x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Bród
- Laishia
- Tytuł: Postać Miesiąca
- Gatunek: Lew
- Data urodzenia: 17 lut 2020
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 45
- Zręczność: 55
- Percepcja: 54
- Kontakt:
Podsunęła się bliżej i podsunęła w stronę Ragira skórę.
- Może być i sakwa. - Nie miała wiele do przechowywania, ale tak to będzie zdecydowanie wygodniej. Ważne też było, że nie będzie musiała wszystkiego nosić na widoku. Nie bardzo orientowała się w cenach. Oby nie była takim zupełnym biedakiem.
- Może być i sakwa. - Nie miała wiele do przechowywania, ale tak to będzie zdecydowanie wygodniej. Ważne też było, że nie będzie musiała wszystkiego nosić na widoku. Nie bardzo orientowała się w cenach. Oby nie była takim zupełnym biedakiem.
- Ragir
- Król

- Data urodzenia: 10 sie 2016
- Specjalizacja:
- Waleczność: 69
- Zręczność: 59
- Percepcja: 30
-Wiesz co...- zaczął patrząc na skórę.
-Mogę dać ci moją sakwę za tę skórę i 20 paciorków- Powiedział patrząc na lwicę, zaraz potem zdjął swoja sakwę pokazując ja lwicy- Jest na pasku, co pozwoli ci wygodnie ja sobie umiejscowić gdzie chcesz i nie powinna spaść ani też zostać od tak zdjęta- Czekał na decyzję lwicy.
-Mogę dać ci moją sakwę za tę skórę i 20 paciorków- Powiedział patrząc na lwicę, zaraz potem zdjął swoja sakwę pokazując ja lwicy- Jest na pasku, co pozwoli ci wygodnie ja sobie umiejscowić gdzie chcesz i nie powinna spaść ani też zostać od tak zdjęta- Czekał na decyzję lwicy.
- Laishia
- Kontakt:
Spojrzała na sakwę. Nie znała się za bardzo, ale nie wyglądała na taką co by miała się rozpaść. Cena, co tu dużo mówić, Lai pierwszy raz używała tej całej waluty, a cen nie znała wcale. Ułożyła więc na skórze 20 paciorków i przesunęła wszystko pod łapy Bliznopyskiego.
- Zgoda. - Nie był wcale tak straszy jak wyglądał i powoli zaczynała się rozluźniać. Siedziała już w sumie dość blisko niego.
- Zgoda. - Nie był wcale tak straszy jak wyglądał i powoli zaczynała się rozluźniać. Siedziała już w sumie dość blisko niego.
- Laishia
- Kontakt:
Poczekała aż przekaże jej sakwę i wzięła ją w łapy. Dobrze, że postanowił jej pomóc, bo jedyne co przeszło jej przez myśl, to założenie jej jak naszyjnika, to jednak było średnio wygodne. Skinęła więc łbem.
- Jak to założyć przez łapę? - Położyła sakwę na ziemi i postawiła łapę, tak by przełożyć ją przez pasek, nie bardzo jednak wiedziała co dalej.
- Jak to założyć przez łapę? - Położyła sakwę na ziemi i postawiła łapę, tak by przełożyć ją przez pasek, nie bardzo jednak wiedziała co dalej.
- Ragir
- Król

- Specjalizacja:
-Sakwa ode mnie różni się od zwykłej, że nie masz ja tylko na rzemieniu i ni będzie ci dyndać- No niech nie myśli, ze wymienił jej skórę i paciorki za jakiś szajs.
-Patrz uważnie jak to sie zakłada- Powinna potem dac sobie radę. Sama sakiewka jest bardziej zboku ale nie krępuje ruchów. Przeciągnął pas przez tułów, zaś rzemień z przodu.
-Proszę tak to się robi- Pokazał i skinął jej lekko łbem- Głową sprawdź czy dosięgniesz do środka.
-Patrz uważnie jak to sie zakłada- Powinna potem dac sobie radę. Sama sakiewka jest bardziej zboku ale nie krępuje ruchów. Przeciągnął pas przez tułów, zaś rzemień z przodu.
-Proszę tak to się robi- Pokazał i skinął jej lekko łbem- Głową sprawdź czy dosięgniesz do środka.
- Laishia
- Kontakt:
Właściwe nie zakładało się tego jakoś trudno, choć z początku miała mały problem z rozgryzieniem układu. Może gdyby przyjrzała się Ragirowi pod kątem sprzętu, gdy jeszcze nie zdjął sakwy, jakoś poszłoby łatwiej. Teraz jednak już wiedziała.
Idąc za wskazówką Bliznopyskiego wykręciła szyję i sprawdziła czy sięga do torby. Bez problemu.
- Dziękuję. Gdzie cię znajdę gdybym potrzebowała czegoś jeszcze? - W końcu teraz trochę się nałaziła. Wątpiła natomiast by mieszkał nad samym brzegiem. Tym razem miała po prostu szczęście, że na niego trafiła.
Idąc za wskazówką Bliznopyskiego wykręciła szyję i sprawdziła czy sięga do torby. Bez problemu.
- Dziękuję. Gdzie cię znajdę gdybym potrzebowała czegoś jeszcze? - W końcu teraz trochę się nałaziła. Wątpiła natomiast by mieszkał nad samym brzegiem. Tym razem miała po prostu szczęście, że na niego trafiła.
- Ragir
- Król

- Specjalizacja:
-Obecnie mieszkam w jaskini w gorę rzeki, mogę ci pokazać jakbyś kiedyś bardziej potrzebowała czegoś- Posłał jej spokojny uśmiech, jaki rzadko pojawiał się na jego mordzie.
-I tak najlepiej czekać na mnie, gdyż no zbieranie surowców czasem trwa- No w końcu nie rosną jak kwiatki od tak.
-I tak najlepiej czekać na mnie, gdyż no zbieranie surowców czasem trwa- No w końcu nie rosną jak kwiatki od tak.
- Laishia
- Kontakt:
- Jeśli masz czas. - Lai natomiast zwykle uśmiechała się dość często, ale teraz nie było zwykle. Jej wyraz pyska był właściwe nieodgadniony. Nie miała chęci i siły by okazywać cokolwiek. Z resztą pozytywne emocje nie zbyt często ją w tym okresie nawiedzały.
- Zapamiętam. Ja niestety niezbyt się znam na tej dziedzinie. - Wiedziała, że można coś zrobić ze skóry czy kości, ale już coś ponad to, to dla niej czarna magia.
- Zapamiętam. Ja niestety niezbyt się znam na tej dziedzinie. - Wiedziała, że można coś zrobić ze skóry czy kości, ale już coś ponad to, to dla niej czarna magia.