- A co ja będę z tego miała, wiele zaryzykuję jeśli spróbuję ci pomóc. - lwica była nieugięta, nie chciała ryzykować swoim zdrowiem w imię ratowania krokuty.
Na rękę byłaby szczerze nawet jej śmierć, ale pięknooka stwierdziła, że może chociaż spróbować, a może w zamian uda jej się nawiązać jakieś pokojowe relacje z klanem uwięzionej rannej na półce skalnej hieny. Rozejrzała się za jakąś sensowniejszą łatwiejszą drogę do poszkodowanej.
Rzut na percepcję
Lyanna wyrzuca 3d100:
30, 68, 11
30, 68, 11
1 sukces
Kotowata mimo, że do bardzo spostrzegawczych nie należała to udało jej się zauważyć szansę na dostanie się do zwierzęcia w potrzebie. Kilka innych pułek co prawda oddzielonych od siebie pewnym dystansem umożliwiało dostanie się do niej. Dla lwa przeskoczenie z jednej na drugą nie powinno stanowić problemu. Lyanna zdecydowała się więc spróbować swoich sił.
Rzut na zręczność
Lyanna wyrzuca 3d100:
5, 86, 91
5, 86, 91
Już na pierszej z półek skalnych jasnofutra straciła panowanie nad swoim ciałem i wylądowała na łapach 2 metry niżej, znajdując się w punkcie wyjścia. Ryknęłą z niecadowoleniem i otrzepała sierść. Nie była z tych, którzy szybko się poddawali. Jeszcze raz spróbuje drogi na skróty ku udzieleniu pomocy uwięzionej.
Rzut na zręczność
Lyanna wyrzuca 3d100:
11, 17, 33
11, 17, 33
2 sukces
Nauczona porażką poprzedniego razu, wiedziała iż musi zachować więcej ostrożności i nie powinna niedbale stawiać łap po wykonywaniu kolejnych susów z półki na półkę. Udało się jednak i po chwili stała już obok rannej.
- Wgramol się na mój grzbiet, przetrasportuję cię na dół. - poinstruowała hienę i pomogła jej ulokawać się na swoim grzbiecie. Obciążenie nie było jakoś znaczące, ale wymagało od lwicy jakiegoś większego wysiłku niż przedtem.
Rzut na waleczność
Lyanna wyrzuca 3d100:
3, 87, 41
3, 87, 41
3 sukces
Łowczyni słynęła też z zadowalającej krzepy, więc rzeczywiście nie przyniosło jej trudu przemieszczanie się z pasażerem. Stała już na ostatniej półce dzielącej ją od bezpiecznego szlaku. Zatrzymała się jednak na chwilę, wolałaby doskoczyć... ale jeśli się nie uda to upadek z tych dwóch metrów nie powinien wyrządzić im większej szkody, w końcu już niedawno taki jednooka zaliczyła.
Rzut na zręczność
Lyanna wyrzuca 3d100:
7, 13, 10
7, 13, 10
4 sukces (dodatkowy)
Może to za sprawą lepszego dociążenia, a może po prostu umiejętności Lyanna wylądowała bezpiecznie na szlaku wraz z transportowaną ranną hieną. Odłożyła ją na ziemię i posłała elektryzujące spojrzenie.
- Jeśli kiedyś natrafię na ciebie albo na twój klan mam nadzieję, że będziesz pamiętała o tym kto cię ocalił. Nic nie jest za darmo, a kiedyś przychodzi wreszcie moment na spłacenie swoich długów, hieno. - oznajmiła jej, zaraz potem skinęła łbem na pożegnanie i udała się w drogę powrotną na stadne tereny usatysfakcjonowana swoimi zdolnościami do pokonywania różnych życiowych przeszkód.
@Mistrz Gry