x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

W poszukiwaniu zapomnianych wspomnień (Nataka & Ragir)

Awatar użytkownika
Nataka
Gatunek: Lew afrykański
Data urodzenia: 11 kwie 2014
Specjalizacja: Szaman poziom 1
Medyk poziom 1
Zdrowie: 100
Waleczność: 40
Zręczność: 40
Percepcja: 70
Kontakt:

W poszukiwaniu zapomnianych wspomnień (Nataka & Ragir)

Post autor: Nataka » 29 sie 2020, 0:56

Tak jak obiecała Ragirowi, tak zjawiła się nad jeziorem, nad którym ostatnio spotkała owego samca. Samca, który niegdyś należał do tego samego stada co ona, samca, którego niegdyś uważała za swojego drogiego siostrzeńca i któremu przydarzyło się coś, co przydarzyć się nie powinno.
Gdy szamanka zbliżyła się do tafli jeziora wyprostowała się i rozejrzała uważnie po linii brzegu, szukając wzrokiem Ragira.
Nie dostrzegając go postanowiła sama zwrócić na siebie uwagę i wzięła porządny wdech, by chwilę później wydać z siebie ryk, chcąc tym samym powiadomić go o swojej obecności.
W czasie oczekiwania upiła nieco wody z jeziora, a następnie - położyła się pod którymś z drzew, czekając.
Po dziś dzień zastanawiała się nad słowami, które padły z jego pyska podczas ich ostatniego spotkania... Może dziś dowie się czegoś więcej?

@Ragir
Obrazek
THEME GŁOS

Awatar użytkownika
Ragir
Król
Król
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 10 sie 2016
Specjalizacja:
rzemieślnik 3
Rzemieślnik 3
zbrojmistrz
Zbrojmistrz
zbieracz
Zbieracz
garbarz
Garbarz
wpjownik 1
Wojownik 1
Waleczność: 69
Zręczność: 59
Percepcja: 30

Post autor: Ragir » 29 sie 2020, 15:15

Usłyszałem ryk i ruszyłem się ze swego domu. Ryk był mi znajomy i nie brzmiał jak ten typowy od samca. Będąc bliżej dostrzegłem znana mi już sylwetkę. Oblizałem lekko pysk i szedłem. Nie miałem na sobie ani zbroi ani moich torbę. Tylko ja i moje malunki.
-Jednak wróciłaś- Powiedziałem będąc bliżej. Czy sie tego spodziewałem? nie wiem, nie rozmyślałem nad tym ale wątpiłem w jej powrót.W końcu większość znika i nie wraca, chyba, ze zatrzymam ich przy sobie...

@Nataka

Awatar użytkownika
Nataka
Medyk poziom 1
Kontakt:

Post autor: Nataka » 29 sie 2020, 17:54

Gdy w końcu ujrzała znajomą jej sylwetkę barczystego samca Nataka westchnęła cicho i sama powoli ruszyła w jego kierunku. Ragir odezwał się przed nią, nim szamanka zdołała się przywitać. Na jej licu pojawił się delikatny uśmiech.
-Nie rzucam słów na wiatr... Zawsze dotrzymuję obietnic.-
Stwierdziła i spojrzał przelotnie po okolicy nadstawiając uszy. Następnie znów spojrzała na samca.
-Wiesz... Przez cały ten czas myślałam nad tym, co mi powiedziałeś przy naszym ostatnim spotkaniu.-
Zaczęła i położyła po sobie powoli uszy.
-I chciałam zapytać... Czy nie chciałbyś odzyskać swoich dawnych wspomnień? Jest na to pewien sposób...-
Odparła, patrząc mu prosto w oczy.

@Ragir
Obrazek
THEME GŁOS

Awatar użytkownika
Ragir
Król
Król
Specjalizacja:
rzemieślnik 3
Rzemieślnik 3
zbrojmistrz
Zbrojmistrz
zbieracz
Zbieracz
garbarz
Garbarz
wpjownik 1
Wojownik 1

Post autor: Ragir » 29 sie 2020, 18:05

-Dobrze słyszeć, nie każdy tak robi, niektórzy uciekają tak.. po prostu uciekają- Skinąłem jej lekko łbem i usiadłem an tyłku słuchając jej słowa. Nim postanowiłem odpowiedzieć spojrzałem an niebo.
-Tylko powiedz, po co wracać do przeszłych dni? Myślisz, ze to by coś dało? - zapytałem patrząc w niebo. Czy to zmieniłoby mój światopogląd? Moje postępowanie? A moze kompletnie nic? Nie wiem, wiara jakiej sie oddałem była dośc mocno i wbiła mi sie głęboko w umysł i dusze?

Awatar użytkownika
Nataka
Medyk poziom 1
Kontakt:

Post autor: Nataka » 30 sie 2020, 21:15

Nataka westchnęła cicho słysząc pierwsze słowa Ragira.
-Cóż... Uważam, że nie powinieneś zaprzątać sobie głowy tymi, którzy nie dotrzymywali słowa. Tacy nie są warci naszej uwagi.-
Stwierdziła ze spokojem spoglądając po samcu. Chwilę później sama posadziła tyłek na ziemi i owinęła swoje łapy ogonem z jasną końcówką. Na jego pytanie Nataka również zerknęła na niebo.
-...Wiesz... Ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie. Dla każdego innego wspomnienia mają inną wartość. Jedni nie oddali by ich za nic, innym są one obojętne. Ja na przykład... Nie chciałabym stracić pamięci. Mam poczucie, że wtedy straciłabym jakąś część siebie, część swojego życia, które jednak przeżyłam. Czułabym, że czegoś mi brakuje.-
Odparła spoglądając znów na samca.
-Oczywiście, to do Ciebie należy decyzja... Chodź myślę, że warto.-
Uśmiechnęła się nikle pod nosem i spojrzała w stronę wulkanu, w którym kiedyś miała swoje legowisko. Była ciekawa, co z niego pozostało...
-Może się przejdziemy?-
Zaproponowała.

@Ragir
Obrazek
THEME GŁOS

Awatar użytkownika
Ragir
Król
Król
Specjalizacja:
rzemieślnik 3
Rzemieślnik 3
zbrojmistrz
Zbrojmistrz
zbieracz
Zbieracz
garbarz
Garbarz
wpjownik 1
Wojownik 1

Post autor: Ragir » 30 sie 2020, 22:49

Spoglądałam na lwicę.
-Dłużej żyjesz, wiec masz dużo doświadczeń- Ja sam nie miałem aż tyle lat. Nie miałem raczej za duzo wspomnień. Nie wiem czy bałem sie je odzyskać? Bałem się, ze będzie tam coś czego nie chciałbym wiedzieć? Nie wiem.
-Dobrze- Nie miałem nic przeciwko spacerowi.
-Nie pamiętam swego poprzedniego życia ale teraz... jestem jakby odrodzony podążam drogą, która została mi naznaczona i wskazana. Wykorzystuje to co już odeszło aby tworzyć nowe- Czy to w kwestii duchowej, fizycznej, mentalne czy rzemieślniczej.
Pozwoliłem przeszłości odpłynąć.
Dużo sie zmieniło... Ale czy an pewno?

@Nataka

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”