x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Gęste Listowie

Wysokie drzewa, sięgające nieba swymi potężnymi konarami oraz rozłożyste krzewy tworzą trudne do przebycia szlaki. Mimo to las tętni życiem i napotkać tu można wiele drobnych zwierząt mieszkających wśród zarośli. Przez gęste liście do ziemi docierają tylko pojedyncze promienie światła słonecznego i panuje delikatny chłód.

Regulamin forum
Teren stada jest strzeżony przez członków stada i stadne NPC. W związku z tym trudno dostać się na niego niepostrzeżenie i należy odczekać 24 h po wejściu żeby opuścić teren stada.

Kary i negatywne efekty
  • podróżujące po terenach leśnych postacie mogą się zgubić
Awatar użytkownika
Praojciec
Gatunek: Lew
Kontakt:

Gęste Listowie

Post autor: Praojciec » 16 wrz 2019, 0:22

Jest to obszar położony we wnętrzu lasu, z dala od głównych szlaków i tras. Gęsta w tej okolicy roślinność podszytu tworzy naturalne zielone ściany, poznaczone gdzieniegdzie wązkimi przejściami, prowadzącymi do wijących się pośród zarośli ścierzynek. Te zaś kluczą pomiędzy gęstwiną, przecinając się wzajemnie i tworząc prawdziwą sieć, gdzie nie gdzie tylko przechodzącą w zapewniające nieco więcej światła i przestrzeni polanki powstające na skutek upadku co większych drzew.

Awatar użytkownika
Athastan
Data urodzenia: 25 cze 2015
Specjalizacja:
szaman 2
Szaman 2
medyk 3
Medyk 3
Zdrowie: 0
Waleczność: 32
Zręczność: 50
Percepcja: 70
Kontakt:

Post autor: Athastan » 16 wrz 2019, 0:41

Wycofywali się na tyle długo, by mieć pewność że nikt z rozmawiających ich nie przyuważy, a potem dla bezpieczeństwa odeszli jeszcze teochę. Zatrzymali się właściwie dopiero na granicy gęstszej roślinności, i tam też szaman usiadł wygodnie przodem do kierunku z którego przyszli, a następnie pozwolił sobie na rozluźnienie. Potem, odczekawszy aż lwica również zajmie jakąś wygodną pozycję, zaczął mówić:
- A więc dobrze. Jak pewnie wiesz, wszyscy zgadzamy się co do tego, że masz niewątpliwie tendencje do pojawiania się wszędzie, gdzie tylko według ciebie dziej się coś ciekawego, i pakowania nosa we wszystko, co wydaje ci się interesujące.
Wiesz również, że ta tendencja bywała dla ciebie również nie raz źródłem problemów...
Sam jednak również miałem, a zresztą nadal mam, podobne zwyczaje, dlatego też myślę że rozumiem co się do tego pcha. Dlatego też rozmawiałem ostatnio z Tibem, i doszliśmy do wniosku, że zamiast powstrzymywać twoją ciekawość, można by ją ukierunkować i wykorzystać.
Dlatego też mam dla ciebie pewną propozycję...
Każdy rytuał niewłaściwe stosowany może zagrażać twojemu życiu lub zdrowiu.

Pierwszy Szaman przypomina - nigdy nie używaj cebuli w celach magicznych!

Cały Ath

Awatar użytkownika
Ventruma
Strażniczka
Strażniczka
Data urodzenia: 10 kwie 2018
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Zdrowie: 100
Waleczność: 60
Zręczność: 62
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Ventruma » 16 wrz 2019, 16:44

Athastan ją gdzieś prowadził. Nie wiedziała o co chodzi, ale było to coś ważnego, więc cieszyła się, że w końcu coś może robić. Usiadła i zaczęła uważnie, krok po kroku słuchać co mówił.
-Nazwałabym to raczej... przypadkowe pojawienie się w miejscu gdzie akurat coś się dzieję, niżeli pakowanie nosa we wszystko.-Uśmiechnęła się przyjacielsko i słuchała dalej.
Czuła, że to dąży do czegoś spektakularnego i gdy Athastan powiedział, że ma propozycje już tak nie mogła się doczekać jaką, że w głowie już skakała z radości, chodź nie wiedziała o co chodzi. Patrzyła na niego pytająco oczekując dokończenia zdania.

Venki nigdy za mało Theme ♥

Awatar użytkownika
Athastan
Specjalizacja:
szaman 2
Szaman 2
medyk 3
Medyk 3
Kontakt:

Post autor: Athastan » 16 wrz 2019, 19:58

Słysząc komentarz lwicy sam również się wyszczeżył, po czym stwierdził :
- Cóż, przypadkowe czy nie, fakty są takie, że zawsze jesteś na miejscu. Co w świetle tego co mam właśnie zamiar ci zaproponować działa jedynie na twoją korzyść. - zaczerpnął powietrza, także po to by podkreślić to, co miał do powiedzenia -
- Mianowicie chcę ci zaproponować szkolenie z Działań Wywiadowczych. - pozwolił by słowa przez chwilę przebrzmiały, a potem zaczął tłumaczyć.
- Mówiąc w skrócie, ma ono na celu pokazanie ci, jak interesować się pewnymi kwestiami, tak żeby skuteczniej uzyskiwać przy tym różne ciekawe informacje, jak je analizować, i jak przy tym wszystkim nie narażać się na oberwanie po karku.
A potem, jeśli wszysko pójdzie dobrze, będziesz mogła pojawiać się tam gdzie dzieje coś ciekawego mając za sobą cichą aprobatę 'góry'.
- dodał na koniec z wesołym uśmiechem.

Cały Ath

Awatar użytkownika
Ventruma
Strażniczka
Strażniczka
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Ventruma » 16 wrz 2019, 20:15

Słuchała już tak podekscytowana, że tylko oczekiwała tych słów. Aż ją zatkało
.-SZKOLENIE Z...-Powiedziała bardzo podekscytowana, ale nie dokończyła i szybko zatkała łapkami pyszczek, bo zrozumiała, że jako ''tajny agent'' nikt nie może wiedzieć... bo nie będzie tajna. Słuchała z uśmiechem potakując za każdym słowem.
-Ale będzie super!-Zaczęła skakać i biegać w koło.
-Będę takim tajnym agentem, i będę robić misje i łazić wszędzie i dowiadywać się ciekawych rzeczy...-Zamarzyła się i gadała tak przez dłuższą chwile, jak fajnie to by było.
Wtedy się trochę uspokoiła i postanowiła jeszcze coś dodać, a potem dać Athastanowi głos, który może coś doda.
-Myślę, że będę w tym dobra, bo chciałam iść za Reą, przez te wiadomość ale... teraz za bardzo nie mogę..-Powiedziała ze smutkiem.
Z jednej strony przez Athastana nie pójdzie z Reą i nie będzie wiedziała co to za ważna sprawa, ale z drugiej...będzie zwiadowcą!

Awatar użytkownika
Athastan
Specjalizacja:
szaman 2
Szaman 2
medyk 3
Medyk 3
Kontakt:

Post autor: Athastan » 16 wrz 2019, 21:26

Pozwolił się jej wyszaleć aż sama się uspokoiła, nie niszcząc jej idealistycznej wizji zwiadowcy uświadamianiem jej tego paranie się wywiadem bywa momentami dosyć niewdzięczne (choć w porównaniu z analityką praca w terenie faktyczie bywała emocjonująca), a z racji utajnienia nie dało się dostać chociażby publicznych wyrazów uznania... Co nie zmieniało faktu, że tą robotę na prawdę dawało się lubić, a jeśli ktoś miał do niej dryg to z reguły na prawdę go to pociągało. A Ven wydawała się być na prawdę dobrym kandydatem - choć oczywiście czekało ją sporo nauki.
- Mam tylko nadzieję że nie będziesz tak się tym ekscytować przy innych. - zażartował gdy lwicy udało się już uspokoić.
- No własnie, wiadomość dla Rei, rzekomo wysłana przez Narie... albo kogoś od Wodza. Czyli powód dla krórego się tam dzisiaj pojawiłem. I sprawa, którą należy dokończyć od razu, bo następna okazja może się przecież nie trafić. Zasadniczo jeśli uda mi się ustalić gdzie mają się spotkać mam zamiar się tam wybrać... a dla ciebie mógłby to być dobry wstęp do szkolenia, nawet przed częścią teoretyczną. Bo przecież tak nie zaczniemy nauki tu i teraz, nie będziemy robić jakiejś prowizorki. - uśmiechnął się wesoło.

Cały Ath

Awatar użytkownika
Ventruma
Strażniczka
Strażniczka
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Ventruma » 16 wrz 2019, 22:05

Na pewno nie!-Powiedziała stanowczo. Nie wygada tego wszystkim.. przynajmniej się postara. Ale raczej to się uda. Ven dużo mówi, ale w tajemnicach jest dobra.
-A skąd Jakiś ten Wódz wiedziałby, że Narie poszła i, że znała Rea i tak dalej?-Nawet nie zaczęła skakać słysząc o swojej pierwszej ''misji'', bo od razu zauważyła coś nie jasnego, dlatego o to się zapytała.
Jakby był wśród nich jakiś od wodza i przekazywał mu informacje często by gdzieś łaził. Chyba, że... wysyłają sobie kruki.
Ale to był chyba pierwszy kruk na lz.
Myślała o tym trochę i czekała, aż Athastan rozwiąże zagadkę którą sobie zadała. W głębi duszy znów skakała z nowych super wiadomości, ale chciałaby pójść kiedyś na takie zwiady sama. Już sobie wyobrażała jakby to było super... ''Ven zwiadowca LZ''.... ale by tak się nie nazywała, bo nikt by o tym nie wiedział, ale trudno.
Chociaż taka wycieczka z Athastanem też jej pasuję.

Awatar użytkownika
Gunter
Data urodzenia: 06 lut 2011
Waleczność: 0
Zręczność: 0
Percepcja: 0
Kontakt:

Post autor: Gunter » 17 wrz 2019, 18:22

Po dłuższych poszukiwaniach, ułatwionych znacznie dzięki nowo nabytym zdolnościom lewitacji i przenikania przez obiekty stałe (choć o kilku takich przypadkach wolałby zapomnieć), Gunter natrafił na ślad Athastana. Zauważył w jego towarzystwie młodą lwicę, uznając ją raczej za uczennicę niż córkę, gdyż z kilku jasnych względów nie podejrzewał skąpogrzywego szamana o posiadanie potomstwa. Bezceremonialnie zmaterializował się przed Athastanem, gdyż mimo że młoda go nie widziała, to zapewne szaman opowiadał jej co nieco o duchach.
- Poczyniłem postępy w śledztwie. - oznajmił na powitanie.
- Wspólnie z uroczą sępicą Thaxll'ssillyią udaliśmy się pańskim śladem na stadne zebranie, by szukać znajomych pysków. Niestety nikt z obecnych nie budzi żadnych wspomnień. - zrelacjonował, całkowicie nie zwracając uwagi na to, że dwójka lwów mogła być akurat w trakcie jakiejś rozmowy. Są żywi, więc mają przed sobą jeszcze mnóstwo czasu na błahostki, a tutaj rozgrywała się sprawa zahaczająca o zagadnienia wieczności.
- Dopiero po opuszczeniu terenu Lwiej Ziemi natrafiłem na cenny trop. Spotkałem mojego syna. - rzekł gładko, licząc że szaman zareaguje tak jak się tego po nim spodziewał.

Awatar użytkownika
Athastan
Specjalizacja:
szaman 2
Szaman 2
medyk 3
Medyk 3
Kontakt:

Post autor: Athastan » 23 wrz 2019, 0:45

Pytanie Ventrumy było ciekawe... ale nie dotykało żadnej kwestii nad którą sam by się jeszcze nie zastanowił. Odpowiedział więc niemalże od razu:
- W zasadzie to jest kilka opcji - mógł przykładowo przechwycić Narie i samemu się tego od niej dowiedzieć, choć to dosyć mało prawdopodobne. Mógł również, w co łatwiej uwierzyć, poskładać obraz całej sytuacji z fragmentów zasłyszanych przez jego pomocników - w końcu nasze stado nie jest odcięte od świata i lwioziemcy rozmawiają na różne tematy - a to nie była żadna tajemnica - z osobami z poza stada. A nie wiemy przecież kto może z nim współpracować... - zamarł na chwilę, czując zmieniającą się energię otoczenia. Po chwili, gdy Gunter zaczął się wizualizować nie miał już wątpliwości o co chodzi, to też stwierdził:
- Poczekaj chwilę Ven, wygląda na to że mamy gościa...
Potem wsłuchał się w słowa Guntera, jakkolwiek większość z nich nie niosła żadnych rewelacyjnych nowin. Dopiero ostatnia wiadomość go zaskoczyła (i przy okazji nieco wkurzyła - mógł chyba powiedzieć że ma syna, kiedy pytał się go o życiorys, prawda?), i to dość solidnie. Niestety środek lasu niezbyt się chyba nadawał na omawianie tego tematu.
- Cóż, cieszę się że udało się uzyskać postęp. I gratuluję cennego znaleziska. Myślę także że wobec tego powinniśmy spróbować ustalić nieco więcej faktów... - przede wszystkim chciał samemu spotkać owego syna, choć po drodze chętnie wstąpiłby również do pracowni i zebrał jakieś konkrerne zeznania od ducha. A potem porównał w końcu jego wiedzę z mapami i ustalił w końcu z jakiego miejsca pochodził.
Na razie jednak zwrócił się do lwicy.
- Wygląda na to że czeka nas jednak mała zmiana planów... Będziemy musieli najpierw wybrać się na chwilę z powrotem na Skałę. - stwierdził, choć nie podobało mu się, że nie może ruszyć z Ven na pierwsze zajęcia. Był jednak Mówcą, a pewne kwestie czasami faktycznie nie mogą czekać...
- Chodźmy więc. - powiedział do obydwojga, po czym sam ruszył.

//Zt, jeśli reszta nie robi problemów.//

Cały Ath

Awatar użytkownika
Ventruma
Strażniczka
Strażniczka
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Ventruma » 23 wrz 2019, 21:13

Hmm...-Myślała tylko nad spekulacjami Athastana. Wtedy mu kompletnie odwaliło. Zaczął gadać z wymyślonym kolegą. Może nie ma przyjaciół.
-Do kogo mówisz?-Zapytała zdziwiona. Słuchała rozmowy, a raczej z jej oczu monologu.-Ale po co? Rea zaraz pójdzie!-Powiedziała nie zgadzając się z tym, jednak poszła za Athastanem i jego wymyślonym kolegą, aby dowiedzieć się o co chodzi.

zt

Odpowiedz

Wróć do „Las”