x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Wietrzna grota [Lyanna, Danusia]

Danuta
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 19 paź 2015
Specjalizacja:
medyk 3
Medyk 3
botanik
Botanik
truciciel
Truciciel
Zdrowie: 100
Waleczność: 41
Zręczność: 47
Percepcja: 67
Kontakt:

Re: Wietrzna grota [Lyanna, Danusia]

Post autor: Danuta » 29 sty 2019, 21:54

- Nie jestem rodowitą Lwioziemką. Jestem tu, bo jakby to powiedzieć, chwilowo była to najlepsza opcja. Warto mieć swoich chłopców na posyłki, którzy pilnują okolicy, kiedy ty zajmujesz się własnymi sprawami. W politykę się nie mieszam, więc nie jestem raczej jednym z waszych obiektów nienawiści. - odrzekła zgodnie z prawdą. Gdyby tamtego dnia nie spotkała Tiba, z pewnością należałaby teraz do innego stada.
- Jak mówiłam, nieszczęśliwe dzieciństwo to twoja sprawa, a mnie nie obchodzi ani trochę. Z całym szacunkiem. - dodała z lekkim uśmiechem, który zaraz przerodził się w szeroki wyszczerz na reakcję Lyanny o wodopojach.
- To moja ulubiona część bajki, ale spokojnie, nie jestem dzieciakiem, żeby w nie wierzyć. Chociaż ten fragment, gdy Skaza śpiewa, a przed nim maszerują szeregi hien też jest niezły. Aż można się rozmarzyć. - patrzyła spokojnie na szarą, ciekawa kiedy ta zorientuje się, że ominęły ją już dwa pytania.
ObrazekgłosKPObrazek

Awatar użytkownika
Lyanna
Valarjar
Valarjar
Data urodzenia: 04 wrz 2016
Specjalizacja:
łowca 3
Łowca 3
zebra
Zebra
krokodyl
Krokodyl
słoń
Słoń
survivalista
Przewodnik
Zdrowie: 35
Waleczność: 58
Zręczność: 66
Percepcja: 38
Kontakt:

Post autor: Lyanna » 29 sty 2019, 22:17

// piszę ponownie, bo usunięto mi mój wywód...

No trudno, nie każdy miał zamiłowanie w stosunku do polityki stadnej i nie każdy się w nią jakoś specjalnie mieszał. Lyanna w pełni to rozumiała, ale miała na ten temat swoje własne wyrobione zdanie, którym zamierzała się podzielić skoro Danusia była dla niej aż tak cięta.
- Zabawne... a ty pewnie leczysz im dupę. Swoją drogą stronieniem od polityki sama dajesz rządzić swoim życiem, ale jak lubisz być marionetką nic mi do tego. - skrytykowała.
Ta rozmarzyć... no jak kto woli. Lya zdecydowanie nie rozmarzała na takie tematy, były zbyt przepełnione błędami i przede wszystkim już były. Wcale nie było tak, że nie zadawała pytań, po prostu póki co nie miała możliwości ich przytoczenia.
- Jak miewa się rodzina królewska? Mają dziedzica?
Obrazek

Danuta
Specjalizacja:
medyk 3
Medyk 3
botanik
Botanik
truciciel
Truciciel
Kontakt:

Post autor: Danuta » 30 sty 2019, 10:38

No proszę, jaka pyskata. Sama wykonuje rozkazy przywódczyni, którą szczerze nienawidzi a jej wytyka bycie marionetką.
- Nie wnikam, co wam robi wasz stadny medyk, ale to tłumaczy czemu tak dziwnie siedzisz. - rzuciła z przekąsem - Głównie zajmuję się ranami, jeśli już chcesz wiedzieć. Robię to w czym jestem dobra, a ty? Mówisz, że zajmujesz się polowaniami jak posłuszna samica. Doprawdy uroczo. - przybrała uprzejmą minkę.
- Rodzina królewska miewa się znacznie lepiej niż kiedykolwiek. Wszyscy nie żyją. - machnęła leniwie ogonem - To znaczy, oficjalnie są uznani za zaginionych, ale po takim czasie nie ma co się łudzić. Dziedziczka też najprawdopodobniej zdechła. Była dzieciakiem, a takiego nawet byle hiena może zeżreć. Dywanik z królewskiego dziedzica, to jest dopiero coś. - rzekła rozglądając się, w którym miejscu jej jaskini taka ozdoba prezentowałaby się najlepiej.
ObrazekgłosKPObrazek

Awatar użytkownika
Lyanna
Valarjar
Valarjar
Data urodzenia: 04 wrz 2016
Specjalizacja:
łowca 3
Łowca 3
zebra
Zebra
krokodyl
Krokodyl
słoń
Słoń
survivalista
Przewodnik
Zdrowie: 35
Waleczność: 58
Zręczność: 66
Percepcja: 38
Kontakt:

Post autor: Lyanna » 30 sty 2019, 18:21

Wykonuje rozkazy? Niekoniecznie, po prostu za ich przykrywką realizuje własne pobudki i jak widać póki co wszystko uchodzi jej płazem.
- Robię to z przyjemności i z poczucia odpowiedzialności za te sieroty... - starała się wybronić.
Danusia naprawdę przeginała, ale no nie mogła ukryć tego, że często jest tak z osobami, które poza kąśliwym jęzorem mało sobą reprezentowały fizycznie, a ciało złotej tylko to potwierdzało. Mięśnie lekko zarysowane, a jak sama mówiła potrzebuje opieki. Gorzej niż z lwiątkiem.
- Chętnie bym takim podcierała zadek. - zażartowała nazbyt poważnym tonem.
Wstała z kamiennej posadzki i obróciła się w stronę wyjścia.
- Do zobaczenia, muszę załatwić kilka spraw i wcale nie są to rozkazy. - puściła jej oczko i zręcznie opuściła kryjówkę szamanki.

z/t
Obrazek

Danuta
Specjalizacja:
medyk 3
Medyk 3
botanik
Botanik
truciciel
Truciciel
Kontakt:

Post autor: Danuta » 01 lut 2019, 13:54

Słuchała w milczeniu szarej lwicy, nie zamierzając dłużej wchodzić w dyskusję. Szara nie należała do lwic, które z chęcią zaprasza się na podwieczorek by poplotkować. Uśmiechnęła się tylko na żart Lyanny i odprowadziła ją wzrokiem do wyjścia. Uzyskała wystarczająco informacji, by uważać dzień za udany.
- Do zobaczenia - rzuciła do odchodzącej lwicy, a po chwili sama też podniosła się i opuściła jaskinię.

ZT
ObrazekgłosKPObrazek

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”