x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Nie jestem już taki mały! [Vertruma, Malahir]
- Malahir
- Posłaniec

- Gatunek: Lew afrykański
- Data urodzenia: 15 sty 2019
- Specjalizacja:
- Waleczność: 55
- Zręczność: 50
- Percepcja: 45
- Kontakt:
Nie jestem już taki mały! [Vertruma, Malahir]
Pod Lwią Skałą, zanim Shani zabrała dzieci do jaskini.
Zdecydowanie polubił to miejsce. Przynajmniej było ciekawsze od jaskini, w której spędzał całe dnie. W końcu ile można? Przecież nie był już taki mały, żeby rodzice cały czas go pilnowali! Zresztą, siedzenie w jaskini było nudne! Świat poza nią był taki ciekawy. Chciał zobaczyć więcej, pozwiedzać, znaleźć jakieś fajne miejsca o których będzie wiedział on i tylko on. Chciał też nauczyć się polować i walczyć, żeby w przyszłości stać się silnym, jak tata. Chyba najwyższy czas, prawda?
W jego małej główce zrodziło się wiele planów, które najchętniej zrealizowałby już teraz. Tylko musiał jakoś zacząć. Zastanawiał się nad tym, jednocześnie bawiąc się jakimś kawałkiem drewna leżącym w trawie.
Zdecydowanie polubił to miejsce. Przynajmniej było ciekawsze od jaskini, w której spędzał całe dnie. W końcu ile można? Przecież nie był już taki mały, żeby rodzice cały czas go pilnowali! Zresztą, siedzenie w jaskini było nudne! Świat poza nią był taki ciekawy. Chciał zobaczyć więcej, pozwiedzać, znaleźć jakieś fajne miejsca o których będzie wiedział on i tylko on. Chciał też nauczyć się polować i walczyć, żeby w przyszłości stać się silnym, jak tata. Chyba najwyższy czas, prawda?
W jego małej główce zrodziło się wiele planów, które najchętniej zrealizowałby już teraz. Tylko musiał jakoś zacząć. Zastanawiał się nad tym, jednocześnie bawiąc się jakimś kawałkiem drewna leżącym w trawie.
- Ventruma
- Strażniczka

- Gatunek: Lew
- Data urodzenia: 10 kwie 2018
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 60
- Zręczność: 62
- Percepcja: 30
- Kontakt:
Ventruma chodziła spokojnie rozglądając się za czymś ciekawym. Zauważyła lwicę z dużą ilością lwiątek. Przysiadła i uśmiechnęła się, oglądając niesforne maluchy. Było takie słodkie, chodź nie wiele młodsze od Ventrumy. Ona przy nich się czuła dorosła. Jeden miał duże niebieskie oczy i dziwne łatki nad nimi. Wyglądał na dość odważnego. Ven przestąpiła z łapy na łapę i przypatrywała się tej sytuacji.
- Malahir
- Posłaniec

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Malahir przez dłuższą chwilę nie przerywał zabawy, najwyraźniej całkowicie nią pochłonięty. Właśnie wyobrażał sobie, że tymczasowa zabawka jest zwierzyną, na którą właśnie polował. Może antylopą? Nie, raczej wielkim bawołem! W przyszłości na pewno da radę powalić bawoła, prawda? Na pewno! Będzie duży i silny!
Puścił swoją zdobycz tylko po to, by zaraz się zaczaić i skoczyć ponownie, atakując kawałek drewna zawzięcie i wydając przy tym z siebie coś w stylu dziecinnego powarkiwania. Złapał go obiema łapami i przeturlał się na bok, zawzięcie podgryzając i kopiąc tylnymi nogami... Po czym wylądował tuż przed jakąś lwicą.
Momentalnie puścił zdobycz i zerknął do góry z zaciekawieniem. Nie wydawało mu się, by wcześniej ją spotkał, ale wyglądała na miłą. Wydawało mu się, że nie jest od niego wiele starsza. Uśmiechnął się.
- Cześć - rzucił wesoło.
Puścił swoją zdobycz tylko po to, by zaraz się zaczaić i skoczyć ponownie, atakując kawałek drewna zawzięcie i wydając przy tym z siebie coś w stylu dziecinnego powarkiwania. Złapał go obiema łapami i przeturlał się na bok, zawzięcie podgryzając i kopiąc tylnymi nogami... Po czym wylądował tuż przed jakąś lwicą.
Momentalnie puścił zdobycz i zerknął do góry z zaciekawieniem. Nie wydawało mu się, by wcześniej ją spotkał, ale wyglądała na miłą. Wydawało mu się, że nie jest od niego wiele starsza. Uśmiechnął się.
- Cześć - rzucił wesoło.
- Ventruma
- Strażniczka

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Hej.-Powiedziała uśmiechając się. Nie przychodziło jej nic do głowy teraz, Malahir ją zajął. Ze wszystkich wydawał się najstarszy, ale czy tak było? Nie zna jego wieku.
-Ty jesteś bratem Jojo?-Zapytała. Jojo coś mówiła o rodzeństwie. Pewnie to on.
-Widziałeś może ją?-Dawno jej nie widziała, wypadałoby przywitać się. W końcu bardzo się lubią.
-Ty jesteś bratem Jojo?-Zapytała. Jojo coś mówiła o rodzeństwie. Pewnie to on.
-Widziałeś może ją?-Dawno jej nie widziała, wypadałoby przywitać się. W końcu bardzo się lubią.
- Malahir
- Posłaniec

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Samczyk szybko zerwał się na równe łapki, gdy usłyszał imię siostry.
- Tak, Jojo to moja siostra. Znasz ją? - zapytał z zaciekawieniem, przekrzywiając nieco łebek.
- Ja jestem Malahir - dodał wesoło, prostując się dumnie i szczerząc ząbki w szerokim uśmiechu. Ten zaraz jednak szybko zniknął, kiedy lewek zdał sobie sprawę z tego, że dawno nie widział siostry. Rozejrzał się nawet dookoła, jakby spodziewając się ujrzeć ją niedaleko, po czym westchnął.
- Nie. Dawno jej nie widziałem - odpowiedział nieco smętnie.
- Tak, Jojo to moja siostra. Znasz ją? - zapytał z zaciekawieniem, przekrzywiając nieco łebek.
- Ja jestem Malahir - dodał wesoło, prostując się dumnie i szczerząc ząbki w szerokim uśmiechu. Ten zaraz jednak szybko zniknął, kiedy lewek zdał sobie sprawę z tego, że dawno nie widział siostry. Rozejrzał się nawet dookoła, jakby spodziewając się ujrzeć ją niedaleko, po czym westchnął.
- Nie. Dawno jej nie widziałem - odpowiedział nieco smętnie.
- Ventruma
- Strażniczka

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Jestem Ven.-Powiedziała przyjaźnie.
-Poznałam kiedyś twoją siostrę.-Uśmiechnęła się.
-Właśnie ja też nie mogę jej znaleźć.-Powiedziała nieco zaniepokojona. Jojo nie wróciła z cmentarzyska. To nie wróżyło dobrze. Powiedziała jej, żeby tam nie szła.
-A tak w ogóle co tam u ciebie?-Starała się nie przejmować.
-Poznałam kiedyś twoją siostrę.-Uśmiechnęła się.
-Właśnie ja też nie mogę jej znaleźć.-Powiedziała nieco zaniepokojona. Jojo nie wróciła z cmentarzyska. To nie wróżyło dobrze. Powiedziała jej, żeby tam nie szła.
-A tak w ogóle co tam u ciebie?-Starała się nie przejmować.
- Malahir
- Posłaniec

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Przekrzywił lekko łebek, a pyszczek wykrzywił nieco smętny grymas. Jakim cudem jego siostra miała takich znajomych? Znaczy...Starszych od nich? Kiedy niby się poznały?
- Gdzie ją ostatnio widziałaś? - zapytał z zaciekawieniem. Może Jojo znalazła jakieś ciekawe miejsce i nikomu o tym nie powiedziała? Jeśli tak, to chciał wiedzieć. W końcu ile można siedzieć pod Lwią Skałą? Wcale nie był już taki mały.
- Nudy - odpowiedział krótko, wzruszając barkami.
- Gdzie ją ostatnio widziałaś? - zapytał z zaciekawieniem. Może Jojo znalazła jakieś ciekawe miejsce i nikomu o tym nie powiedziała? Jeśli tak, to chciał wiedzieć. W końcu ile można siedzieć pod Lwią Skałą? Wcale nie był już taki mały.
- Nudy - odpowiedział krótko, wzruszając barkami.
- Ventruma
- Strażniczka

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Naglę zaświeciła jej się iskierka nadziei.
-Wiem gdzie mogła iść! Ostatni raz ją widziałam poza lwią ziemią jak szła na cmentarzysko słoni!-To jest to! Może ją odnajdą! Uśmiechnęła się, bo znowu ją zobaczą. Ale widziała ją dość dawno. A skoro Malahir jej nie widział... to może nie wróciła? Jej może już tam nie być... Jednocześnie takie odkrycie, a takie małe. Zaczęła chodzić w koło ze stresu.
-Wiem gdzie mogła iść! Ostatni raz ją widziałam poza lwią ziemią jak szła na cmentarzysko słoni!-To jest to! Może ją odnajdą! Uśmiechnęła się, bo znowu ją zobaczą. Ale widziała ją dość dawno. A skoro Malahir jej nie widział... to może nie wróciła? Jej może już tam nie być... Jednocześnie takie odkrycie, a takie małe. Zaczęła chodzić w koło ze stresu.
- Malahir
- Posłaniec

- Specjalizacja:
- Kontakt:
- Cmentarzysko słoni? Ale fajnie! - wymknęło mu się bezwiednie, a na pyszczku wymalował się jakiś grymas. Zdecydowanie zazdrościł siostrze. Sam chciałby zwiedzić większy kawałek krainy! Westchnął cicho i zamilkł na kilka sekund, zanim do głowy przyszedł mu pewien pomysł. Wyraźnie się rozpromienił, zaraz jednak spoważniał, marszcząc nieco czoło.
- Może powinniśmy pójść tam i jej poszukać? - zapytał. - Może gdzieś się tam chowa?
- Może powinniśmy pójść tam i jej poszukać? - zapytał. - Może gdzieś się tam chowa?