x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

I dalej nic w teatrze lalek { Piegus + Mjinga }

Awatar użytkownika
Mjinga
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 31 gru 2016
Waleczność: 45
Zręczność: 60
Percepcja: 45
Kontakt:

I dalej nic w teatrze lalek { Piegus + Mjinga }

Post autor: Mjinga » 16 cze 2020, 16:03

Nie miała za grosz orientacji w terenie. I chociaż pamiętała, że kiedyś już tutaj była - nie potrafiła określić, w którą stronę powinna się udać, by bezpiecznie dotrzeć do miejsca, którego szukała. Tak więc zamiast na ziemiach Lwiej Ziemi, znalazła się nieopodal Kanionu. I - chociaż trudno w to uwierzyć - lwica naprawdę kierowała się na majaczącą w oddali skałę! Albo przynajmniej... tak jej się wydawało. W końcu inaczej zapamiętała to miejsce...
- No nie, znowu źle skręciłam?! - jęknęła, padając na ziemię.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2020, 16:14 przez Mjinga, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Gatunek: lew
Data urodzenia: 12 cze 2019
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Zdrowie: 100
Waleczność: 65
Zręczność: 55
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Piegus » 16 cze 2020, 16:07

Miałem chwile spokoju. Dzisiaj zrobiłem co miałem i postanowiłem trochę odpocząć. Trenowanie i w ogóle to ciężka sprawa. Moje łapy zaprowadziły mnie tutaj. Westchnąłem, w końcu trochę spokoju. Tak przynajmniej myślałem, bo dostrzegłem lwicę. No może najpierw to ja usłyszałem.
-Ej ty!- Rzuciłem stojąc na jakieś skałce- A co szukasz- Dodałem głośno.

Awatar użytkownika
Mjinga
Kontakt:

Post autor: Mjinga » 16 cze 2020, 16:13

I pewnie Mjinga leżałaby sobie tak w nieskończoność, rozciągnięta na ziemi. Łapy, zmęczone długimi wędrówkami, rozjechały się na boki a brzuch plasnął na podłoże. Słysząc jednak głos uniosła łeb, szukając spojrzeniem tego, kto się odezwał. Nie od razu ujrzała szarą sylwetkę.
- No, ja - odpowiedziała na jego pierwsze słowa, powoli i dość nieporadnie podnosząc się najpierw na łapy, po to tylko, by potem usiąść. Skierowała łeb w kierunku Piegusa. - A pomożesz mi znaleźć? - spytała. Nie miała w końcu pewności, czy ten lew nie ma złych zamiarów! Była przekonana, że gdyby miał złe, to by jej nie zamierzał pomóc, więc przecież to pytanie było przebłyskiem jej geniuszu!

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 16 cze 2020, 16:22

-Ja czyli, że kto- Przechyliłem łeb lekko na bok. Nie kojarzyłem jej. Może dlatego, ze zawsze skupiałem się wokół ojca i no trenowaniu.
-A zleży co- No nie am to jak wymiana informacji po łebkach. Zeskoczyłem niżej patrząc na zmęczona lwicę.
-w ogóle dasz rade iść?- Wyglądał trochę jak taki duży placek albo kamień taki leniwy i no.

Awatar użytkownika
Mjinga
Kontakt:

Post autor: Mjinga » 16 cze 2020, 16:26

Mjinga mierzyła go spojrzeniem, próbując dojść do jakichś sensownych wniosków (a w jej przypadku nie było to łatwe... w sumie chyba nie było nawet możliwe). Sama nie udzielała się zbytnio w życiu stada, a jej iloraz inteligencji również nie ułatwiał zapamiętywania pysków czy imion, toteż nie bardzo przypominała sobie Piegusa. Poza tym... Wyrósł, tak poza tym. W każdym jednak razie!
- To bardzo miłe z twojej strony! - przyznała z uśmiechem, podchodząc do lewka i próbując wdrapać mu się na grzbiet. W końcu przecież zaoferował podwózkę! - Szukam Lwiej Skały - wyjaśniła gdzieś w międzyczasie. Zaraz też odsunęła się o krok, bo nijak nie była w stanie bezpiecznie wdrapać się na grzbiet mniejszego lewka, tym bardziej trudno byłoby się umościć wygodnie. - Masz za małą powierzchnię przewozową - zabłysnęła. Nie miała pojęcia, gdzie zasłyszała podobne słowa, ale... czyż nie zabrzmiało mądrze? Uśmiechnęła się szeroko, najpewniej dumna z siebie jak paw!

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 16 cze 2020, 16:33

-Że co?- Zaskoczyła mnie. Czy ja coś powiedziałem, ze ją zaniosę? W ogóle gdzie. Na szczęście nie wdrapała się. Może jestem silny ale nie nosiłem jeszcze lwa! Może powinien zacząć tak trenować.
-Jaka powierzchnię?- Uniosłem lekko jedną brew i usiadłem- Nie nieznajoma, nie zaniosę cię i po co szukasz tej skały?- Troche uciekłem wspomnieniami do tego jak Tib nosił mnie na swoim grzbiecie i jak spędzaliśmy czas. Były to fajne i lekkie czasy.

Awatar użytkownika
Mjinga
Kontakt:

Post autor: Mjinga » 16 cze 2020, 16:41

Mjinga spojrzała an Piegusa z miną, która - gdyby tylko mogła mówić - powiedziałaby właśnie: "To ja tu jestem głupia czy ty?". Przekręciła głowę na powrót znajdując się przed lwem. Widocznie pomysł z wykorzystaniem lewka jako tanią firmę przewozową wywietrzał jej już z głowy. Na całe szczęście!
- No a jak myślisz? Po co miałabym szukać skały, wokół której żyje moje stado? Ruszą tą głową, wyglądasz na bystrego - pokręciła pyskiem, karcąc widocznie piegowatego. Zaraz też delikatnie poklepała go po czubku głowy, w przyjaznym co prawda geście - ale jednak niejako sugerując, że wieje pustkami. Taka znana nam uszczypliwość, niegroźna.
- Chcę wrócić do domu. Bo się zgubiłam... Znowu - mruknęła ostatnie słowo, wyraźnie niezadowolona.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 16 cze 2020, 18:24

-Jesteś z Lwiej Ziemi?- Zaskoczyło to mnie. no ale skoro tak to czemu nie pomóc jej tam dotrzeć. W końcu na groźną nie wyglądała a w stadzie nie am maluchów w tej chwili.
-Też jestem z Lwiej Ziemi, nazywam się Piegus, a ty?- No trochę późno an przedstawiania się ale co tam. Tylko czy lwica załapie, że powinna również sie przedstawić.

Awatar użytkownika
Mjinga
Kontakt:

Post autor: Mjinga » 18 cze 2020, 14:29

No, nie. Trafił jej się chyba jakiś niedorozwinięty rozmówca! Spojrzała na niego spod nieco przymkniętych powiek, jednocześnie przekrzywiając delikatnie łeb w bok niczym zaciekawione czymś szczenię... czy może raczej kocię. Przecież mówiła, że Lwia Ziemia to jej dom, więc po co dopytuje? I już pewnie palnęłaby znów coś równie błyskotliwego, gdyby ten się nagle nie przedstawił. Uśmiechnęła się więc szybko, ciepło.
- Mjinga. Jestem Mjinga. Urodziłeś się w stadzie? - zapytała jeszcze, przysiadając wygodniej.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 18 cze 2020, 20:59

-Miło cie poznać- Skinąłem głowa na przywitanie. Lwica byłą interesująca i wydawała się jednocześnie na rozczepaną.
-Nie, Tib mnie przygarnął jak byłem mały. Uratował mnie- Tak i tego nigdy mu nie zapomnę.
-a Ty? w sumie ciekawiło mnie to na równi.

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”