x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Ukryta Jaskinia

Jaskinia, która skrywa wiele sekretów. Posiada różne korytarze jak i większe groty. Wiele świecących robaczków rozświetla to miejsce jak i kryształy czy też dziwne grzyby. Grobowiec jest piękny ale potrafi być niebezpieczny.

Regulamin forum
Teren stada jest strzeżony przez członków stada i stadne NPC. W związku z tym trudno dostać się na niego niepostrzeżenie i należy odczekać 24 h po wejściu żeby opuścić teren stada.

Kary i negatywne efekty
  • Przebywająca górach postać jest narażona na lawiny, burze albo inne przeszkody.
  • Większe ryzyko złapania choroby - nie dotyczy stada zamieszkującego w tych terenach.
Awatar użytkownika
Praojciec
Gatunek: Lew
Kontakt:

Ukryta Jaskinia

Post autor: Praojciec » 12 lip 2020, 20:43

Tajemnicza jaskinia, która została zapomniana dawno, dawno temu, a wejście do niej starannie ukryto i pewnie w dalszym ciągu by tak było, gdyby ktoś nie postanowił jej odwiedzić. Obszerna, długa i zawiła droga prowadzi do jej końca, oświetlana tajemniczym fioletowym światłem z szczelin w ścianach. Te natomiast są pokryte wieloma malunkami i raczej nikomu nie znanymi wzorami, które skrywają tajemnicę w niej ukryte.

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 12 lip 2020, 20:54

Ruszyłeś @Tendai nowo odkrytą drogą. Na ścianach widziałeś przeróżne malunki, przedstawiające różne zwierzęta, miejsca, sytuacje. Klimatu na pewno dodawało ciemne fioletowe światło które wydostawało się z licznych szczelin z ścian oraz sufitu. Niezwykle urokliwe miejsce. A co ważniejsze zapachy się nasilały, co znaczyło, że jeszcze nie tak dawno tędy przechodzili intruzi. A ciszę zagłuszał szum wody przelewającej się gdzieś za ścianą...
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Awatar użytkownika
Tendai
Gatunek: leff
Data urodzenia: 20 lis 2019
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
łowca 1
Łowca 1
bawół
Bawół
Zdrowie: 70
Waleczność: 55
Zręczność: 60
Percepcja: 35
Kontakt:

Post autor: Tendai » 12 lip 2020, 21:00

Ze światłem na pewno to miejsce wyglądało by o wiele lepiej. Z ogniem na pewno wszystko wyglądało by lepiej, no jakbym umiał go wykrzesać, nie umiem, wiec tylko mój koci wzrok mi został. Filetowa światła dodawały klimatu. W mojej nastoletniej głowie nie mieściło sie to wszystko. Uznałem to i te zjawiska za cos cudnego. Może to nasi przodkowie czy coś? Z fascynacja szedłem obserwując malunki. Nie słyszałem nikogo, wiec ci co tędy szli na pewno już sa dalej. Zabrałem więc swój wzrok z nich i szedłem dalej za woniami. Może to błąd ale trudno.

@Mistrz Gry
mały Obrazek podrostek Obrazek dorosły
Obrazek
We live, we love, we lie

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 12 lip 2020, 21:21

Dalsza ścieżka okazała się być długa i często skręcała, to w lewo, to prawo, czasem szedłeś w górę, a raz łagodnie prowadziła w dół. Na suficie zaczęły pojawić się długie szczeliny które dawały zdecydowanie więcej światła, niż te małe w ścianach. Jednak nagle do twoich uszu dotarł krzyk, a następnie po nim nastała niepokojąca cisza. Nie miałeś wątpliwości, że ten dobiegał od strony którą szedłeś.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC

Awatar użytkownika
Tendai
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
łowca 1
Łowca 1
bawół
Bawół
Kontakt:

Post autor: Tendai » 12 lip 2020, 21:47

Podziwiałem piękno tej tajemniczej jaskini, moze temu stałem sie trochę bardziej nieostrożnym. Nigdy nie widziałem takiego miejsca. To mnie na swój sposób fascynowało. Z podziwu wyrwał mnie krzyk niesiony w jaskini. Od razu oprzytomniałem i stanąłem przygotowany dla walki. Nie widziałem jednak nic i nikogo. Teraz zas nastała cisza. Czyi to krzyk. Poruszyłem lekko uchem i ostrożnie zmierzałem w stronę, z której zdawało mi sie, ze słyszę ów krzyk.

@Mistrz Gry
Obrazek
We live, we love, we lie

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 14 lip 2020, 19:47

Znowu zrobiło się cicho, jednak nie aż tak, gdyż mogłeś usłyszeć delikatne stukanie oraz grzechotanie. Twój cel na pewno był już niedaleko, a może nawet tuż zza zakrętem? Nie mogłeś tego wiedzieć, ale na pewno dodatkowa ostrożność nie zaszkodzi.
Lista NPC

Awatar użytkownika
Tendai
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
łowca 1
Łowca 1
bawół
Bawół
Kontakt:

Post autor: Tendai » 14 lip 2020, 22:21

Nie słyszałem już nic konkretnego. Ruszyłem dalej w stronę gdzie myślałem, że moze znajdować się mój cel. Starałem sie kłaść kroki spokojnie i ostrożnie. Nie wiedziałem co mnie może tam czekać. Starałem sie także powęszyć aby moze przez to przekonać się czy jest tutaj jakiś znajomy zapach.

@Mistrz Gry
Obrazek
We live, we love, we lie

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 16 lip 2020, 0:33

Nie wyczułeś żadnego znajomego zapachu, ale za to poczułeś... krew, gdy ruszyłeś dalej przed siebie, zauważyłeś na ziemi czerwoną plamę oraz zostawione ślady łap... małpy? Te skierowane były w głąb korytarza. Stukanie stawało się coraz głośniejsze, tak samo jak grzechotanie. Intruz był już niedaleko. Możliwe, że nawet bliżej niż ci się wydaje.
Lista NPC

Awatar użytkownika
Tendai
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
łowca 1
Łowca 1
bawół
Bawół
Kontakt:

Post autor: Tendai » 16 lip 2020, 16:07

Szedłem ostrożnie aż poczułem, a potem ujrzałem krew. Cofnąłem się kawałek. Przyjrzałem sie wszystkiemu blisko tej plamy. Ślady jakie dostrzegłem zaskoczyły mnie.Nie wiedziałem, ze mamy tutaj małpy, w jaskini.Lekko poruszyłem wąsami. Postanowiłem to sprawdzić. Szedłem ostrożnie i najpierw wychylałem sie lekko aby przekonać się czy wszystko jest dobrze i czy mogę iść dalej.

@Mistrz Gry
Obrazek
We live, we love, we lie

Awatar użytkownika
Mistrz Gry
Kontakt:

Post autor: Mistrz Gry » 18 lip 2020, 7:24

Ostrożnie przeczesywałeś dalszą drogę w tym tajemniczym korytarzu, o ile ślady powoli zanikały, to jednak w dalszym ciągu pozostawała strużka świeżej krwi. W pewny momencie do twoich uszu dobiegły słowa, dziwne niezrozumiałe dla ciebie, a zarazem tajemnicze i złowrogie. Wychyliłeś głowę i zobaczyłeś przestronną komnatę, gdzie ścieżka delikatnie pięła się w górę, na małym wzniesieniu ujrzałeś małpę z różnymi malunkami na ciele, stała ona obok pięciu czaszek wbitych na grube gałęzie i ułożonych w krąg. W środku leżał trup antylopy. Szaman w dalszym ciągu mówił niezrozumiałe słowa, stukając swoją laską oraz robiąc dziwne gesty swoją wolną ręką.
Lista NPC

Odpowiedz

Wróć do „Grobowiec świetlików”