym Crimson nie wie.
@Danusia
► Pokaż Spoiler
-
Danuta
- Specjalizacja:
- Kontakt:
- Dziękuję Piegusie, zajmę się nim. Zdaje się, że Tibowi przydałaby się twoja pomoc. Narie uciekła z kwarantanny i trwają jej poszukiwania. - powiedziała do szarego, próbując mu dać do zrozumienia, że chce zostać z gościem sama.
- Crimsonie, po co te formalności. Przecież się znamy. - odpowiedziała z uśmiechem. Nie oszukała go przecież, jest stadnym medykiem. Po prostu nie powiedziała całej prawdy.
- I co twoje oko podróżnika sądzi o Lwiej Skale? - zapytała. Dopóki rozmowie przysłuchiwał się Piegus, musiała ograniczyć się do rozmawiania o nieszkodliwych bzdurach.
@Piegus
- Crimsonie, po co te formalności. Przecież się znamy. - odpowiedziała z uśmiechem. Nie oszukała go przecież, jest stadnym medykiem. Po prostu nie powiedziała całej prawdy.
- I co twoje oko podróżnika sądzi o Lwiej Skale? - zapytała. Dopóki rozmowie przysłuchiwał się Piegus, musiała ograniczyć się do rozmawiania o nieszkodliwych bzdurach.
@Piegus
- Piegus
- Strażnik

- Gatunek: lew
- Data urodzenia: 12 cze 2019
- Specjalizacja:
- Waleczność: 65
- Zręczność: 55
- Percepcja: 30
- Kontakt:
Nie wiedział co to było za stado. Nazwa jednak była dość wymowna. Jednak to nie piegowatemu było to oceniać. Lampart się uwolnił od nich i teraz szedł swoja drogą.
-Dobrze, pójdę tam- Skinął łbem do Datury i zszedł kierując się na poszukiwanie ojca.
zt
-Dobrze, pójdę tam- Skinął łbem do Datury i zszedł kierując się na poszukiwanie ojca.
zt
- Crimson
- Specjalizacja:
- Kontakt:
Crimson z małym zawodem spoglądał na Dature, nie żeby widoki mu się nie podobały, wręcz przeciwnie. Bardzo cenił sobie krajobraz widziany oczami z Lwiej Skały. Problem jest w kłamstwie Datury, którego ona sama nie dostrzega. Celowe zatajanie prawdy to oszustwo, a próba ukrycia swojej pozycji społecznej jest najczęściej kierowana manipulacjami. Zgadza się, lampart już wiedział, że ma do czynienia z manipulantką, a z takimi trzeba ostrożnie.
- Piękne widoki. Niezapomniany krajobraz, ale i tak wkrótce ruszam w strone Wielkiej Wody. Tutaj już się napatrzyłem na widnokrąg. - oznajmił Daturze szczerze i prawdziwie. Nie miał w dalszym interesie pozostawać na Lwiej Ziemii.
- Piękne widoki. Niezapomniany krajobraz, ale i tak wkrótce ruszam w strone Wielkiej Wody. Tutaj już się napatrzyłem na widnokrąg. - oznajmił Daturze szczerze i prawdziwie. Nie miał w dalszym interesie pozostawać na Lwiej Ziemii.
► Pokaż Spoiler
-
Danuta
- Specjalizacja:
- Kontakt:
Spojrzała na otaczający Skałę krajobraz. Rzeczywiście był całkiem ładny, ale nadal nie dowierzała temu, że lampart przybył tutaj tylko oglądać widoki.
- Tak szybko chcesz odejść? Ostatnio odniosłam wrażenie, że chcesz się dowiedzieć bardzo dużo o tym stadzie. - odpowiedziała z wzrokiem utkwionym w horyzoncie.
- Nie odejdziesz chyba nie zakosztowawszy lwioziemskiej gościnności? Skoro już przebyłeś całą tą drogę, zaczekaj chociaż do jutra i odpocznij. Naprawdę nalegam. - powiedziała, odwracając się do lamparta z uśmiechem.
@Crimson
- Tak szybko chcesz odejść? Ostatnio odniosłam wrażenie, że chcesz się dowiedzieć bardzo dużo o tym stadzie. - odpowiedziała z wzrokiem utkwionym w horyzoncie.
- Nie odejdziesz chyba nie zakosztowawszy lwioziemskiej gościnności? Skoro już przebyłeś całą tą drogę, zaczekaj chociaż do jutra i odpocznij. Naprawdę nalegam. - powiedziała, odwracając się do lamparta z uśmiechem.
@Crimson
- Crimson
- Specjalizacja:
- Kontakt:
Crimson nie miał ochoty zostawać na Lwiej Skale dłużej niż tego wymagało dobre zachowanie. Szczególnie nie mógł popuścić oszustwa z królową, która najpierw okazała się medyczką, a dopiero potem monarchą. To bolało najmocniej lamparta i biorąc pod uwagę spotkanie z paranoiczną Tunu, wywołało dziwne uczucie zagrożenia. Trzeba uważać, żeby nie zostać zmanipulowanym, a przez to też wykorzystywany w celach jakiejś rewolucji lub czegoś w tym guście.
- Oprócz krajobrazu byłem ciekaw jak funkcjonujecie i jakim stadem jesteście, ale teraz bez dwóch zdań mam już własne wnioski. - odpowiedział Crimson na wypowiedź Datury. Lampart pozostawuał neutralny wyraz swojej twarzy. Bez strachu, bez gniewu, bez emocji. Nie chciał pozostawać za długo w towarzystwie manipulantki.
- Wolę iść własną drogą. - dopowiedział.
@Danusia
- Oprócz krajobrazu byłem ciekaw jak funkcjonujecie i jakim stadem jesteście, ale teraz bez dwóch zdań mam już własne wnioski. - odpowiedział Crimson na wypowiedź Datury. Lampart pozostawuał neutralny wyraz swojej twarzy. Bez strachu, bez gniewu, bez emocji. Nie chciał pozostawać za długo w towarzystwie manipulantki.
- Wolę iść własną drogą. - dopowiedział.
@Danusia
► Pokaż Spoiler
-
Danuta
- Specjalizacja:
- Kontakt:
Machnęła ogonem. Trochę ją ten lampart irytował wciąż próbując zgrywać tajemniczego. Nie przydałby się jej nawet w lochu, więc nie miała po co go zatrzymywać.
- Cieszę się, że zobaczyłeś już wszystkie lwioziemskie krajobrazy. Mam nadzieję, że nie będziesz już więcej czuł potrzeby ich oglądać. Oferta gościnności jest niestety jednorazowa. - mówiła tonem sugerującym, że lampart nie będzie ponownie mile widziany na Lwiej Ziemi. Nie chciała tutaj osobników, które zdecydowanie coś kręcą.
- Oby to była jak najprostsza i najszybsza droga. - powiedziała. Mogło to być odebrane jako życzenie dobrej drogi albo przypomnienie, żeby @Crimson nie kręcił się zbyt długo po terenie stada.
Danusia ruszyła w dół Skały. Pogaduszki to jedno, ale miała jeszcze coś do zrobienia.
ZT
- Cieszę się, że zobaczyłeś już wszystkie lwioziemskie krajobrazy. Mam nadzieję, że nie będziesz już więcej czuł potrzeby ich oglądać. Oferta gościnności jest niestety jednorazowa. - mówiła tonem sugerującym, że lampart nie będzie ponownie mile widziany na Lwiej Ziemi. Nie chciała tutaj osobników, które zdecydowanie coś kręcą.
- Oby to była jak najprostsza i najszybsza droga. - powiedziała. Mogło to być odebrane jako życzenie dobrej drogi albo przypomnienie, żeby @Crimson nie kręcił się zbyt długo po terenie stada.
Danusia ruszyła w dół Skały. Pogaduszki to jedno, ale miała jeszcze coś do zrobienia.
ZT