Taimi zastanawiała się, czy ktoś równie dziwaczny powinien dołączyć do jakiegoś stada. Czy jakieś w ogóle by ją chciało. Była nieobliczalna, dziwna, momentami sprawiała wrażenie szalonej, może nawet niebezpiecznej. Z drugiej strony nie jej sprawa, byle tylko nie pchała się do Republiki, bo będzie musiała znosić ją na co dzień.
- Zginąć można w każdej chwili - rzuciła obojętnie.
- Nawet tutaj, może przyleźć jakieś licho i nas pożreć. Taka natura rzeczy, zjadasz i zostajesz zjadany - wzruszyła barkami.
Obserwując wciąż tamtą wariatkę pochyliła się, żeby upić jeszcze kilka łyków. Chyba zaschło jej w gardle od tych cholernych gadek, jakby wyklepanych na pamięć z jakiegoś podręcznika. Po chwili podniosła głowę i trzepnęła łbem, żeby pozbyć się kropelek wody uczepionych pyska.
- Chodzą pogłoski, ze stad jest więcej. Ja osobiście nie spotkałam jeszcze nikogo spoza tych dwóch - dodała.
Niech się Ashmedai nie zniechęca do dalszych poszukiwań. Im więcej stad pozna, nim mniejsze prawdopodobieństwo, że faktycznie dołączy do tego, do którego i Taimi. Wszyscy wygrywają, jedna ma swoje stado, druga ma spokój od tej pierwszej.
@Ashmedai
x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Wszystko płynie [Taimi & Ashmedai]
- Ashmedai
- Gatunek: Lew.
- Data urodzenia: 28 paź 2017
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 30
- Zręczność: 70
- Percepcja: 50
- Kontakt:
- Masz rację. - Wzruszając barkami odparła. Lew nie był rzeczywistym królem, bo wygrać w stanie był z nim taki krokodyl, nosorożec, czy słoń. Zwiększało lwią szansę przerwania w stadzie. Planowała do któregoś dołączyć. Kiedyś... - Zrozumiałam coś... ale nie wiem, czy dobrze ogarnęłam. Tutaj straszy? byty jakieś nadprzyrodzone istnieją? - Zainteresowała się. Nastawiła lekko uszu oblizując wolno pysk. Była lekko znużona, no i zmęczona...
@Taimi
/Sorki za lagi, ale rozumiesz... mam coś z weną ;/
@Taimi
/Sorki za lagi, ale rozumiesz... mam coś z weną ;/
INFORMACJE:
- Przez wędrówkę nieco zapuściła swoją grzywkę, przez co ta wygląda bardziej jak dostojna grzywa.
Kształty ciała jednak zdradzają, że ma się do czynienia z przedstawicielką płci żeńskiej.
Jest na czym zawiesić oko.

Lwica NIE ma korony. Tak sobie wygenerowałam obrazki.
Ashmedai ma szkarłatne ślepia — w słońcu mienią się niczym płomienie.
KARTA POSTACI
- Przez wędrówkę nieco zapuściła swoją grzywkę, przez co ta wygląda bardziej jak dostojna grzywa.
Kształty ciała jednak zdradzają, że ma się do czynienia z przedstawicielką płci żeńskiej.

KARTA POSTACI
- Taimi
- Gatunek: Lew
- Data urodzenia: 15 paź 2015
- Waleczność: 35
- Zręczność: 50
- Percepcja: 65
- Kontakt:
/ spokojnie, mnie od upały mózg momentami chyba paruje, więc znam to 
Poruszyła uchem słysząc jej pytanie. Takie troszkę... dziwne, jakby znikąd. Raczej nie spodziewała się, że lwica zapyta o duchy czy jakieś nadprzyrodzone zjawiska. Zamyśliła się na krótki moment. Sama niczego takiego nie doznała, ale czy mogła powiedzieć, że nie istnieje?
- Znam lwy, które tak sądzą. Mianują się szamanami - powiedziała w końcu, spoglądając na Ashmedai nieco podejrzliwie.
- Sama nie doświadczyłam. Ale wiesz, co kraina to inne wierzenia. Dlaczego pytasz? - zaciekawiła się jej motywami.
@Ashmedai
Poruszyła uchem słysząc jej pytanie. Takie troszkę... dziwne, jakby znikąd. Raczej nie spodziewała się, że lwica zapyta o duchy czy jakieś nadprzyrodzone zjawiska. Zamyśliła się na krótki moment. Sama niczego takiego nie doznała, ale czy mogła powiedzieć, że nie istnieje?
- Znam lwy, które tak sądzą. Mianują się szamanami - powiedziała w końcu, spoglądając na Ashmedai nieco podejrzliwie.
- Sama nie doświadczyłam. Ale wiesz, co kraina to inne wierzenia. Dlaczego pytasz? - zaciekawiła się jej motywami.
@Ashmedai
- Ashmedai
- Gatunek: Lew.
- Data urodzenia: 28 paź 2017
- Specjalizacja:
- Waleczność: 30
- Zręczność: 70
- Percepcja: 50
- Kontakt:
- Przepraszam... po prostu... - Sama nie wiedziała. - Muszę odpocząć. Pobyć sama... jeszcze raz przepraszam i dziękuję za pomoc. - Skłoniła się jej lekko i oddaliła w nieznane.
/zt.
Oficjalnie kończę fabuły, bo nie mam weny na tę postać, a bezsensu tak blokować fabułę.
Wiem, że temat leży w zakończonych... ale chce jedynie przeprosić @Taimi. Może kiedyś wrócę na tę postać, ale kiedy to będzie go nie wiem.
/zt.
Oficjalnie kończę fabuły, bo nie mam weny na tę postać, a bezsensu tak blokować fabułę.
Wiem, że temat leży w zakończonych... ale chce jedynie przeprosić @Taimi. Może kiedyś wrócę na tę postać, ale kiedy to będzie go nie wiem.
INFORMACJE:

KARTA POSTACI

KARTA POSTACI