x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Tajemnice dżungli [Noir] [zakończona]
- Mistrz Gry
- Kontakt:
Re: Tajemnice dżungli [Noir]
Małpka z ulgą zauważyła, że lampart odpuścił. Kamień spadł z jej małego serduszka. Miała teraz idealną okazję, żeby uciec jak najdalej z tego miejsca. Ale co z szympansem? Jeśli się dowie, że uciekła zostawiając go, może czekać ją los jeszcze gorszy niż w paszczy lamparta. Podrapała się po łbie, zastanawiając się co zrobić. Przecież szympansowi może przydarzyć się to samo co kapłance, a wtedy na pewno nie będzie mogła już pokazać się w świątyni. Po chwili wahania małpka wystawiła głowę z gałęzi i rozejrzała. Nie widziała nigdzie czarnego kota, więc pewnie odszedł w poszukiwaniu innej zdobyczy. Starając się nie robić dużo hałasu, zeszła na niższe gałęzie i przeskakując od jednej do drugiej zaczęła wracać w stronę gdzie został szympans. Jeśli Noir czujnie obserwował, mógł w tym momencie zauważyć przemykającą małpkę.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC
Lista NPC
- Noir
- Gatunek: Panthera pardus
- Data urodzenia: 24 gru 2014
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 35
- Zręczność: 70
- Percepcja: 35
- Kontakt:
Zamierzał tak poleżeć jeszcze niespełna z godzinę, miał cierpliwość do takich spraw. Przeczucie również okazało się pomyślne ponieważ ofiara postanowiła wychynąć ze swojej kryjówki a zarazem skierować się w podróż powrotną. Nie było sensu kryć się dalej w zaroślach, wystartował ile miał sił w swych łapach i ruszył na zdobycz, chciał ją pochwycić ale nie zadusić. Przyda mu się żywa bo ma do niej kilka pytań.
Test zręczności Noir vs małpka
Noir
Test zręczności Noir vs małpka
Noir
Mistrz Gry wyrzuca 3d50:
33, 36, 42
małpka 33, 36, 42
Mistrz Gry wyrzuca 3d50:
27, 42, 20
3 sukcesy27, 42, 20
- Mistrz Gry
- Kontakt:
Lampart popędził za małpką, która nie spodziewając się ataku nie zdążyła skryć się na wyższych gałęziach. Noir bez problemu dogonił ją i pochwycił, przyciskając do ziemi. Przerażona ofiara zaczęła wyrywać się, piszcząc głośno. Była pewna, że wylądowanie w żołądku drapieżnika to tylko kwestia czasu.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC
Lista NPC
- Noir
- Kontakt:
Capnął zębami małpę za sierść ściągając ją ku ziemi, tam też przygniótł ją cielskiem i przytrzymał łapami. Im bardziej będzie się szamotała tym bardziej będzie krzywdziła siebie, pazury miał ostre i wbijał je w zdobycz by przytrzymać ofiarę.
- Ucisz się, mam do ciebie kilka pytań. - Zaczęła go irytować swoim popiskiwaniem i skończyło się na tym, że uderzył ją łapą by ją zamroczyło oraz zamknęła w końcu paszczę. Jak nic z jej nie wyciągnie bo będzie nadal histeryzować to najprawdopodobniej skończy się na tym, że skręci jej kark.
- Ucisz się, mam do ciebie kilka pytań. - Zaczęła go irytować swoim popiskiwaniem i skończyło się na tym, że uderzył ją łapą by ją zamroczyło oraz zamknęła w końcu paszczę. Jak nic z jej nie wyciągnie bo będzie nadal histeryzować to najprawdopodobniej skończy się na tym, że skręci jej kark.
- Mistrz Gry
- Kontakt:
Czując na sobie ostre pazury lamparta małpka znieruchomiała, drżąc ze strachu. Jej szeroko otwarte ślepia zaszkliły się. Pokiwała głowa, dając znak, że już będzie cicho. Lampart był dużo większy i silniejszy od niej i jednym ruchem mógłby pozbawić ją życia. Nie pisnęła ani słówkiem czekając co powie drapieżnik.
Lista NPC
Lista NPC
- Noir
- Kontakt:
Nie ruszał go strach małpy ani jej łzy, grunt że się uspokoiła w końcu. Bez zbędnego wdawania się w niepotrzebne szczegóły, utnie sobie krótką pogawędkę.
- Powiedz o co chodzi z tą świątynią. Nie pomiń żadnego ważnego detalu i nie staraj się kłamać. Będę wiedział kiedy powieka ci zadrży. - Mruknął przy ostatnim zdaniu mrużąc złowrogo ślepia i wbijając trochę mocniej pazury w ciało ofiary.
- Powiedz o co chodzi z tą świątynią. Nie pomiń żadnego ważnego detalu i nie staraj się kłamać. Będę wiedział kiedy powieka ci zadrży. - Mruknął przy ostatnim zdaniu mrużąc złowrogo ślepia i wbijając trochę mocniej pazury w ciało ofiary.
- Mistrz Gry
- Kontakt:
Wielki oczy małpki wpatrywały się ze strachem w mówiącego do niej drapieżnika. Może jak powie mu wszytko, to jej nie zje?
-Po..powiem - wybąkała i pociągnęła nosem. - Była tu lwica. Jakiś czas temu. To znaczy dawno, ale do tej pory bałam się pokazać mojemu panu, bo wiedziałam, że będzie zły jak się dowie. Ale i tak się dowiedział od innych, którzy to widzieli. Powinnam służyć mojej pani. Ale ta lwica miała zęby. I pazury. I chciała mi zrobić to samo co kapłance. Tylko uciekłam. - małpka gubiła się, próbując powiedzieć wszystko na raz. W końcu zamilkła, a z jej oczu pociekły łzy.
-Po..powiem - wybąkała i pociągnęła nosem. - Była tu lwica. Jakiś czas temu. To znaczy dawno, ale do tej pory bałam się pokazać mojemu panu, bo wiedziałam, że będzie zły jak się dowie. Ale i tak się dowiedział od innych, którzy to widzieli. Powinnam służyć mojej pani. Ale ta lwica miała zęby. I pazury. I chciała mi zrobić to samo co kapłance. Tylko uciekłam. - małpka gubiła się, próbując powiedzieć wszystko na raz. W końcu zamilkła, a z jej oczu pociekły łzy.
Lista NPC
Lista NPC
- Noir
- Kontakt:
Małpa pociągała nosem i rozwodziła się na temat detali, które do całej sprawy z tą świątynia nie miały znaczenia. Powstrzymał się jednak od komentarza by nie przeciągać tego dłużej.
- Nie becz. - sapnął ciężko próbując rozumem ogarnąć ten cały bełkot i wyłapać coś sensownego.
- Lwica zagryzła wam kapłankę? A co jest w tej świątyni i gdzie się ona znajduje? - Sam postanowił zadać pytania bo tak to chyba się niczego konkretnego nie dowie tylko życiowe dramaty lokalnej społeczności. Swoją droga zaniepokoiło go to, że pałętał się po jego ziemiach i w okolicy obcy. Tak być nie może, że kolejni urządzają sobie piesze wycieczki.
- Nie becz. - sapnął ciężko próbując rozumem ogarnąć ten cały bełkot i wyłapać coś sensownego.
- Lwica zagryzła wam kapłankę? A co jest w tej świątyni i gdzie się ona znajduje? - Sam postanowił zadać pytania bo tak to chyba się niczego konkretnego nie dowie tylko życiowe dramaty lokalnej społeczności. Swoją droga zaniepokoiło go to, że pałętał się po jego ziemiach i w okolicy obcy. Tak być nie może, że kolejni urządzają sobie piesze wycieczki.
- Mistrz Gry
- Kontakt:
Pokiwała głową, uspokajając się trochę.
- Tak. Przyszła do świętego miejsca i ją zabiła. - wahała się przez chwilę, czy powiedzieć lampartowi gdzie jest świątynia, ale jego pazury na gardle łatwo ją do tego przekonały.
- W świątyni są relikwie i amulety. Tam się oddaje cześć przodkom. Świątynia znajduje się w kręgu Wielkich Drzew. Tylko kapłani i ich służba może tam wejść. - mówiła szybko, żeby drapieżnik nie wbił znowu w nią pazurów.
- Lwica splamiła ziemię świątyni krwią i ukradła talizman kapłanki. Duchy się rozgniewały. - dodała ze strachem w głosie - Nie lubią krwi. Chcą teraz zemsty.
- Tak. Przyszła do świętego miejsca i ją zabiła. - wahała się przez chwilę, czy powiedzieć lampartowi gdzie jest świątynia, ale jego pazury na gardle łatwo ją do tego przekonały.
- W świątyni są relikwie i amulety. Tam się oddaje cześć przodkom. Świątynia znajduje się w kręgu Wielkich Drzew. Tylko kapłani i ich służba może tam wejść. - mówiła szybko, żeby drapieżnik nie wbił znowu w nią pazurów.
- Lwica splamiła ziemię świątyni krwią i ukradła talizman kapłanki. Duchy się rozgniewały. - dodała ze strachem w głosie - Nie lubią krwi. Chcą teraz zemsty.
Lista NPC
Lista NPC
- Noir
- Kontakt:
Na gadanie o duchach przewrócił oczami, nie wierzył w takie rzeczy. Wciągnął ze świstem tlen przez nozdrza a potem buchnął ciepłym powietrzem prosto w pyszczek małpy. Rozkminiał przez moment o miejscu w którym znajduje się to skupisko drzew.
- Dokładny kierunek? - Wolał mieć pewność i dopytać niż potem błądzić.
- Ilu jest strażników tego miejsca, jak wyglądają ich warty? - Skoro świątynia ma jakieś skarby to i muszą by ci co ich pilnują. Dobrze byłoby rozpoznać ich plan, kiedy się zmieniają i tego typu sprawy. Chociaż jak jakaś tam lwica sobie weszła i wyszła to i jemu nie powinno sprawić to zbyt większej trudności. Obada sobie to miejsce.
- Dokładny kierunek? - Wolał mieć pewność i dopytać niż potem błądzić.
- Ilu jest strażników tego miejsca, jak wyglądają ich warty? - Skoro świątynia ma jakieś skarby to i muszą by ci co ich pilnują. Dobrze byłoby rozpoznać ich plan, kiedy się zmieniają i tego typu sprawy. Chociaż jak jakaś tam lwica sobie weszła i wyszła to i jemu nie powinno sprawić to zbyt większej trudności. Obada sobie to miejsce.