Jej imię w języku Suahili oznacza błękit, którego barwą odznaczają się jej oczy.
Charakter
Bluu posiada rozczepienie dwubiegunowe przez co jej charakter jest dość zmienny i zmienia się co określony czas (ok. 5 postów). Ma dwa typy:
Miła Bluu:
Określa się idealnym usposobieniem, staje się perfekcjonistką i jest tak przemiła, że każdy miałby ochotę mieć taką osobę jako koleżankę. Wszystkim prawi komplementy i nic jej nie potrafi poirytować. Myśli bardzo racjonalnie.
Zła Bluu:
Totalnie chamska i wredna, nie dba o nic i o nikogo. Nie potrzebuje przyjaciół i dość łatwą ją wkurzyć. Często używa sarkazmu i ironii. Bawi ją cierpienie innych co w ogóle nie przypomina miłej Bluu. Wszystko robi spontanicznie i nie myśli nad tym jakie będą konsekwencje.
Oprócz tego Bluu mówi o sobie jako dwie, czyli dla tych co nie zrozumieją:
Zwykle ''normalni'' mówią np. Ja jestem, za to Bluu mówi My jesteśmy, ale też nie zawsze. Mówi jako dwie tylko wtedy, kiedy zbliża się jej zmiana charakteru i jest gdzieś pomiędzy Złą, a dobrą Bluu. Na co dzień gdy ma stały charakter używa jednej osoby.
Historia
Kiedy się urodziła jej rodzice i stado nie zauważyli niczego podejrzanego i kochali ją najmocniej na świecie. Miała życie jak w niebie. Dopiero po jakimś czasie, gdy była nieco starsza zorientowali się co jest nie tak. Przez jej szybkie zmiany charakteru była wredna dla innych, a potem nie pamiętała o tym i nie wiedziała czemu wszyscy są na nią źli. Stado stwierdziło, że robi to specjalnie i chodź z bólem, bo byli bardzo przywiązani do siebie..że tak powiem wykopali ją za drzwi. Sama była załamana, nie miała pojęcia o co chodzi i nie była świadoma swojej dolegliwości i nadal nie jest. Aktualnie włóczy się sama i szuka stada który zaakceptuje to.
Wygląd
Kolor Bluu podchodzi pod brązowawo-kremowy. Jej oczy są błękitne, dlatego ma takie imię. Można ją rozpoznać po tym, że ma jaśniejszą plamkę na policzku, taką kropkę. Jest smukła i według wielu z jej poprzedniego stada atrakcyjna. Jej pędzelek od ogona jest czarny. Nos ma typowo Złoziemski niczym Kovu. W uszach posiada czarne okręgi, jak mały Simba.
Statystyki
Krzepa-60
Zręczność-50
Percepcja-40
Informacja
Jeśli chodzi o avatar to póki co szukam kogoś kto mi zrobi, ale pewnie niedługo będzie.
gut