x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Na spalonej ziemi [Ragir] [zakończone]

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Re: Na spalonej ziemi [Ragir]

Post autor: Mistrz Gry » 19 gru 2018, 14:56

Lew wykorzystał okazję i rzucił się na oryksa, który nie spodziewając się ataku, nie zdążył się nawet uchylić. Ragir wbił kły w zad zwierzyny i ściągnął ją do ziemi.
► Pokaż Spoiler

Oryks -4HP

Przygwożdżony oryks, zdając sobie sprawę, że znalazł się w sytuacji bez wyjścia zaczął wierzgać kopytami, próbując uwolnić się spod drapieżnika.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Awatar użytkownika
Ragir
Król
Król
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 10 sie 2016
Specjalizacja:
rzemieślnik 3
Rzemieślnik 3
zbrojmistrz
Zbrojmistrz
zbieracz
Zbieracz
garbarz
Garbarz
wpjownik 1
Wojownik 1
Zdrowie: 100
Waleczność: 69
Zręczność: 59
Percepcja: 30

Post autor: Ragir » 20 gru 2018, 13:10

Wiedziałem, że nie mogę dac mu się wyrwać i kiedy został chwilowo przygwożdżony, unikając jego poroża oraz kopyt chciałem wleź na niego aby bardziej go przygnieść i nie pozwolić mu za szybko wstać. Kierowałem się do jego łba nosa czy gardła by to chwycić w swoje szczęki i udusić ofiarę. Zdawałem jednak sobie sprawę, ze to będzie bardzo trudna rzecz.
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 20 gru 2018, 21:33

Ciosy kopyt okazały się nie być żadną przeszkodą dla drapieżnika. Lew przygniótł roślinożercę do ziemi całym swym ciężarem i rzucił do jego gardła, wbijając kły w szyję.
► Pokaż Spoiler
Oryks -16HP, pozostało 80HP

Z uszkodzonej skóry trysnęła krew, a oszołomione zwierzę przestało na chwilę się rzucać i zastygło w bezruchu.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Awatar użytkownika
Ragir
Król
Król
Specjalizacja:
rzemieślnik 3
Rzemieślnik 3
zbrojmistrz
Zbrojmistrz
zbieracz
Zbieracz
garbarz
Garbarz
wpjownik 1
Wojownik 1

Post autor: Ragir » 20 gru 2018, 23:34

Nie miałem zamiaru puszczać zwierzęcia. Także wykorzystać chwilę, nie dopuścić do jego uwolnienia i nie pozwalać mu na chwycenie oddechu. Tym samym również nie pozwolić mu wydawać z siebie dźwięków. Co nie powinno zaciekawić innych drapieżników i ostrzec jego potencjalnych współbraci.

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 23 gru 2018, 11:54

Nie mogąc złapać tchu, ranione zwierzę owładnął bezgraniczny strach. Walcząc o życie próbował uwolnić się od uścisku lwa, by zaczerpnąć powietrza.
Test krzepy Ragira vs krzepa oryksa
► Pokaż Spoiler
Oryks -10HP, pozostało 70HP

Silne łapy lwa nie pozwoliły oryksowi się oswobodzić. Coraz słabszymi ruchami wierzgał kopytami, próbując trafić drapieżnika.
Lista NPC

Awatar użytkownika
Ragir
Król
Król
Specjalizacja:
rzemieślnik 3
Rzemieślnik 3
zbrojmistrz
Zbrojmistrz
zbieracz
Zbieracz
garbarz
Garbarz
wpjownik 1
Wojownik 1

Post autor: Ragir » 26 gru 2018, 19:51

Chciałem łapami przydusić jego łeb do ziemi bardziej samemu cielskiem będąc na jego boku karku. Szczęk nie puszczałem. Będę tak trzymać aż ten się w końcu udusi lub jakoś wyswobodzi.
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 28 gru 2018, 12:44

Unieruchomiony szczękami lwa oryks nie miał najmniejszych szans by się wyswobodzić. Rozpaczliwe próby uderzenia drapieżnika także nie przyniosły skutku, a łapy lwa wciąż uniemożliwiały zaczerpnięcie tchu.
► Pokaż Spoiler
Oryks -32 HP, pozostało 38 HP
Roślinożerca był już coraz słabszy, a jego oczy zdawały się już nie widzieć przeciwnika.
Lista NPC

Awatar użytkownika
Ragir
Król
Król
Specjalizacja:
rzemieślnik 3
Rzemieślnik 3
zbrojmistrz
Zbrojmistrz
zbieracz
Zbieracz
garbarz
Garbarz
wpjownik 1
Wojownik 1

Post autor: Ragir » 30 gru 2018, 13:36

Nie rozluźniałem szczęka ni na chwilę. Czułem jak zwierze słabnie ale nie sprawiało to, ze miałem zamiar się zrelaksować. Takie to zawsze może w ostatniej chwili się uwolnić jeśli wyczuje okazje. Takiej właśnie okazji nie chciałem mu dawać przygniatając cały czas cielskiem.

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 30 gru 2018, 14:07

Bezlitosny uścisk Ragira ostatecznie pozbawił roślinożercę ostatniego tchu. Ciało roślinożercy bezwładnie poddało się szczękom drapieżcy, a czerwona posoka płynąca z przebitej kłami szyi spływała na suchą ziemię. Lew mógł uznać dzisiejsze polowanie za udane: nie dość, że pokaźna zdobycz pozwoli mu na długo zaspokoić głód, to sam nie odniósł przy tym żadnych ran.

Polowanie zakończone, punkty doświadczenia zostają przyznane według nowych zasad
Ragir: +24PD (14 do krzepy, 8 do zręczności, 2 do percepcji), +1x duża skóra

Lista NPC

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone akcje”