x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Polana
- Mistrz Gry
- Kontakt:
Polana
Skąpana w promieniach przedzierającego się przez korony drzew światła słonecznego polana jest bijącym sercem puszczy. Można tu spotkać żubry, rysie a także wielu innych przedstawicieli lokalnej fauny. W ciepłe letnie wieczory można tutaj spotkać tubylców którzy wbrew zakazom urządzają sobie w puszczy grilla.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC
Lista NPC
- Sigrun
- Królowa

- Gatunek: Lew kameruński
- Data urodzenia: 24 gru 2013
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 20
- Zręczność: 60
- Percepcja: 70
- Kontakt:
Zachodzenie w dziwne miejsca to jej specjalność. Ten las wydawał jej się być całkiem inny niż takie, jakie do tej pory widziała. Nawet zapachy były obce, nowe i nieznane. Przystanęła przy świerku, z którego skapywała po pniu żywica. Musnęła pazurem kleistą ciecz, co za odświeżający zapach. Dziwne brązowe owoce leżały na podłożu, potarła jedną z szyszek a wydała ona szeleszczący dźwięk. Przeturlała ją po ziemi a potem dalej i dalej bawiąc się nią w swoich łapkach. Czas uciekał jej na zabawie, podskakując żwawo w runie leśnym.
A droga wiedzie w przód i w przód,
Choć się zaczęła tuż za progiem
I w dal przede mną mknie na wschód,
A ja wciąż za nią - tak jak mogę...
Skorymi stopy za nią w ślad -
Aż w szerszą się rozpłynie drogę,
Gdzie strumień licznych dróg już wpadł...
A potem dokąd? - rzec nie mogę...♪♫♪
Tutu tutu tutu tutu|Gdy posuniesz się za daleko|Yummy|☙❦❧ Karta postaci- Mistrz Gry
- Kontakt:
Wtem powietrze przeszył niski, potężny ryk, od dźwięku którego aż zatrzęsły się szyszki. Tutaj panowały inne zasady niż w Afryce i to nie lew był królem puszczy. Prawdziwy władca lasu zbliżał się do miejsca, gdzie bawiła się Sigrun, wydając głośne pomruki.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC
Lista NPC
- Sigrun
- Królowa

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Ziemia zadudniła i zadrżała a potężny ryk zakłócił wszechobecną ciszę. Z wrażenia upuściła szyszkę odwracając się w stronę źródła dźwięku. Coś dużego szło w tą stronę pomrukując. Poruszyła ogonem z uczepioną na nim szeleszczącą grzechotką była ciekawa co to za zwierz się tu zbliżał. Dźwięki, które wydawał przypominały te od kopytnych stworzeń.
Tutu tutu tutu tutu|Gdy posuniesz się za daleko|Yummy|☙❦❧ Karta postaci- Mistrz Gry
- Kontakt:
Wtedy na polanę wkroczył żubr - potężny zwierz z rogami, gęstym futrem i groźną miną na pysku. Zauważywszy Sigrun stanął w miejscu i przyjrzał się jej uważnie. A co to za dziwo? Niby wygląda jak kot, ale duże jak na rysia.
- To moja puszcza. - rzekł, dumnie wypinając pierś.
- Kim jesteś i czego tu szukasz? - zapytał, a po jego świdrującym spojrzeniu można było poznać, że bardzo zależy mu na usłyszeniu odpowiedzi.
- To moja puszcza. - rzekł, dumnie wypinając pierś.
- Kim jesteś i czego tu szukasz? - zapytał, a po jego świdrującym spojrzeniu można było poznać, że bardzo zależy mu na usłyszeniu odpowiedzi.
Lista NPC
Lista NPC
- Sigrun
- Królowa

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Takiego włochatego bawoła jeszcze w życiu nie widziała. Zastawiała się przez chwilę czy nie jest mu za ciepło pod okrywa takiego włosia. Rozdziawiła pyszczek a łeb przechyliła nieco na bok zastygając w takiej pozie ze zdumienia. Całość jednak trwała krótko bo włochaty bawołek wypiął pierś i oznajmił, że to jego dom. I gdy tak o tym prawił, rozejrzała się kiwając głowa z aprobata na tak zacny teren. Na kolejne pytanie pokazała łapą na swoje gardło pocierając lekko a ustami bezgłośnie wypowiadając słowa.
- Kontakt:
Żubr był wyraźnie zadowolony, że kotce podoba się jego puszcza. Wiadomo, nie ma przecież piękniejszego miejsca niż jego zakątek. I niech jego sąsiad myśli co chce, jego polana i tak jest najlepsza.
- Hmppff - parsknął niecierpliwie, gdy nieznajoma wciąż milczała.
- A co z tobą, gadać nie umie? - spytał podchodząc pod sam nos lwicy.
- Hmppff - parsknął niecierpliwie, gdy nieznajoma wciąż milczała.
- A co z tobą, gadać nie umie? - spytał podchodząc pod sam nos lwicy.
Lista NPC
Lista NPC
- Sigrun
- Królowa

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Przytaknęła na kolejne pytanie. Samiec nie należał do cierpliwych i fakt, że ona nie potrafiła mówić chyba wyprowadzał go z równowagi. Był jeszcze Szept ale on nie uaktywniał się ostatnimi czasy. Panowie zapewne znaleźliby wspólny język.
Gdy ten podszedł bardzo blisko, przytaknęła swój zimny i wilgotny nos do chrap żubra i uśmiechnęła się przyjaźnie.
Gdy ten podszedł bardzo blisko, przytaknęła swój zimny i wilgotny nos do chrap żubra i uśmiechnęła się przyjaźnie.
- Kontakt:
Ta dziwna kicia coś kręciła. Na pewno.
- I co się szczerzy? - zapytał ostro, niewzruszony jej uśmieszkami. Już on znał te kocie sztuczki.
Nagle rozległ się huk. A zaraz za nim kolejny. Żubr w jednej chwili podniósł łeb, wypatrując bacznie.
- Kłusownicy. - rzekł ponuro - Niech no ja ich dorwę, to im pokażę, że w mojej puszczy to oni są zwierzyną. Ryknął głośno, a harmider dobiegający zze drzew wskazywał, że myśliwi kierują się na niego.
- I co się szczerzy? - zapytał ostro, niewzruszony jej uśmieszkami. Już on znał te kocie sztuczki.
Nagle rozległ się huk. A zaraz za nim kolejny. Żubr w jednej chwili podniósł łeb, wypatrując bacznie.
- Kłusownicy. - rzekł ponuro - Niech no ja ich dorwę, to im pokażę, że w mojej puszczy to oni są zwierzyną. Ryknął głośno, a harmider dobiegający zze drzew wskazywał, że myśliwi kierują się na niego.
Lista NPC
Lista NPC
- Sigrun
- Królowa

- Specjalizacja:
- Kontakt:
I tak nie przestawała się uśmiechać, dopóki nie usłyszała huku. Położyła uszy po sobie i skuliła się. Jej uszy były wrażliwe na wysokie dźwięki. Nie wiedziała kim są kłusownicy i wolała się schować za dużym włochatym nowo poznanym kolegą. Wyglądał na takiego co wiedział co robić. Po za tym był ogromny.
Tutu tutu tutu tutu|Gdy posuniesz się za daleko|Yummy|☙❦❧ Karta postaciKto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość