Samica miała złoziemca w drzewie genealogicznym? Trochę go to zmroziło, bo sporo słyszał o dawnych dziejach i dawnych czasach. Teraz pewne cechy wyglądu samicy zdawały się pasować do dawnego stada Skazy, ciemna sierść i kształt nosa rzucały się w oczy, ale Nejlos dawno przestał oceniać przez wygląd. Przecież sam był wnukiem Kovu. Inna sprawa, że jego dziadek nie był spokrewniony ze Skazą, który robił za czarnego konia większości opowieści.
- Jesteś spokrewniona ze Skazą? - spytał ostrożnie.
Nie zamierzał jej oceniać przez wzgląd na pochodzenie, ale nie przychodziło mu to łatwo. Pewnie przez to, że z natury był raczej strachliwy niż odważny i lubił sobie dopowiadać to i owo. Jednak lwica nie dawała mu przecież powodów żeby uznał ją za złośliwą, bezczelną, złą, nie szanującą życia etc. Przeciwnie. Wydawała się całkiem sympatyczna.
@Naira
x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Podnóża Baobabu
Regulamin forum
Teren stada jest strzeżony przez członków stada i stadne NPC. W związku z tym trudno dostać się na niego niepostrzeżenie i należy odczekać 24 h po wejściu żeby opuścić teren stada.
Miejsce wyjątkowe
Uczenie się dowolnej specjalizacji w tym temacie nagradza 10 PD na start w tej specjalizacji
Teren stada jest strzeżony przez członków stada i stadne NPC. W związku z tym trudno dostać się na niego niepostrzeżenie i należy odczekać 24 h po wejściu żeby opuścić teren stada.
Miejsce wyjątkowe
Uczenie się dowolnej specjalizacji w tym temacie nagradza 10 PD na start w tej specjalizacji
- Nejlos
- Posłaniec
- Gatunek: Lew Afrykański
- Data urodzenia: 10 lis 2019
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 40
- Zręczność: 70
- Percepcja: 40
- Kontakt:
Re: Podnóża Baobabu
tymczasem gdzieś w innym wymiarze (by Datura ♥)
W środku dżungli (autorka: Shanteeroth)
☻ NEJLOSAŁKĘ ☻ (autorzy: WolvesWoodGlenAdopts,Celestia25 | Gvalch'ca)
- Naira
- Posłaniec
- Gatunek: Lew Afrykański
- Data urodzenia: 18 lis 2018
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 40
- Zręczność: 50
- Percepcja: 60
- Kontakt:
- Znaczy ja nie jestem z nim spokrewniona, chyba całe szczęście. Jestem córką Nazmira, który był synem Nyeusi to była moja babcia, o ile w ogóle o niej słyszałeś jakieś wieści? - spytała się z ciekawości. Widziała trochę reakcję Nejlosa, jakby się bał, że może coś złego stać. - Bez obaw, nie mam charakteru złoziemskiego - odparła chcąc go uspokoić, nie chciała robić tyłów swoim pochodzeniem. - Właściwie nie wiem, kim był ten cały Skaza bo ojciec nic o nim nie mówił pewnie go nie obchodziło, jedynie zgaduję bo dawno go nie widziałam - odpowiedziała spokojnym tonem głosu do lwioziemca.
@Nejlos
/Przepraszam za długo trochę to trwa z pisaniem, mam nadzieję, że będą inne fabuły pomiędzy postaciami.
Minęło trochę czasu
Nairze w jakiś sposób chciała znaleźć swojego towarzysza Tauro, z którym się rozdzieliła przypadkowo, dlatego podziękowała za rozmowę z nim, wtedy kiwnęła głową na pożegnanie, a raczej do zobaczenia. Skierowała swoje łapy w kierunku horyzontu Lwiej Skały.
z.t
@Nejlos
/Przepraszam za długo trochę to trwa z pisaniem, mam nadzieję, że będą inne fabuły pomiędzy postaciami.
Minęło trochę czasu
Nairze w jakiś sposób chciała znaleźć swojego towarzysza Tauro, z którym się rozdzieliła przypadkowo, dlatego podziękowała za rozmowę z nim, wtedy kiwnęła głową na pożegnanie, a raczej do zobaczenia. Skierowała swoje łapy w kierunku horyzontu Lwiej Skały.
z.t