x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

W objęciach śmierci [Ndogo]

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Re: W objęciach śmierci [Ndogo]

Post autor: Mistrz Gry » 09 mar 2019, 21:45

Wąż niewzruszenie wpatrywał się w szczura.
- Nie zginę. Jadłem już ssszczury. Ssssą sssmaczne. - wysunął jęzor, sycząc przy tym groźnie.
Wtedy Ndogo się poruszył. Pyton tylko na to czekał. Instynkt łowcy kazał mu łapać uciekającą ofiarę. Wystrzelił do przodu z otwartą paszczą, próbując schwycić szczura.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Awatar użytkownika
Ndogo
Gatunek: wielkoszczur gambijski
Data urodzenia: 01 kwie 2018
Waleczność: 10
Zręczność: 50
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Ndogo » 09 mar 2019, 21:56

Widział nacierającego węża i spróbował odskoczyć. Jeśli się mu to udało sam skoczył w miejsce tuż za głową węża, próbując go tam ugryźć i znów się wycofać. atak chciał powtórkowy tak długo, aż jego przeciwnik poszuka sobie innej ofiary, lub dopóki nie zdoła przegryźć wężowego gardła tudzież innej szkody.
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 11 mar 2019, 19:52

Ndogo próbował odskoczyć, by uniknąć ataku węża, ale ten okazał się zbyt szybki. Pyton dopadł szczura i zamknął w swoim uścisku.
- Mam cię sssszczurku. - wyszeptał do ucha ofiary - Jednak nie jessssteś taki mądry.
Gad był na tyle zajęty chełpieniem się porażką Ndogo, że nie kontynuował ataku. Na razie tylko ściskał ofiarę swoim ciałem, uniemożliwiając jej ruchy.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Awatar użytkownika
Ndogo
Kontakt:

Post autor: Ndogo » 11 mar 2019, 22:26

Klapa. Klops. Życie przelatujące przed oczami i inne światełka w tunelu. Czy tak wlasnie umiera inteligencja? Stłamszona przez okrutnosc i sile tego świata? Co to, to nie!Zębiska szczura w mgnieniu oka zacisneły się na gadzim gardle. A masz fujaro, miekka niczym żelka haribo! Pełzający po ziemi glucie żałości! Przekonaj się jak smakują szczurze zęby potrafiące przegryźć wszysko i posiadajace w sobie żelazo
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 12 mar 2019, 19:53

Tego pyton kompletnie się nie spodziewał! Jak szczur śmiał go ugryźć? To one w ogóle mają zęby? Wąż był tak zaskoczony nagłym atakiem, że nawet nie zdążył się obronić. Zresztą byłoby trudne, skoro pysk Ndogo był tuż obok jego skóry. Wąż syknął z bólu i poluźnił uścisk.
- Jak mogłeśśś? - oburzył się - Nie powinieneś mnie gryźć! To ja jesssstem drapieżnikiem. - pyton spojrzał ze smutkiem na uszkodzone łuski na swoim pięknym gładkim ciele. To nie do pomyślenia.
Lista NPC

Awatar użytkownika
Ndogo
Kontakt:

Post autor: Ndogo » 13 mar 2019, 20:05

Ndogo zdumiał się widząc reakcję węża. Szybko jednak uciekł ze splotu węża i zastygł kilka kroków dalej. Jej trafił na wrażliwca. Albo aktora mającego jakiś interes. On również zagrał (ale jakże przekonująco!) wrażliwą istotkę.
- Przepraszam, ale nie sądzisz,że zjadanie mnie jest niemiłe? Ja też mam uczucia...-powiedział urażony. Czego ten wąż mógł chcieć.
- Jestem Harper a ty? - spytał.

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 14 mar 2019, 22:09

Smutne oczy węża spoczęły na Ndogo.
- Popssssułeś mi łuski. Moje śliczne łussski. A dopiero co wyliniałem. - gdyby gady potrafiły płakać, zapewne uroniłby w tym momencie łzę.
- Przepraszam - pyton wyglądał jakby nagle się załamał. - Kłamałem, jeszcze nie upolowałem żadnego szczura. Ale ty jesteś taki tłuściutki i tak ładnie pachniesz, że aż chce ssssię ciebie zjeść. Myślałem, że mi ssię uda. - zwiesił smutno łeb.
- Nazywam ssssię ...- tutaj wydał z siebie syk, którego zwierze niebędące wężem nie potrafiłoby powtórzyć, który niewątpliwie był jego imieniem - Mamussssia tak na mnie mówiła.
Przekrzywił łebek robiąc błagalną minę.
- Harper... może jednak mógłbym chociaż ciebie sssspróbować? Zawsze chciałem wiedzieć jak ssssmakuje szczur. Wystarczy kawałek ogonka. Do tej pory nie polowałem jeszcze na ofiary twojej wielkości, może coś mi doradzisz? Albo mógłbym na tobie poćwiczyć?
Lista NPC

Awatar użytkownika
Ndogo
Kontakt:

Post autor: Ndogo » 22 mar 2019, 19:47

- Jeszcze raz przepraszam, nie miałem takiego zamiaru.- powiedział patrząc ze smutkiem na węża. Przekrzywił łepek na dźwięk yyyy imienia gada.
- Wybacz, ale nie potrafię tego powtórzyć. Mogę mówić do ciebie Syk? To dla mnie łatwiejsze.- powiedział uśmiechając się. Jednak błagalna mina węża go nie przekonała. Musiałby być głupcem.- Może nie koniecznie? Nie jestem w nastroju. Możemy zrobić coś innego na przykład...pozadawać sobie zagadki!

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 23 mar 2019, 21:20

Bardzo lubił swoje imię, ale zdrobnienie wymyślone przez szczurka też przypadło mu do gustu.
- Fajny pomysł! Będę nazywał się Ssssyk, bo ssssyczę. Podoba mi się. O, a ssskoro używamy teraz pssseudonimów, to ja będę mówił na ciebie Chrzęst, bo twoje kości tak przyjemnie chrzęszczą, kiedy się je zgniata. - mówił z zapałem wąż.
- Szkoda, że nie chcesz poćwiczyć. Ty też mógłbyś przy okazji czegoś się nauczyć. Zagadki ssssą nudne, trzeba przy nich myśleć. A od tego boli głowa! - pyton skrzywił się na myśl o intelektualnym wysiłku. Używanie mięśni było znacznie prostsze.
Lista NPC

Awatar użytkownika
Ndogo
Kontakt:

Post autor: Ndogo » 30 kwie 2019, 16:08

Ech no tak. Mięśniak. No cóż. Obawiał się że wąż go nie przepuści jeśli się z nim nie ,pobawi". Ale z drugiej strony chyba nie chciał wiedzieć jak ta zabawa może wyglądać.
- Wiesz co wydaje mi się, że muszę już iść. Zaczyna się ściemniać i muszę wracać do mojej nory pełnej innych Chrzęstów- powiedział i cofnął się kroczek na próbę.

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone akcje”