x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Spotkanie [Ganju, Sekhmet]

Awatar użytkownika
Sekhmet
Gatunek: lew
Data urodzenia: 25 lut 2019
Waleczność: 50
Zręczność: 70
Percepcja: 30
Kontakt:

Re: Spotkanie [Ganju, Sekhmet]

Post autor: Sekhmet » 29 cze 2020, 16:43

-Nie wiem jednak zbyt duzo o nich. Najłatwiej rozpoznać lwioziemców, gdyż mieszkają w pobliżu samotnej wielkiej skały- Tak przynajmniej mi mówiono a na ile z tego prawdy? Będę musiała z czasem sama to zobaczyć.
Wysłuchałam jego słów i lekko skinęłam głowa.
-To oni zrobili ci te blizny?- może trochę niegrzeczne ale takie wyciągnęłam wnioski- Jednak nazwa dla takich typów est bardzo ciekawa- no i oryginalna. Sama by na coś takiego an pewno by nei wpadłam.
Czy coś mnie spotkało? Hmm... Musiałam się zastanowić.
-Raczej nie, jestem zwykła lwica ze zwykłym życiem- no i tyle tak an prawdę. Żadnych przygód czy czegoś takiego.

@Ganju

Awatar użytkownika
Ganju
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 06 sty 2018
Zdrowie: 100
Waleczność: 45
Zręczność: 55
Percepcja: 50
Kontakt:

Post autor: Ganju » 29 cze 2020, 17:19

- Tak, o tym również słyszałem... jeśli dobrze pamiętam nazywają ją Lwia Skałą - odparł zerkając na rozmuwcę. Coraz więcej informacji, które zapamiętał się potwierdzało. Po chwili lwica spytała o jego blizny. Ganju domyślał się, że w końcu o to zapyta, i że będzie musiał trochę więcej opowiedzieć o swoich złych przeżyciach. - Blizny? Nie to nie od nich... - westchnął głośno - Te rany są po przegranej walce z przywódcą stada, do którego należałem, a zgodnie z tradycją kto przegra zostaje wygnany i dlatego jestem zmuszony szukać nowego miejsca dla siebie - jakoś to z siebie wydusił mimbo iż te przeżycia były bardzo ciężkie dla niego. - Jak dla mnie nie jesteś taka zwyczajna. Jeszcze nie widziałem nikogo o takim umaszczeniu jak Ty - uśmiechnął się szybko zapominając o tym co przed chwilą opowiadał.

@Sekhmet
Obrazek

Awatar użytkownika
Sekhmet
Kontakt:

Post autor: Sekhmet » 29 cze 2020, 19:50

-Chciałabym kiedyś i ją zobaczyć- Nie okrywałam zaciekawienia ta struktura, która może okazać się fascynująca lub wręcz odwrotnie.
Słuchałam jego słów i to z godna uwagą. Taki los musiałby trudny. Jednak dlaczego walczył.
-Wybacz moją wścibskość ale czemu walczyliście?- domyślałam się, ze stada maja różne swoje zwyczaje jedna to ją zainteresowało an równi.
Kolejne słowa zabrzmiały niczym miły komplement.
-Dziękuję, twoje dla mnie również jest dość nietypowe. Tam gdzie się urodziłam większość mojej rodziny posiada dość inne umaszczenie niż przeciętny lew- Nie ukrywała tego faktu a najmłodsze rodzeństwo potrafiło bezbłędnie to potwierdzić.

@Ganju

Awatar użytkownika
Ganju
Kontakt:

Post autor: Ganju » 01 lip 2020, 22:31

- Tak, fajnie byłoby ją kiedyś zobaczyć na własne oczy - odparł zamyślając się na chwilę. Ciekawe czy kiedyś będzie dane mu tam dotrzeć? Kiedy Ganju wspomniał o tym czemu na jego ciele widnieją rany lwica wyglądała na bardzo zaciekawioną. - Walczyliśmy dlatego, że przywódca stada wyzwał mnie na pojedynek... a wszystko przez to, że sprzeciwiłem się jego głupim zasadom - westchnął jednocześnie patrząc to na lwicę to na powiewającą od wiatru trawę. Wszak dzisiaj coś mu ten szum przeszkadzał i rozpraszał go. - Moje nietypowe ?- zdziwił się lekko. Zawsze myślał, że wygląda zwyczajnie a tu takie zaskoczenie. - W takim razie cieszycie się pewnie dużym zainteresowaniem ze strony innych lwów, co nie? - spytał z ciekawością czekając na odpowiedź.

@Sekhmet
Obrazek

Awatar użytkownika
Sekhmet
Kontakt:

Post autor: Sekhmet » 02 lip 2020, 15:11

Nie wiem kiedy ale z cala pewnością będę musiał poszukać tę słynna skałę i wejść na jej szczyt by ujrzeć widoki jakie panują z jej szczytu. Tylko czy mieszkańcy nie uznali by tego za bezczelne? Jako obcy wchodzący na szczyt tak sławnego miejsca. Szybko wróciłam jednak myślami an ziemię i do swojego rozmówcy.
-A jakie to zasady jeśli wolno zapytać- Nie chciałam zostać odebrana jako ta co pcha swój nos gdzie nie powinna.
-Tak czy owak, jest to dość odważne- W końcu sprzeciwianie się i walka to na prawdę duża oznaka odwagi. Nie jeden po prostu by uciekł.
-Raczej nie- W końcu nie często gościł u nas ktoś spoza stada. Kto by od tak wybierał się w tak niegościnne miejsce jakim jest pustynia.

@Ganju

Awatar użytkownika
Ganju
Kontakt:

Post autor: Ganju » 02 lip 2020, 15:41

No nic, chcąc nie chcąc ich rozmowa doszła do takiego etapu, że Ganju musiał trochę więcej opowiedzieć o swojej niezbyt miłej przeszłości. Wiedział, że w końcu to nastąpi jednak nie sądzi,ł że zdarzy się to tak szybko. Ciężko było mu tym mówić więc zawsze próbował jak najbardziej opóźnić to w czasie. - Widzisz... stado, w którym przyszedłem na świat było nim tylko z nazwy. Każdy dbał tylko o siebie, nikt nie zważał na drugiego ani na krąg życia. Nie chciałem taki być i powiedziałem to wszystkim i otóż właśnie od tego momentu zaczęły się moje problemy - wzdychnął zamyślony. Za każdym razem kiedy o tym mówił w jego głowie pojawiały się złe myśli. Głos w jego głowie powtarzał mu, że to co zrobił nie było dobrym pomysłem. - Odważne? Naprawdę tak myślisz? - zdziwił się lekko. W zasadzie to nigdy nikt mu tak jeszcze nie powiedział. Było to dosyć miłe. - Nikt nie odwiedza waszych terenów? - spytał zaciekawiony.

@Sekhmet
Obrazek

Awatar użytkownika
Sekhmet
Kontakt:

Post autor: Sekhmet » 02 lip 2020, 17:07

Słysząc jego opowieść zrobiło mi się troche przykro. Taki porządny lew trafił do takiego miejsca.
-Ale może dobrze sie złożyło?- Zapytała posyłać ci lekki uśmiech- Teraz jesteś wolny i możesz znaleźć to czego pragniesz- Nie będąc przy tym skrepowanym zasadni, które nie odpowiadają mu.
-Tak uważam, warto zawalczyć o to w co się wierzy a nie kulić ogon- W końcu do odważnych świat należy a bogowie błogosławią chęć walki za takie rzeczy.
-Moje stado żyje na pustyni, więc sam rozumiesz- Mnie to nie poprzeszkadza ani gorąco ani problemy z pożywieniem. Dostosowaliśmy sie do warunków jakie panują w naszym domu.

@Ganju

Awatar użytkownika
Ganju
Kontakt:

Post autor: Ganju » 02 lip 2020, 19:12

Lwica po jego wyznaniu wyraźnie posmutniała. Z resztą nic dziwnego każdy kto posiadał choć cień przyzwoitości w jakimś stopniu by mu współczuł. Tym razem trafiło na Sekhmet. - Fakt, nie pomyślałem o tym w ten sposób - przyznał jej rację odwzajemniając uśmiech. Sprawiła, że dzięki temu poczuł się trochę lepiej. - W takim razie miło mi, że tak uważasz... zapewne nie potrafiłbym dusić tego w sobie - taka była po prostu jego natura. - Na pustyni? Nie jest wam gorąco? - zdziwił się lekko. Zielonooki nie potrafił długo wytrzymać bez cienia, a na pustyni przecież próżno go szukać zatem nie rozumiał jak można żyć w takich warunkach.

@Sekhmet
Obrazek

Awatar użytkownika
Sekhmet
Kontakt:

Post autor: Sekhmet » 02 lip 2020, 20:16

-chwali się taka postawa- Byłam tego z całości pewna. Do tego musiał odejść ze stada a to dodatkowy wysiłek i trud. W końcu został zmuszony do samotnego życia, a lwy to stadne zwierzęta.
-Nie można takich rzeczy dusić w sobie, to niszczy od środka- A to gorsze niż cokolwiek innego.
-Nie- Pokręciłam przecząco łbem- Moi przodkowie żyją na pustyni. Całe pokolenia, jesteśmy przystosowani do życia w tak trudnych warunkach- Miałam bardziej szczupłą sylwetkę, zresztą nawet ojciec był bardziej taki ... hm... dostojny , znaczy nie był spasiony czy coś. Futro krótsze ale dające dobra izolacje, no gorący piach nie parzy tak ans w łapy.

Awatar użytkownika
Ganju
Kontakt:

Post autor: Ganju » 02 lip 2020, 22:53

Kiedy lwica pochwaliła postawę Ganju ten momentalnie się uśmiechnął. Pierwszy raz poczuł, że ktoś go za coś docenił. Było to naprawdę miłe ze strony Sekhmet. - Nie wyobrażam sobie nawet jakbym miał o tym nie powiedzieć - odparł po czym usiadł gdyż było mu już trochę niewygodnie. - A no tak... nie pomyślałem, że skoro długo tam żyjecie to mogliście się przystosować. Podobnie jak ja do bycia samotnym - lekko posmutniał. Niby rzeczywiście się do tego przyzwyczaił ale nie chciał żeby zostało tak na stałe. Chciał w przyszłości dołączyć do jakiegoś stada, zakochać się, założyć rodzinę. Ogólnie żyć tak jak na prawdziwego lwa przystało a nie ciągle się błąkać samemu jak palec.

@Sekhmet
Obrazek

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”