x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Lwioziemcy [Silver Hunter, Thanatos]
- Silver Hunter
- Posłaniec

- Gatunek: Gepard grzywiasty
- Data urodzenia: 25 lip 2017
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 39
- Zręczność: 61
- Percepcja: 35
- Kontakt:
Re: Lwioziemcy [Silver Hunter, Thanatos]
- Gwardzistą? Sam chciałbym nim zostać. A czemu już nim nie jesteś? - zapytał ciekaw, co mu powie.
Zaczekaj nad brzegiem rzeki - wkrótce przypłynie ciało twojego wroga.

- Thanatos
- Gatunek: Lew
- Data urodzenia: 15 paź 2015
- Waleczność: 70
- Zręczność: 50
- Percepcja: 34
- Kontakt:
Lew już nie wiedział czy on sam wpakowuje w tej rozmowie siebie w tak trudne dla niego tematy, czy robi to Silver.
W każdym razie musiał coś odpowiedzieć. - Po prostu złamałem prawo, bo chciałem zrobić coś dobrego... - Próbował się wytłumaczyć, zresztą to co właśnie powiedział uważał za prawdę, więc...
W każdym razie musiał coś odpowiedzieć. - Po prostu złamałem prawo, bo chciałem zrobić coś dobrego... - Próbował się wytłumaczyć, zresztą to co właśnie powiedział uważał za prawdę, więc...
- Silver Hunter
- Posłaniec

- Specjalizacja:
- Kontakt:
- Naprawdę? A co takiego? - gepard był tak zaintrygowany jego słowami, że nie mógł już się wymigać od rozmowy. Popatrzył na niego z najwyższym zainteresowaniem, ciekaw dalszej części tej historii.

- Thanatos
- Kontakt:
Po prostu chciałem dobrze, ale zastałem ukarany za złamanie prawa przez to... denerwują mnie takie sytuacje, bo na prawdę chciałem dobrze, ale wyszła jak zwykle. Dobra, nie ważne już. - Gdy skończył mówić zauważył że przez ten cały czas nerwowo pocierał łapą o ziemię.
- Silver Hunter
- Posłaniec

- Specjalizacja:
- Kontakt:
- No tak - prawo teoretycznie jest najważniejsze i trzeba go przestrzegać, ale czasem bywa i tak, że trzeba je nagiąć dla czyjegoś dobra. To właśnie usiłujesz mi przekazać, prawda? - spytał obserwując jego zachowanie. - Nie przejmuj się tak. Na pewno da się to jakoś wyjaśnić. Mogę się za Tobą wstawić, jeśli chcesz - zaoferował uśmiechnąwszy się doń lekko.

- Thanatos
- Kontakt:
Na pytanie lew pokiwał głową twierdząco.
Po czym szybko odpowiedział na resztę. - I co? Wstawi się za mną gepard, z którym dopiero co się poznałem? - Powiedział podirytowany i odwrócił się plecami do Silvera i spuścił głowę. Już po chwili miał wyrzuty sumienia, że zrobił takie coś przed nim. Wydusił z siebie po jakieś chwili. - Przepraszam...
Po czym szybko odpowiedział na resztę. - I co? Wstawi się za mną gepard, z którym dopiero co się poznałem? - Powiedział podirytowany i odwrócił się plecami do Silvera i spuścił głowę. Już po chwili miał wyrzuty sumienia, że zrobił takie coś przed nim. Wydusił z siebie po jakieś chwili. - Przepraszam...
- Silver Hunter
- Posłaniec

- Specjalizacja:
- Kontakt:
-Co? Jaki gepard? - zdziwił się, ponieważ był przekonany o tym, że jest lwem. - Słuchaj, mogę pogadać z Tibem, jeśli chcesz. W końcu to on tu wszystkim zarządza - zauważył siedząc i wpatrując się w niego z zaciekawieniem pomieszanym ze zdziwieniem.

- Thanatos
- Kontakt:
No o tobie mówię, wyglądasz na geparda, lamparta. Trudno mi trochę ich odróżnić. I nie, nie chce żadnej pomocy, to moja sprawa. - Powiedział po czym odwrócił się się. - Przepraszam, nie chciałem tak nerwowo mówić, ale gdy poruszam ten temat ciągle się tym denerwuję.
- Silver Hunter
- Posłaniec

- Specjalizacja:
- Kontakt:
- Spoko, rozumiem. Wiesz, nie jesteś pierwszym, który twierdzi, że wyglądam jak gepard, co jednak nie zmienia faktu, że jestem lwem, a nawet gdybym nim nie był, to i tak czuję się jednym z was - oznajmił. - A nie miałbyś ochoty wybrać się gdzieś w jakieś ciekawsze miejsce? Bo trochę tu nudno - zauważył rozglądając się wokoło w poszukiwaniu jakiejś inspiracji.

- Thanatos
- Kontakt:
Than zaśmiał się ciepło, spoglądając na towarzysza. - Powiem ci, że dla mnie nie jestes podobny do lwa, ale ok. Zresztą my tutaj na lwiej ziemi akceptujemy każdego, nie negujemy kogoś za to jak wygląda czy jakiego gatunku... - Pokiwał głową twierdząco. - Jasne, możemy się przejść, prowadź w takim razie.