x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
"Tu można śmiać się, fikać, wyć..." [Wątek luźny]
- Ragir
- Król

- Gatunek: Lew
- Data urodzenia: 10 sie 2016
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 69
- Zręczność: 59
- Percepcja: 30
Re: "Tu można śmiać się, fikać, wyć..." [Wątek luźny]
Zrozumiałem jej przekaz ale nie podobało mi się to, że ta nie chciała się ruszyć. Trochę to dziwne było, to całe jej wtykanie kwiatków. Nie rozumiałem sensu takiego czegoś. Było to trochę zabawne. Lwica jest dziwna ale ładna. Wygląd nadrabia wszystko.
Liznąłem ja po policzku, a następnie lekko poskubałem jej sierść na karczku
Liznąłem ja po policzku, a następnie lekko poskubałem jej sierść na karczku
- Sigrun
- Królowa

- Gatunek: Lew kameruński
- Data urodzenia: 24 gru 2013
- Specjalizacja:
- Waleczność: 20
- Zręczność: 60
- Percepcja: 70
- Kontakt:
Z kolei szara nie rozumiała tego całego pośpiechu, po co skoro tu jest tak przyjemnie. Czyż nie można nacieszyć się wspaniałymi widokami, zabawa i muzyka w towarzystwie? Nie rozumiała też do czego lew zmierza tym skubaniem ją po karku, choć lekki dreszcz przeszedł jej ciało. Zrobiła mały krok w bok by się odsunąć i wetknąć trzeciego kwiatka w grzywę. Ragir zaczynał przypominać kwiatową wróżkę.
A droga wiedzie w przód i w przód,
Choć się zaczęła tuż za progiem
I w dal przede mną mknie na wschód,
A ja wciąż za nią - tak jak mogę...
Skorymi stopy za nią w ślad -
Aż w szerszą się rozpłynie drogę,
Gdzie strumień licznych dróg już wpadł...
A potem dokąd? - rzec nie mogę...♪♫♪
Tutu tutu tutu tutu|Gdy posuniesz się za daleko|Yummy|☙❦❧ Karta postaci- Ragir
- Król

- Specjalizacja:
-Co tak robisz ze mnie krzak?- Zapytałem unosząc lekko jedną brew. Oblizałem lekko pysk i zaczepiłem pyskiem lwice a następnie łapą aby potem walnąć się na lwice i zacząć żuć jej ucho. Nie przygniotłem jej tak by ta nie miała szans sie ruszyć lub anie zrobić jej krzywdę. Po prostu tak trochę jak mały kociak.
- Sigrun
- Królowa

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Chciała odświętnie go przyodziać by choć trochę pasował do ogólnego walentynkowego klimatu. Choć lwica kompletnie nie miała pojęcia na czym polega to święto ale uważała, że odziewanie się w zbroję trochę nie przystoi. Nie dała rady wetknąć mu kolejnej ozdoby w tak gęsta grzywę bo została powalona na ziemię a lew niczym duży kociak ciamkał jej ucho. Próbowała go odepchnąć ale na nic się to zdało była zbyt słaba. Pacnęła go za to ogonem w bok i przyczepioną doń grzechotką.
Tutu tutu tutu tutu|Gdy posuniesz się za daleko|Yummy|☙❦❧ Karta postaci- Ragir
- Król

- Specjalizacja:
Zastukałem ogonem o ziemię nie przerywając swojej wcześniejszej czynności. Dopiero kiedy ta zaczepiła mnie grzechotką, zainteresowało mnie ten przedmiot. Spojrzałem na niego przestając jednocześnie zajmować się jej uchem. Ciekawiło mnie to trochę, czy nie jest jej ciężko lub nie przeszkadza to jej?
- Sigrun
- Królowa

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Przetarła swoje ucho łapą z resztek śliny jaką pozostawił na nim samiec. I w końcu lew zainteresował się czymś innym niż jej ciało. Grzechotka nie była wielkich rozmiarów, trochę nadgryziona zębem czasu ale wciąż wydawała szeleszczące dźwięczne odgłosy. Poruszyła ogonem niczym wąż kołysząc na boki delikatnie wybijając rytm szeleszczącej muzyki.
Tutu tutu tutu tutu|Gdy posuniesz się za daleko|Yummy|☙❦❧ Karta postaci- Ushindi
- Król

- Data urodzenia: 10 lip 2019
- Specjalizacja:

- Waleczność: 52
- Percepcja: 40
- Kontakt:
► Pokaż Spoiler
- Ostatnio kręci się u nas sporo obcych. Siłą rzeczy stado pozostaje czujne, nieco może nawet nieufne. Wiesz, wydarzyło się ostatnio sporo złego... - urwał nagle, bo jakoś nie chciał po raz kolejny rozdrapywać wszystkich ran. Odsunął się i odchrząknął krótko, przeganiając smutek i tęsknotę za martwą najprawdopodobniej siostrą. Nie miał pojęcia, iż jej morderca znajdował się obecnie bliżej, niż kiedykolwiek wcześniej...
- Ktoś nas nie lubi i chce nam mocno dokuczyć - podsumował nieco zbyt poważnym może tonem, niemniej czuł, iż inaczej zaraz się rozklei. Musiał na moment przywdziać maskę...
Opowieści o sposobach radzenia sobie ze słońcem i kryjówkach wysłuchał uważnie, zapamiętując sumiennie każdy detal. Kto wie, może kiedyś odwiedzi Sekhmet na terenie jej stada? Może go zaprosi? Wtedy warto byłoby wiedzieć, jak przetrwać!
- Sekhmet
- Gatunek: lew
- Data urodzenia: 25 lut 2019
- Waleczność: 50
- Zręczność: 70
- Kontakt:
Lwica dostrzegła Sigrun i jej kompana. Nie zwracała na nich jednak zbyt dużej uwagi. Skupiła się na swoim rozmówcy i kompanie. Lekko nastroszyła jej się sierść czując jego oddech tak blisko. Nie wiedziała co złego wydarzyło sie w stadzie brązowego. nie miała jednak zamiaru wyciągać takich informacji skoro ten sam nie chce ich zdradzić. Widząc jego lekką zmianę w zachowaniu chcąc jakoś wywołać us miech na jego uroczym pyszczku, lwica dała liza w policzek samca po czym wsunęła lekko swój łeb pod jego.
- Ushindi
- Król

- Data urodzenia: 10 lip 2019
- Specjalizacja:

- Waleczność: 52
- Percepcja: 40
- Kontakt:
Sekhmet zdecydowanie wiedziała, jak go pocieszyć czy chociażby na moment odsunąć jego myśli od przykrych wydarzeń. Nie spodziewał się co prawda takich czułości, jednak dał się im w pełni ponieść. Kiedy go liznęła przez krótki moment miał minę Simby, gdy Nala zaczepiła go w jakże podobny sposób po odnalezieniu go jako dorosłego na terenie Timona i Pumby. Gdy wsunęła łebek pod jego brodę, odruchem delikatnie przygarnął ją do siebie przednią łapą. Bał się, iż znajdując się tak blisko, lwica wyczuje szalone bicie młodzieńczego serduszka.
- Często opuszczasz tereny stada? - spytał cicho, próbując jakoś zagaić rozmowę. Pewnie psuł urok i nastrój chwili, niemniej musiał spytać. Chciał wiedzieć, jakie są szanse, iż jeszcze ją spotka. Na razie, dopóki to szaleństwo się nie skończy, musiał być wyjątkowo uważnym i nie opuszczać terenów stada "na łapu capu", lecz wymykać się jak jakaś Julia na spotkanie z Romeem.. Chociaż, zważywszy na płeć bohaterów, raczej powinnam widzieć w nim Romea!
- Często opuszczasz tereny stada? - spytał cicho, próbując jakoś zagaić rozmowę. Pewnie psuł urok i nastrój chwili, niemniej musiał spytać. Chciał wiedzieć, jakie są szanse, iż jeszcze ją spotka. Na razie, dopóki to szaleństwo się nie skończy, musiał być wyjątkowo uważnym i nie opuszczać terenów stada "na łapu capu", lecz wymykać się jak jakaś Julia na spotkanie z Romeem.. Chociaż, zważywszy na płeć bohaterów, raczej powinnam widzieć w nim Romea!
- Sekhmet
- Gatunek: lew
- Data urodzenia: 25 lut 2019
- Waleczność: 50
- Zręczność: 70
- Kontakt:
Po jego pytaniu wyprostowała się i spojrzała na niego.
-Nie często- Westchnęła lekko- pobieram nauki oraz ojciec i matka nie bardzo chcą aby opuszczała tereny stada- Może z czasem się to zmieni, kiedy przestanie być młokosem? Może jeśli udałoby jej sie przejść ten rytuał? Nie była pewna.Chciała spełnić oczekiwania rodziców i być... doceniona przez ojca? Miała wrażenie, że dla niego to synowi sa ważniejsi niż córki. Nie chciała jednak w tym momencie myśleć o tym.
-Może przejdziemy się?- Zaproponowała lwu, może będzie tutaj jakieś ładne oczko wodne? Wodospad?
-Nie często- Westchnęła lekko- pobieram nauki oraz ojciec i matka nie bardzo chcą aby opuszczała tereny stada- Może z czasem się to zmieni, kiedy przestanie być młokosem? Może jeśli udałoby jej sie przejść ten rytuał? Nie była pewna.Chciała spełnić oczekiwania rodziców i być... doceniona przez ojca? Miała wrażenie, że dla niego to synowi sa ważniejsi niż córki. Nie chciała jednak w tym momencie myśleć o tym.
-Może przejdziemy się?- Zaproponowała lwu, może będzie tutaj jakieś ładne oczko wodne? Wodospad?