-Miałabym do ciebie prośbę, możesz zdobyć dla mnie plaster miodu?- zapytała, uśmiechając się przy tym miło.
-Gdzieś w pobliżu powinny być pszczele gniazda, a ty wyglądasz mi na kogoś, kto sobie z tym poradzi. Wiesz, ja taka słaba i głupiutka, z pewnością dałabym się boleśnie pożądlić- rzuciła trzepocząc przy tym rzęsami.
-Jeżeli też nie lubisz pszczół, to wiesz...zawsze możesz pożyczyć od kogoś nieco miodu- dodała, uśmiechając się przy tym niewinnie.
Akurat patrolował tereny przygraniczne kiedy ta go zaczepiła. Machnął ogonami i lekko zmarszczył pysk. Nie bardzo było mu na łapę aby robić jakieś tam zadania dla kogoś. Lwica była jednak uparta i się przykleiła do samca, który nie chciał aby jakaś oba to robiła.
-Dobra ale potem spadaj- Warknął, nie uznał aby ta byłą warta zaprowadzenia do władców by mogła dołączyć do nich.
Zaczął się rozglądać więc za czymś gdzie mógł być miód. Ul wiszący albo taki w drzewie.
Tendai wyrzuca 3d100:
79, 29, 72
percepcja79, 29, 72
Słabo mu to szło ale perspektywa lwicy, która za nim chodzi był kiepska.
Tendai wyrzuca 3d100:
69, 54, 37
percepcja69, 54, 37
No i tyle z tego. Mlasnął szukając gdzie indziej. Tutaj jak widać nic kompletnie nie ma.
Tendai wyrzuca 3d100:
32, 99, 65
percepcja32, 99, 65
Nie miał szczęścia, coś słyszał ale nie umiał określić gdzie co i jak... Było jednak czasem potowarzyszyć innym przy zbieraniu tego miodu.
Tendai wyrzuca 3d100:
29, 94, 3
percepcja29, 94, 3
Tak! udało się słyszy i szybko skierował się do drzewa. No to zdawało się być dość duże i trochę jakby umierające. Gniazdo zaś było w nim. Nie miał jednak ochoty szukać jakiegoś wiszącego gniazda.
Postanowił wdrapać się a potem.. potem się zobaczy.
Tendai wyrzuca 3d100:
99, 41, 3
zręczność99, 41, 3
Udało się teraz tylko wejść na tę gałąź obok....
Tendai wyrzuca 3d100:
24, 6, 34
zręczność24, 6, 34
Wyszło idealnie. Pszczoły jeszcze nie wiedzą co je czeka. Lew aby dostać się do miodu musiał pozbyć się fragmentu kory aby to gniazdo się przed nim otworzyło.
Tendai wyrzuca 3d100:
63, 47, 6
waleczność63, 47, 6
Porządny zamach łapą i ... tak. Ten fragment kory odpadł. Idealnie. Teraz tylko szybkim ruchem przechwycić w mordę plaster miodu...
Tendai wyrzuca 3d100:
75, 23, 10
zręka75, 23, 10
Szybko wsadził łeb i chwycił plater nim pszczoły się rozeźliły całkiem. Otrzymał kilka ukłuć ale to nic. Szybko zeskoczył z gałęzi.
Tendai wyrzuca 3d100:
90, 84, 84
zreka90, 84, 84
No i końcówka nie wyszła jak chciał. Miał być to piękny i zgrabny skok. Pokazujący jego majestat... a skończyło się, że wyrąbał się na glebę.
-Nic mi nie jest- Powiedział przez zaciśnięte zęby. Dobrze, że ta gałąź nie byłą wyżej...
-Bierz ten miód i spadaj- Podał go lwicy. Sam odganiał się od pszczół i chciał się ulotnić aby te przestały go męczyć.
@Mistrz Gry