x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Sawanna, ty i ja... [Surga & Thabo]

Awatar użytkownika
Thabo
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 12 lip 2020
Zdrowie: 100
Waleczność: 30
Zręczność: 50
Percepcja: 40
Kontakt:

Re: Sawanna, ty i ja... [Surga & Thabo]

Post autor: Thabo » 15 mar 2021, 22:44

Rzeczywiście, zachowanie Thabo mogło zaskoczyć lwicę ale ona sama również niezmiernie ciekawiła samca. Tak więc krótko mówiąc, byli kwita.
- Skoro tak mówisz... - odparł, przejeżdżając łapą po swojej dość skąpej jeszcze grzywie. Nie wyobrażał sobie jak można byłoby ją do czegoś wykorzystać. W końcu to była jego część. Zatem czyżby @Surga miała ochotę się z nim rozprawić? Nie, lepiej w ogóle o tym nie myśleć. Mimo iż w zasadzie było mu teraz wszystko jedno, chciał jeszcze trochę pożyczyć. No a jak przed chwilą się przekonał, nie miał by zbytnio szans z tą lwią wojowniczką. Tak więc szybko przestał zakrzątać tym sobie głowę i ponownie wrócił myślami do rozmowy.
- Aż tak to widać? - spytał, głośno wzdychając. - Widzisz... ja już sam nie wiem gdzie jest moje miejsce - nie wiedział czy powinien o tym wszystkim mówić ale skoro samica sama zauważyła, że nie wszystko jej wyjawia, nie pozostało mu nic innego jak opowiedzieć nieco więcej.
- Pewnie uznasz teraz, że jestem dziecinny... ale, po prostu od dłuższego czasu szukam mojej matki... no i jak widać, trochę sobie z tym nie radzę - przyznał się, niczym jakiś przestępca do stawianego mu czynu. No a przecież tak naprawdę nie było nic dziwnego w jego reakcji. Nie był jeszcze dorosły, a większość w jego wieku przebywała jeszcze pod opieką. Zatem nie zależnie od reakcji jego rozmówczyni, nie powinien aż tak się wstydzić.

Awatar użytkownika
Surga
Gatunek: lwica
Data urodzenia: 11 maja 2018
Specjalizacja:
rzemieślnik 1
Rzemieślnik 1
wpjownik 1
Wojownik 1
Waleczność: 69
Zręczność: 51
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Surga » 16 mar 2021, 18:23

-Nie brzmisz przekonująco- Odparła do niego.
Wysłuchała jego ... słow. Starała się go nie ignorować kiedy ten sie tak otworzył? No ona na pewno go nie otwierała. Może czuł taka potrzebę.
-A nie kazał ci siedzieć w legowisku?- Albo gdzie mieszkał? Po części rozumiała jego podejście. Rodzina to dość ważna sprawa. Do tego on szuka jej an terenach swego stada. W teorii nie ryzykuje zbytnio. Tylko matka mogła odejść z jakiegoś powodu z tych ziem. Różnie w życiu bywa. Lekko machnęła ogonem.
-Dawno znikał?- Jakoś wypada chyba podtrzymać rozmowę? nie była w tym najlepsza.

Awatar użytkownika
Thabo
Kontakt:

Post autor: Thabo » 16 mar 2021, 19:21

- Nie dziwię ci się, że tak sądzisz... ja już sam nie wiem co jest prawdą a co nie - przyznał bez bicia. Nie potrafił ukrywać tego swoich uczuć. Nawet słowa Yakutiego, które na nowo dały mu nadzieję na odnalezienie rodzicielki, zdawały się nie poprawić jego samopoczucia. Zatem w żaden sposób nie miał za złe słów nowo poznanej lwicy i mimo, że ta była nieco oschła czuł potrzebę wyżalenia się.
- No trochę czasu już minęło, ostatni raz ją widziałem jak byłem jeszcze lwiątkiem - odparł, ciężko wzdychając. W zasadzie było to na tyle dawno, że powoli zapomniał jak matka wygląda. Toteż gdy odpowiedział towarzyszce, nieco się zamyślił. Czy jeszcze kiedyś ją zobaczę? A może mam się pogodzić z losem? Może mnie opuściła Momentalnie w jego głowie pojawiło się mnóstwo pytań. Na tyle, że aby od nich nie zwariować, młody szkarłatny po chwili postanowił przestać myśleć tylko o sobie i zapytać o historię samicy.
- A twoja rodzina? Bo chyba nie jesteś samotnikiem, co? - spytał, już nieco bardziej normalnym głosem po czym lekko trącił ją nosem. Oczywiście licząc, że zaraz nie oberwie.

@Surga

Awatar użytkownika
Surga
Specjalizacja:
rzemieślnik 1
Rzemieślnik 1
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Surga » 18 mar 2021, 18:26

-A jak ci podpowiada głowa?- Zapytała cały czas obserwując jasnego samczyka.
-Może was porzuciła?- Brutalne ale takie myśli też powinny chodzić mu po głowie. Nir każda matka radzi sobie z macierzyństwem. no albo cos ja zżarło. Taka opcja też mogła istnieć. widziała jego zamyślenie ale nie przerywała mu kontemplowanie.
-Oczywiście, że jestem- W końcu na ten moment tak było. Zaś po jego szturchnięciu trzepnęła go lapą w pysk.
-Nie pozwalaj sobie- Lekko obnażyła kły. Znają sie chwilę. Nie pozwala się obcym od tak dotykać.

@Thabo

Awatar użytkownika
Thabo
Kontakt:

Post autor: Thabo » 20 mar 2021, 18:52

- Ja już nie wiem co o tym wszystkim myśleć... moja głowa podpowiada aby się nie poddawać i nadal szukać ale no... - wzdychnął ciężko, spoglądając w dal. - ...już trwa to tak długo, że zaczynam tracić nadzieję - dodał po czym słysząc kolejne słowa ciemnobrązowej lwicy jeszcze bardziej się zamyślił. Nie była pierwszą, która twierdziła iż matka mogła go porzucić. Zatem może faktycznie tak było? Może jego poszukiwania z góry były skazane na porażkę? Co prawda nie potrafił wyobrazić sobie, że rodzicielka od tak mogła zostawić, jego i resztę rodzeństwa ale kto tam wie... Po ostatnich wydarzeniach spodziewał się już wszystkiego. Lecz nie zastanawiał się teraz nad tym gdyż @Surga odpowiedziała również na jego pytanie.
- Hmm, w sumie ja teraz trochę też - przyznał, nawet lekko się uśmiechając. Próbował w ten sposób poprawić sobie nieco humor i pewnie by mu się to udało gdyby nie pewien szczegół. Mianowicie samica, po tym jak trącił ją nosem, trzasnęła go łapą w gębe. Co za tym szło na pewno nie poczuł się lepiej.
- Auu!!! Za co? Przecież tylko lekko cię dotknąłem - mruknął, dziwiąc się tak ostrą reakcją

Awatar użytkownika
Surga
Specjalizacja:
rzemieślnik 1
Rzemieślnik 1
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Surga » 30 mar 2021, 18:00

-Nie jesteś małym lwiątkiem, jesteś samcem powinieneś wiedzieć co jest ważne, powinieneś postawić przed soba pewne zasady, masz już jakieś?- Zapytała lekko lustrując go spojrzeniem. Ciekawiło brązowo czy samiec po prostu zyje z dnia an dzień czy kierują nim jakieś zasady, reguły czy cokolwiek.
-Moge powtórzyć jeśli trzeba- Dodał lekko marszcząc pysk- Ledwo mnie spotkałeś i już pozwolisz sobie na takie gesty- Wytłumaczyła mu- Tylko ci, którym pozwalam, których szanuje i znam daje przyzwolenie na takie formy kontaktów- Dodała przecinając ze świstem powietrze swym ogonem.

@Thabo

Awatar użytkownika
Thabo
Kontakt:

Post autor: Thabo » 30 mar 2021, 18:53

Oczywiście, że nie jestem małym lwiątkiem... Mruknął do siebie w myślach po czym widząc jak brązowa lustruje go wzrokiem, odpowiedział. - Pierwszą moją zasadą jest to, że nie witam obcych rzucając się na nich... - nawiązał do ich powitania. Co prawda nie chciał by odebrała go za wścibskiego ale cóż, musiał jej pokazać, że nie jest byle jakim dzieciakiem i musi się z nim liczyć. Jednak słysząc jej dalsze słowa, pewność siebie jaka się w nim zrodziła, nagle zgasła. Czy ona właśnie zaprzeczała jego wartością? Co takiego złego zrobił? Chodzi o dotyk? Nic z tego nie rozumiał. Naprawdę pierwszy raz miał doczynienia z taką reakcją ale może faktycznie zrobił coś nie tak? Cóż, niezależnie od tego musiał jakoś zareagować, coś powiedzieć.
- Wybacz jeśli to cię uraziło ale... ale już tak długo jestem sam, że szukam każdego kontaktu - przyznał, próbując się tłumaczyć. Nie liczył co prawda, że to cokolwiek zmieni ale co mu szkodziło.

@Surga

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”