x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Skalny Ogród

Jedyna wyspa zieleni wśród bezkresnej pustyni niejednemu już przyniosła ratunek przed śmiercią z pragnienia. Niewielkie pełne ryb jeziorko, zasilane podziemnym strumieniem, dostarcza wody rosnącym wokół drzewom. Na miękkiej trawie pod ich rozłożystymi konarami można wypocząć przed dalszą podróżą.

Awatar użytkownika
Sekhmet
Gatunek: lew
Data urodzenia: 25 lut 2019
Waleczność: 50
Zręczność: 70
Percepcja: 30
Kontakt:

Re: Skalny Ogród

Post autor: Sekhmet » 13 sie 2020, 15:32

Chodząc po oazie i zastawiając się co dalej, co zrobi mój brat ujrzałam Nut. Jakos tak cieplej zrobiło mi sie na duchu. Myślałam, że wszyscy już dawno odeszli z tego miejsca.
-Na bogów, dobrze cie widzieć Nut- Przywitałam się z lwica i lekko skinęłam jej głową na przywitanie. Może ona coś wie?
-Wiesz mozę gdzie wyruszył mój ojciec były faraon z rodziną?- Nie cała ale no wiadomo o co chodzi- Wiesz może gdzie są inni? Tabiri, Geb...- Trochę obawiałam się, że oni też znikli i inni też. Czyżby ta próba miała być jakąś karą, która Wielcy na nas zesłali?

Jojo
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 15 sty 2019
Specjalizacja:
łowca 2
Łowca 2
surykatka
Surykatka
antylopa
Antylopa
Zdrowie: 100
Waleczność: 46
Zręczność: 56
Percepcja: 51
Kontakt:

Post autor: Jojo » 13 sie 2020, 18:18

Nut pisze:Na dźwięk głosu księżniczki podniosła czujnie uszy i wstała na cztery łapy.
- Ciebie także Sekhmet. - odwzajemniła z szacunkiem powitanie. Rozejrzała się czujnie, licząc że razem z Sekhmet przybył ktoś jeszcze z zaginionych.
- Pewnego dnia Faraon razem z Królową odeszli i nie widziałam ich już później. Jedynie Ra może wiedzieć dokąd się udali. Większość królewskiej rodziny zniknęła, oprócz ciebie jak widzę z radością. - powiedziała patrząc ciepło na Sekhmet.
- Geb wyszedł na polowanie. Jeżeli chodzi o Tabiri, to jej także nie widziałam od pewnego czasu. Mam nadzieję, że nie spotkało ją nic złego. Może wyruszyła razem z Faraonem, gdyż była przywiązana do królewskich dzieci. - dodała z wyraźnym smutkiem w głosie.

Obrazek
☁️☀️☁️

Z dala od bliskich, tak nagle rzucił los
W gwarze tajemnic brzmi nowy, nieznany głos
Znad Rzeki Wspomnień obłok unosi się
Dom twój daleki, zgubiony dawno gdzieś
I wtedy czujesz, jak dobrze może być
kiedy bezpiecznym snom już nie zagraża nic
znad rzeki wspomnień księżyc odsuwa mgłę
dom twój daleki, znowu odpływa gdzieś.

🎶

Awatar użytkownika
Sekhmet
Gatunek: lew
Data urodzenia: 25 lut 2019
Waleczność: 50
Zręczność: 70
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Sekhmet » 13 sie 2020, 19:25

Słuchałam lwicy z uwagą. Jak widać nie tylko ja nic nie wiem. Odeszli i tyle? Zostawili nas tutaj, ale dlaczego tka bez słowa? Nie powinnam chyba tle rozmyślać i poddać się łasce naszych bogów. Zasmuciłam się ale... Nie można tak wiecznie. Wzięłam głębszy wdech.
-Dziękuję ci za te informacje. Mój brat...Anubis został wybrany przez Ra na nowego Faraona- wolałam aby i oni wiedzieli i nie byli w razie czego zaskoczeni.
Czyżby Tabiri ruszyła z ojcem i matką? Teraz wszystko jest możliwe.
-Ruszam dalej- Skinąłem jej lekko głową. Dobrze, ze przynajmniej jeszcze ktoś tutaj był. Budziło to iskierkę nadzieję na odbudowę.
zt

Odpowiedz

Wróć do „Oaza”