x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Lwioziemcy [Silver Hunter, Thanatos]

Awatar użytkownika
Silver Hunter
Posłaniec
Posłaniec
Gatunek: Gepard grzywiasty
Data urodzenia: 25 lip 2017
Specjalizacja:
łowca 1
Łowca 1
Zdrowie: 100
Waleczność: 39
Zręczność: 61
Percepcja: 35
Kontakt:

Re: Lwioziemcy [Silver Hunter, Thanatos]

Post autor: Silver Hunter » 12 lis 2019, 16:31

- Gwardzistą? Sam chciałbym nim zostać. A czemu już nim nie jesteś? - zapytał ciekaw, co mu powie.
Zaczekaj nad brzegiem rzeki - wkrótce przypłynie ciało twojego wroga.

Obrazek

Awatar użytkownika
Thanatos
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 15 paź 2015
Waleczność: 70
Zręczność: 50
Percepcja: 34
Kontakt:

Post autor: Thanatos » 13 lis 2019, 19:44

Lew już nie wiedział czy on sam wpakowuje w tej rozmowie siebie w tak trudne dla niego tematy, czy robi to Silver.
W każdym razie musiał coś odpowiedzieć. - Po prostu złamałem prawo, bo chciałem zrobić coś dobrego... - Próbował się wytłumaczyć, zresztą to co właśnie powiedział uważał za prawdę, więc...

Awatar użytkownika
Silver Hunter
Posłaniec
Posłaniec
Specjalizacja:
łowca 1
Łowca 1
Kontakt:

Post autor: Silver Hunter » 14 lis 2019, 15:47

- Naprawdę? A co takiego? - gepard był tak zaintrygowany jego słowami, że nie mógł już się wymigać od rozmowy. Popatrzył na niego z najwyższym zainteresowaniem, ciekaw dalszej części tej historii.

Obrazek

Awatar użytkownika
Thanatos
Kontakt:

Post autor: Thanatos » 14 lis 2019, 18:42

Po prostu chciałem dobrze, ale zastałem ukarany za złamanie prawa przez to... denerwują mnie takie sytuacje, bo na prawdę chciałem dobrze, ale wyszła jak zwykle. Dobra, nie ważne już. - Gdy skończył mówić zauważył że przez ten cały czas nerwowo pocierał łapą o ziemię.

Awatar użytkownika
Silver Hunter
Posłaniec
Posłaniec
Specjalizacja:
łowca 1
Łowca 1
Kontakt:

Post autor: Silver Hunter » 15 lis 2019, 16:11

- No tak - prawo teoretycznie jest najważniejsze i trzeba go przestrzegać, ale czasem bywa i tak, że trzeba je nagiąć dla czyjegoś dobra. To właśnie usiłujesz mi przekazać, prawda? - spytał obserwując jego zachowanie. - Nie przejmuj się tak. Na pewno da się to jakoś wyjaśnić. Mogę się za Tobą wstawić, jeśli chcesz - zaoferował uśmiechnąwszy się doń lekko.

Obrazek

Awatar użytkownika
Thanatos
Kontakt:

Post autor: Thanatos » 15 lis 2019, 22:35

Na pytanie lew pokiwał głową twierdząco.
Po czym szybko odpowiedział na resztę. - I co? Wstawi się za mną gepard, z którym dopiero co się poznałem? - Powiedział podirytowany i odwrócił się plecami do Silvera i spuścił głowę. Już po chwili miał wyrzuty sumienia, że zrobił takie coś przed nim. Wydusił z siebie po jakieś chwili. - Przepraszam...

Awatar użytkownika
Silver Hunter
Posłaniec
Posłaniec
Specjalizacja:
łowca 1
Łowca 1
Kontakt:

Post autor: Silver Hunter » 16 lis 2019, 16:11

-Co? Jaki gepard? - zdziwił się, ponieważ był przekonany o tym, że jest lwem. - Słuchaj, mogę pogadać z Tibem, jeśli chcesz. W końcu to on tu wszystkim zarządza - zauważył siedząc i wpatrując się w niego z zaciekawieniem pomieszanym ze zdziwieniem.

Obrazek

Awatar użytkownika
Thanatos
Kontakt:

Post autor: Thanatos » 17 lis 2019, 16:36

No o tobie mówię, wyglądasz na geparda, lamparta. Trudno mi trochę ich odróżnić. I nie, nie chce żadnej pomocy, to moja sprawa. - Powiedział po czym odwrócił się się. - Przepraszam, nie chciałem tak nerwowo mówić, ale gdy poruszam ten temat ciągle się tym denerwuję.

Awatar użytkownika
Silver Hunter
Posłaniec
Posłaniec
Specjalizacja:
łowca 1
Łowca 1
Kontakt:

Post autor: Silver Hunter » 18 lis 2019, 17:25

- Spoko, rozumiem. Wiesz, nie jesteś pierwszym, który twierdzi, że wyglądam jak gepard, co jednak nie zmienia faktu, że jestem lwem, a nawet gdybym nim nie był, to i tak czuję się jednym z was - oznajmił. - A nie miałbyś ochoty wybrać się gdzieś w jakieś ciekawsze miejsce? Bo trochę tu nudno - zauważył rozglądając się wokoło w poszukiwaniu jakiejś inspiracji.

Obrazek

Awatar użytkownika
Thanatos
Kontakt:

Post autor: Thanatos » 27 lis 2019, 21:29

Than zaśmiał się ciepło, spoglądając na towarzysza. - Powiem ci, że dla mnie nie jestes podobny do lwa, ale ok. Zresztą my tutaj na lwiej ziemi akceptujemy każdego, nie negujemy kogoś za to jak wygląda czy jakiego gatunku... - Pokiwał głową twierdząco. - Jasne, możemy się przejść, prowadź w takim razie.

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”