x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Sawanna [Arkhantess, Piegus]

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Gatunek: lew
Data urodzenia: 12 cze 2019
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Zdrowie: 100
Waleczność: 65
Zręczność: 55
Percepcja: 30
Kontakt:

Sawanna [Arkhantess, Piegus]

Post autor: Piegus » 22 paź 2020, 21:38

//Fabuła przed wydarzeniem z lz i nieprzystąpieniem blondyna do MB?

Sawanna bliżej kanionu. Przechadzałem się wieczorem, kiedy to słońce zbliżało się ku zachodowi. Patrolowałem ziemie i przy okazji trochę nabierałem sił. wieczorem pewnie też zrobię mały patrol aby upewnić się czy nikt nevi próbuje sie do nas dostać pod osłoną nocy, no. Stawiałem kroki z pewnością siebie.

@Arkhantess

Awatar użytkownika
Arkhantess
Gatunek: Lew.
Data urodzenia: 05 maja 2016
Waleczność: 70
Zręczność: 50
Kontakt:

Post autor: Arkhantess » 22 paź 2020, 21:42

Ah, i kolejna sawanna! czy on miał takiego pecha, a może szczęście? sam już nie wiedział. Ze zwieszonym łbem i ogonem miarowo obijającym się o zadnie partie ciała przemierzał owe tereny. Nie wydawał się być zachwyconym kolejnym takim patrolem - patrolem. Kurka wodna! toż to nie patrol, bo i nie jego tereny. Zmęczony był ciągłą wędrówką, a więc i zatrzymał się kładąc między jakimiś wysokimi trawami. Bardzo tego potrzebował, bo wieczna wędrówka to męcząca wędrówka. Nie dostrzegł @Piegus'a, po prostu odpoczynku, odpoczynku tak bardzo pragnął, aż mu łeb na łapy opadł przednie.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 22 paź 2020, 21:48

Wędrowałem i pilnowałem. Jak zwykle wszystko wydawało się spokojne. Nie było czego ani kogo się obawiać. Jednak chciałem wykonać swoje rozkazy dobrze. Chodząc tak wyczułem woń kogo obcego. No albo nowego w stadzie. Zatrzymałem się lekko unosząc ku górze swój łeb i obserwując okolicę. Nie dostrzegłem nikogo. Dziwne. Szedłem dalej, może był i sobie poszedł? Tak mnie ta zagwozdka pochłonęła, ze wpadłem prosto an starszego samca. Wylądowałem pyskiem za nim a brzuchem i torsem na nim. Trochę głupio wyszło.
Szybko sie pozbierałem aby to jednak nie zrobić z siebie jakiegoś takiego no... debila, ślepoty?
-Ktoś ty?- Zapytałem aby to jakoś zmyć poprzednie wrażenie.

Awatar użytkownika
Arkhantess
Kontakt:

Post autor: Arkhantess » 22 paź 2020, 21:59

Zadarł czerep patrząc na drugiego samca - o dość ciekawym umaszczeniu. - Nieznajomy... a może gość? mam na imię Arkhantess, dla przyjaciół Arkhan. - Posłał mu lichy uśmiech, bo zmęczenie dawało się we znaki. Odetchnął cicho i ze świstem patrząc na nowego znajomego. Tess wydawał się być niemrawy, ale nic dziwnego, skoro tyle mu się łaziło.

/Sorry za mały post :(

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 22 paź 2020, 22:10

/spoko loko

-Arkhantess... postaram się zapamiętać- Usiadłem an tyłku starając się zapamiętać to dziwne i długie imię.
-Ja jestem Piegus- Przedstawiłem się obcemu samcu. Wyglądał na zmęczonego. Czy powinienem go przepędzić? Wpatrywałem się w jasnego samca myśląc. W końcu jednak podjąłem decyzję. Jest zmęczony, więc wyganiać to tak trochę nie fajnie. Popilnuje go do rana aby to mieć pewność, że nagle nie pójdzie gdzieś i coś złego nie zrobi.
-Co cię sprowadziło na te tereny?- Zapytałem z zaciekawieniem.

Awatar użytkownika
Arkhantess
Kontakt:

Post autor: Arkhantess » 22 paź 2020, 22:22

Westchnął cicho i niemrawo. - Miło Mi Cię poznać, Piegusie. - Imię tego lwa pasowało do jego wyglądu. Przecież on był cały w kropeczki i jakby piegi! Arkhan nigdy nie spotkał lwa o tym umaszczeniu, a tym bardziej o tym umaszczeniu. Nie mógł się nadziwić po cichu - jego wyjątkowości. - Zbłądziłem... przepraszam, jeśli naruszyłem Twój teren. Nie mam gdzie się podziać... jestem nowy. - Zadarł łeb wyżej spoglądając na siwego lwa.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 22 paź 2020, 22:34

-Ze wzajemnością- Siedziałem przy samcu, może to trochę niestosowne ale nie dla mnie.
-Mój nie, ale stada, w którym żyje tak- Powiedziałem pogodnie i przyciągnąłem się patrząc się na jasnofutrego.
-Ale spoko, ze mną nikt nic ci nie powie- W końcu jestem tak jakby no strażnikiem ziem. No. Takim wojem. Samozwańczym. Samiec miał dość długa grzywę, musiał być bardziej starszy niż o rok.
-Masz fajna grzywę- No moze taki komplement trochę z czapy. Jednak lubiłem grzywy. Zawsze mnie interesowały. Sa takie niektóre gładkie inne szorstkie a jeszcze inne ... inne. Moja sie trochę falowała... Ale trochę na razie.

Awatar użytkownika
Arkhantess
Kontakt:

Post autor: Arkhantess » 22 paź 2020, 22:51

Tak, Tess nie był młodziakiem, ale nie starcem. - Wydajesz się być kimś ważnym. Syn Przywódcy? - Zwykłemu lwu nie daje się możliwości patrolu - Piegus musiał być kimś zaufanym stadu. - Po ojcu. - Odparł ze skromnym uśmiechem. - Ah, i dziękuję za taki komplement. - Wyszczerzył lekko kły w uroczym uśmiechu. Nie zawsze musiał być brutalem - posiadał też druga stronę. - Ty natomiast masz ładny kolor włosia. - Dodał chwaląc to - co w jego oczach było niezwykłe. Nieznajomy odznaczał się niezwykłym umaszczenie. Z pewnością Piegus wyraziście się tu odróżniał.

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 22 paź 2020, 22:58

-Ja? Ważny?- Zaśmiałem się, nigdy się za kogoś takiego nie uważałem.
-Mój ojciec jest kanclerzem ale ja nie jestem pierworodnym czy coś, raczej taka przybłęda. No taki zwykły lew- Nigdy nie odczułem abym był inaczej traktowany czy coś. Raczej jak każdy inny. wiadomo Haki to rozczarowanie ale jednak jego krew. Nie znałem go, nie wiedziałem jaki jest. Z moja prostotą, potraktowałem jak zwykłego spoko ziomka. No taki trochę amant bardziej. Może i to nietypowe się mi spodobało?
-A dzięki w stadzie chyba tylko aj taka mam, inni to takie brązowe lwy i kremowane- No tak w dużym uproszczeniu. Na pierwszy rzut oka widać, ze albo po matce to mam albo przybłęda.

Awatar użytkownika
Arkhantess
Kontakt:

Post autor: Arkhantess » 23 paź 2020, 22:32

- Taki wyjątkowy... - Mruknął jakby od niechcenia, a mimo to zainteresował się osobą Piegusa. Wyróżniał się z tłumu kolorem, ale i czy charakterem? niebawem Arkhan się tego dowie, bo nie znał tego przesympatycznego samca lwiej rasy. - Twoja matka i ojciec też są tacy niezwykli? - Zapytał lekko wyciągając przednie łapiny ku przodowi i tym samym beztrosko się przeciągając. Był zmęczony, ale nie na tyle by nie przeprowadzić z nowo poznanym towarzyszem rozmowy. Nie do końca zrozumiał 'bycie przybłędą' został adoptowany, czy jak? nie dopytywał jednak o to z racji kultury, której z czasem sam się nauczył. Niestety, ale rodzina mu tego nie zapewniła.

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”