x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Na ratunek [Furaha] (zakończona)

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Na ratunek [Furaha] (zakończona)

Post autor: Mistrz Gry » 28 kwie 2019, 23:56

Akcja ma na celu potwierdzenie umiejętności medycznych Furahy i po jej zakończeniu otrzyma on tytuł szamana. Na czas akcji Furaha otrzymuje po 1 sztuce każdego zioła leczniczego, z których może korzystać.

Las namorzynowy należy do jednego z najbardziej tajemniczych miejsc w krainie. Labirynty pnączy i rosnących do góry wbrew wszelkim prawom korzeni sprawiają, że trudno tu poruszać się szybko, nie narażając się na bolesny upadek.
Dziś znalazł się w tym miejscu pewien białogrzywy lew, który samotnie przemierzał las.

@Furaha
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Awatar użytkownika
Furaha
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 14 cze 2013
Specjalizacja:
szaman 2
Szaman 2
medyk 2
Medyk 2
botanik
Botanik
Waleczność: 30
Zręczność: 50
Percepcja: 72
Kontakt:

Post autor: Furaha » 29 kwie 2019, 0:04

Lew przemierzał spokojnie las. Był inny niż zwykłe. Te korzenie... Potrafił w miarę dobrze poruszać się po gałęziach- jak na lwa. Pomagało w tym mu jego zgrabna linia i brak pełnej grzywy. Nie ma nic gorszego niż mokra ciężka grzywa. Rozglądałem się dookoła. Chciałem odnaleźć geranium. Powinno rosnąc w tym lesie. Może nie w aż tak mokrym zakątku ale i taki trzeba pokonać aby dotrzeć do dobrego miejsca. W końcu zioła, które rosną od tak widoczne od razu, szybko znikają.

Test percepcji
Mistrz Gry wyrzuca 3d100:
26, 9, 47
Obrazek Głos Obrazek Karta Postaci Obrazek Dziennik Obrazek

Obrazek

Niektórzy ludzie stają się duchami, jeszcze zanim umrą.

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 29 kwie 2019, 10:00

Pokonując mokradła, Furaha mógł pomiędzy drzewami ujrzeć plamę czerwieni. Był to całkiem sporej wielkości okaz geranium, którego właśnie poszukiwał szaman.
Wtem do dźwięku jego łap dołączył inny. Ktoś był w pobliżu i słychać było jak z trudem pokonuje wodnisty teren. Był to szympans. Jego ciężki oddech wskazywał, że nie jest on w najlepszych siłach.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Awatar użytkownika
Furaha
Specjalizacja:
szaman 2
Szaman 2
medyk 2
Medyk 2
botanik
Botanik
Kontakt:

Post autor: Furaha » 29 kwie 2019, 12:13

Dostrzegłem poszukiwana roślinę. Zrobiłem kilka kroków i oprócz niej dostrzegłem plamę. Nie wyglądała na barwnik. Czułem, że jest to krew. Zebrałem roślinę i kątem oka dostrzegłem właściciela tej plamy. Był to szympans. Zastrzygłem lekko uchem i skierowałem się w jego stronę. Był ranny ale mimo to musiałem zachować ostrożność. Nie wiedziałem co mu się stało i kto go napadł. Mógł wziąć mnie za kolejnego agresora.
-Hej- Postanowiłem przywitać się i dać mu znać, że ktoś tutaj jest-Mogę ci pomóc- Nie miałem złych zamiarów ale szympans nie mógł być tego pewny, w końcu jestem lwem- drapieżnikiem.

Obrazek

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 29 kwie 2019, 16:45

Szympans zatrzymał się, widząc lwa. Zaczął szybko gestykulować łapami i gdyby nie osłabienie, z pewnością ratował by się ucieczką na drzewo.
- Zostaw mnie... - rzekł cicho. Spróbował przejść kawałek, by oddalić się od lwa, ale okazało się to niemożliwe. Małpa straciła równowagę i ratując się przed upadkiem przysiadła na wystającym pniaku. Na pierwszy rzut oka można było zauważyć, że noga jest opuchnięta, ale brudne liście jakimi była owinięta zasłaniały ranę.
Lista NPC

Awatar użytkownika
Furaha
Specjalizacja:
szaman 2
Szaman 2
medyk 2
Medyk 2
botanik
Botanik
Kontakt:

Post autor: Furaha » 29 kwie 2019, 21:58

-Może nie jest ci łatwo w to uwierzyć ale nie zrobię ci krzywdy- Powiedziałem ale nie ruszyłem się z miejsca. Zdawałem sobie sprawę jak moje słowa mogą brzmieć abstrakcyjnie.W czasie ruchu małpy udało mi się dostrzec, że ma jakiś opatrunek. Czyli jednak jej coś było?
-Mogę obejrzeć łapę?- Nie byłem pewny czy ten zaufa mi aby pozwolić mi się zbliżyć. Oczywiście był w takiej sytuacji, że albo mi zaufa i spróbuje mu pomóc albo inny drapieżnik go dorwie.

Obrazek

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 29 kwie 2019, 22:22

Małpa była na tyle zrezygnowana lub pewna porażki w starciu z lwem, że nie próbowała dalej się opierać. Pokiwał tylko głową, zamykając oczy. Widać było, że każdy ruch sprawia mu ból.
- Dobrze. - odpowiedział tylko. Wyciągnął powoli nogę przed siebie, by Furaha mógł ją obejrzeć. Spod niedbale zawiniętych bandaży z liści sączyła się ciemna krew. Rana nie była świeża, ale musiała otworzyć się na nowo z powodu wysiłku.
Lista NPC

Awatar użytkownika
Furaha
Specjalizacja:
szaman 2
Szaman 2
medyk 2
Medyk 2
botanik
Botanik
Kontakt:

Post autor: Furaha » 03 maja 2019, 21:26

Nie nacierał czekał aż małpa sam zadecyduje.
-Jakbym chciał cie zjeść to już bym to zrobił i zaatakował nim byś mnie zauważyła- Lekko wyszczerzyłem ząbki. Podsunałem pysk aby obwąchać ranę. Nim cokolwiek zrobię wolałbym się zorientować czy jest ropa, zakażenie itp. Sam zapach potrafi dużo powiedzieć. Zdjęcie opatrunku może być nieprzyjemne i może pogorszyć sprawę. Najpierw trzeba się zorientować.

Obrazek

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 03 maja 2019, 21:57

Mimo nieprzyjemnego widoku jaki prezentowała rana, nie czuć było charakterystycznej woni ropy ani martwicy. Nie sposób było jednak przeoczyć opuchlizny i zaczerwienienia wokół rany.
- Już się o tym przekonałem. - odpowiedział oschle pacjent. - Ktoś podobny do ciebie mnie tak urządził. Jestem w stanie zrozumieć zabijanie by przeżyć, ale napadanie kogoś dla zabawy... to hańba nawet dla drapieżnika. - splunął w bok, okazując swoją pogardę dla napastników. Nie ruszał się jednak i pozwalał lwu spokojnie obejrzeć swoją nogę.
Lista NPC

Awatar użytkownika
Furaha
Specjalizacja:
szaman 2
Szaman 2
medyk 2
Medyk 2
botanik
Botanik
Kontakt:

Post autor: Furaha » 04 maja 2019, 22:34

Rana nie pachniała źle. Lekko zastrzygłem uchem.
-Wśród drapieżników są i tacy, których bawi znęcanie się- Nie ukrywałem tego, są i tacy. Tylko co poradzić? Trzeba być ostrożnym. Nigdy nie wiadomo z kim się rozmawia.
-Możesz mi powiedzieć jak dot ego doszło i co robiłeś z nogą?- chciałem dowiedzieć się czy były przeprowadzane zabiegi i jak powstało uszkodzenie. Będę mógł wtedy dokładniej wybrać sposób polepszenia sytuacji.

Obrazek

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone akcje”