x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Trening, trening, trening [Ven & Bob]

Awatar użytkownika
Ventruma
Strażniczka
Strażniczka
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 10 kwie 2018
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Zdrowie: 100
Waleczność: 60
Zręczność: 62
Percepcja: 30
Kontakt:

Re: Trening, trening, trening [Ven & Bob]

Post autor: Ventruma » 05 lis 2023, 20:47

W końcu jej coś wyszło i pewnie będzie to opowiadać każdemu kogo napotka do końca życia - "Pokonałam nosorożca i nawet się aż tak nie starałam." - co prawda trochę podkoloryzowane, ale prawie tak było, nie?
Po chwili jednak wyglądało na to, że Bob zamierzał ją z powrotem sprowadzić na ziemie (dosłownie i w przenośni). Zaczął się bujać na wszystkie strony i wierzgać by zrzucić Ven z siebie, rozstawiła szerzej łapy by utrzymać się na grzbiecie, jeśli jednak udało mu się jej pozbyć to przynajmniej spróbowała nie dać się powalić i odskoczyć na jakieś dwa metry by mieć chwile na przemyślenie sytuacji.

Rzut na uniknięcie powalenia
Ventruma wyrzuca 3d100:
91, 75, 11

Zaraz po tym postanowiła zaatakować nogi nosorożca, a konkretnie tylne od boku, żeby nie zostać kopniętą, ale też żeby Bob nie mógł dosięgnąć ją rogiem.
Jeśli jednak była przytrzymywana przy ziemi to zaatakowała przednie, bo były bliżej.
- Czyli przerwa? - Odpowiedziała równie zdyszana co on.

Rzut na atak
Ventruma wyrzuca 3d100:
82, 56, 93

Venki nigdy za mało Theme ♥

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 05 lis 2023, 21:00

Bob pisze:
Lwica zaraz znalazła się na ziemi. Nadala jednak próbowała gryźć go po nogach.
- No weź! - zawołał z wyrzutem Bob, próbując odsunąć nogę przed jej zębami, przytrzymując ją jednocześnie rogiem przy ziemi.

Ven jest powalona, więc ma -10 do rzutu
Rzut na unik Boba
Mistrz Gry wyrzuca 3d100:
88, 35, 59

(2 sukcesy, Bob unika ataku)

Lwica miała ograniczone ruchy, więc udało mu się teraz uchronić nogi przed pogryzieniem. Wahał się jednak, czy ją puścić, czy też zacznie atakować go znowu.
- Tak, już starczy - powiedział i z wahaniem wypuścił lwicę.
- Już wiem, że muszę mieć oczy dookoła głowy. Ciekawe, że za każdym razem jak poznaję nowego lwa, każdy z nich walczy inaczej. Nigdy nie wiem czego się spodziewać. - powiedział. Był już zmęczony i chyba miał już dość trenowania na jeden dzień.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Awatar użytkownika
Ventruma
Strażniczka
Strażniczka
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 10 kwie 2018
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Zdrowie: 100
Waleczność: 60
Zręczność: 62
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Ventruma » 05 lis 2023, 22:03

Parsknęła rozbawiona na reakcje nosorożca, jednak gdy ją puścił tylko otrzepała się z piachu i usiadła. Mimo zmęczenia zawiodła się trochę końcem treningu, bo nadal miała resztki siły których szkoda byłoby zmarnować, poza tym po prostu lubiła to robić. Walka pozwalała wyżyć się za wszystkie życiowe problemy i o nich zapomnieć.
Uśmiechnęła się na jego wypowiedź, ona też dziś sporo się nauczyła o tym w jaki sposób może zdobyć przewagę w sytuacji w której jest o wiele słabsza od przeciwnika.
- Na przyszłość nie martw się o mnie, skup się na walce. Jakby coś mi się stało powiedziałabym. - Rzuciła przyjazną radą po czym przeciągnęła się z ziewnięciem i zaczęła się zbierać do powrotu na tereny Lwiej Ziemi.
- Trzeba to kiedyś powtórzyć! - Dodała i choć wszystko ją bolało, energicznie udała się w swoim kierunku w podskokach. Najwyżej prześpi całe jutro i jak się obudzi będzie mogła znowu trenować!

Venki nigdy za mało Theme ♥

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 05 lis 2023, 22:22

Bob pisze:
Sądził, że jeszcze przez wiele dni będzie czuł efekty treningu z Ven. Dała mu popalić, nie ma co.
- Nie sądziłem, że jesteś aż taka silna. Mój błąd. Następnym razem będę już wiedział czego się spodziewać. - powiedział z uśmiechem.
- Do zobaczenia! - rzucił na pożegnanie do lwicy. Teraz czas na odpoczynek.
Koniec akcji
@Ventruma
-20 HP
+25 PD do wojownika
+25 PD do waleczności
PD zostaną przyznane po wpisaniu akcji do dziennika
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone akcje”