x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Rozłożyste Akacje

Sięgające po horyzont połacie bujnych traw stanowią królestwo zwierząt kopytnych. Przemierzają je wielotysięczne stada zebr i antylop, a czasem pojawiają się także większe ssaki jak żyrafy czy słonie. Przyciąga to drapieżników, liczących na udane polowanie. Gdzieniegdzie występują pojedyncze akacje i baobaby, w których cieniu można ukryć się przed upałem.

Regulamin forum
Teren stada jest strzeżony przez członków stada i stadne NPC. W związku z tym trudno dostać się na niego niepostrzeżenie i należy odczekać 24 h po wejściu żeby opuścić teren stada.
Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Gatunek: lew
Data urodzenia: 12 cze 2019
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Zdrowie: 100
Waleczność: 65
Zręczność: 55
Percepcja: 30
Kontakt:

Re: Rozłożyste Akacje

Post autor: Piegus » 12 lis 2023, 14:58

Nie znał lwicy i nie kojarzył jej.
-Rozumiem- Przytaknął lwicy- Jestem Piegus, strażnik królestwa- Przedstawił się jej. w końcu skoro już prowadzi się jakiś dialog to tak wypada.
-Potowarzyszę ci i wieczorem odprowadzę do granicy- Rzekł siadając na tyłku. Nie wykazywała jakiś agresywnych zamiarów. Tak więc szary nie widział powodu czemu miałby ją zaprowadzić do lochów lwiej ziemi. Tym bardziej, ze ta nie zbliżała się do skały i jak sama rzekła, nie miała takiego zamiaru.
-Nie bardzo orientuje się w tym co dzieje się poza ziemiami stada- Nie ukrywał tego faktu. Może było to ignorancją, jednak wolał skupiać się na innych rzeczach. Rzeczach, które uważał za ważniejsze w jego oczach.

@Enasalin

Awatar użytkownika
Enasalin
Nowicjusz
Nowicjusz
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 11 lip 2015
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomna wola
Potęga Przodków
Pierwotny Szał
Szarża
Waleczność: 66
Zręczność: 56
Percepcja: 35
Kontakt:

Post autor: Enasalin » 12 lis 2023, 23:34

Zamyśliła się na moment.
- Mi możesz mówić En. Przybłęda - Odpowiedziała jedynie.
Jaki grzeczny lwioziemiec. Normalnie pełna kulturka, aż rzygać się chciało. Jednak póki co było jej to na rękę, bo w dyplomacji nigdy nie była zbyt wybitnym uczniem. Zdecydowanie wolała informację zdobywać w tradycyjny dla lwa sposób.
A teraz to jej się nawet nie chciało. Chyba ostatnio robiła się zbyt gnuśna.
- Tajest panie strażnik. Jestem grzeczną przybłędą - Puściła do niego oko.
A potem wyjawił, że nie ma pojęcia o niczym poza granicą stada. Ugryzła się w język, że beznadziejny z niego strażnik, skoro nie interesował się tym co jest poza. Jej to było w graj, bo gdyby wiedział, że ma do czynienia z mistrzem dawnego bractwa, to pewnie nie byłby chętny na skuszenie się na przyjemną pogawędkę.
- A tym co wewnątrz? Wiesz, nie chcę się chwalić, ale troszkę umiem się bić, no i wiesz, jakbyście potrzebowali kogoś, żeby komuś innemu przyfasolił w czerep, to ja tam bardzo chętnie. - Uśmiechnęła się delikatnie.
Oczywiście najchętniej przywaliłaby jakiemuś lwioziemcowi, ale cii.
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?

Obrazek

Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind

Od faleczki I Od ragirkowej I Od maerki
I Od ragirkowej I Od gunterkowej
I Encia

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 13 lis 2023, 21:23

-Dobrze- Przytaknął jej- Wole mówić "Wędrowiec"- Dodał po chwili- Przybłęda nie brzmi jakoś tak.. dobrze- Chociaż na niego samego nie raz pewna osóbka tak mówiła. Może temu jakoś tak taka nazwa nie kojarzyła mu się za dobrze.
-Patrząc na twoje oblicze, En, bardziej niż grzeczną mogę powiedzieć, ze waleczną- W końcu inaczej nie nosiłaby na sobie tyle śladów.
-Nie wątpię w to. A co u nas? Nic szczególnego. Zmieniła się władza. W sensie..- Zamyślił się- Jest trochę inaczej niż przed rozpadem- Tak to można teraz ująć?
-Tib wraz z Daturą są oficjalnie razem i są parą królewską- To takie tam nowinki z tego typu rzeczy. A co wewnątrz stada się dzieje? Ciężko to określić.

@Enasalin

Awatar użytkownika
Enasalin
Nowicjusz
Nowicjusz
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomna wola
Potęga Przodków
Pierwotny Szał
Szarża
Kontakt:

Post autor: Enasalin » 13 lis 2023, 23:27

- Słowa mają dokładnie taką moc jaką im nadasz - Zarzuciła wioskową mądrością - Nawet wyzwiska powiedziane w odpowiednim gronie będą bardziej serdeczne i szczere niż najwymyślniejsze życzenia - Dodała i więcej na ten temat nie mówiła już nic. Enasalin nie była od tego by mówić takie rzeczy, wyjątkiem były jej własne dzieci, które niestety, albo stety, są już dorosłe i myślą zupełnie po swojemu. A na nowe się nie zapowiada.
- A tam. Jak będziesz dalej takim świetnym strażnikiem, to w moim wieku tez Ci trochę blizn przypadnie - Zaśmiała się, bo chociaż tego nie powiedziała, to już dokończyła sobie w głowie, że przypadnie pod warunkiem, że nie będzie chował głowy w piasek. A to już było takie typowo lwioziemskie.
- Tib? Hm... a czekaj, wiem, pamiętam tego typa, spotkaliśmy się, chyba nawet gdzieś niedaleko, nad waszą rzeczką, tylko wtedy jakoś inaczej się tytułował. Ale to było wieki temu, jeszcze za czasów istnienia Złej Ziemi - Mówiąc to naszło ją na delikatne wspominki. To było grubo przed powstaniem bractwa. Przed tym wszystkim. Była wtedy taką samą przybłędą jaką jest teraz. - No, to możesz mu powiedzieć, że życzę mu wszystkiego dobrego, jak już go spotkasz.
W międzyczasie zrobił się już wieczór. Idealna pora na to by sobie czmychnąć, chyba, że ten Piegus będzie miał coś w tej kwestii do powiedzenia.
- A nie znasz kogoś, kto wie coś więcej? Chociaż nie, zły pomysł, nie będę aż tak nadużywać twojej dobroci. Chciałabym udać się gdzieś na zachód, więc jak możesz mnie tam przeprowadzić, to zdaję się na twoją łaskę, panie strażniku.
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?

Obrazek

Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind

I Encia

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 15 lis 2023, 10:58

-Może w tej kwestii masz racje- Sam zwykle nie przejmował się tym co do niego tam gadają ale nie znaczyło to, że nie kłuło go czasem, nawet mając ten sam wyraz pyska.
-Wiesz coś na ten temat?- Zagaił zastanawiając się chwilę czy ją to spotkało czy to ona była wypowiadająca te słowa. Sam jednak nie zadał jakiś dogłębniejszych pytań w tej kwestii.
-O to znacie się- Ożywił się w jednej chwili- nigdy nie wspominał o tobie, chciałabyś się z nim spotkać?- Nie znał ani kontekstu spotkania ani tez plotek czy innych nowinek o białej. W innym wypadku może po eskortowałby ją ale gdzie indziej, według woli władców.
-Obecnie ma być ślub i ogólnie stado zajęte jest wewnętrznymi sprawami, wątpię aby byłby ktoś taki- Nie negował, ze faktycznie znalazłaby się taka osoba ale obecnie tyle się działo w środku. Dobrze, ze on jest tym co ma być bliżej zewnętrznej części tego wszystkiego. Sam pewnie w trakcie ślubu będzie patrolował okolice by nikt nie przeszkadzał.
-Jak się ochłodzi lub będziesz na siłach to nie widzę problemu, a w jakieś konkretne miejsce chcesz się udać?- Może by mógł wtedy jakoś bardziej konkretnie ją poprowadzić?

@Enasalin

Awatar użytkownika
Enasalin
Nowicjusz
Nowicjusz
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomna wola
Potęga Przodków
Pierwotny Szał
Szarża
Kontakt:

Post autor: Enasalin » 15 lis 2023, 23:44

- Jak żyjesz samotnie tak długo jak ja, to zaczynasz czuć intencje z słów innych, obojętnie jakie one nie są. - Odpowiedziała, w myślach kończąc, że zwłaszcza, jeśli obracasz się w takim towarzystwie jak ja. Ją to inne towarzystwo zahartowało i uważała, że taki twardy upadek powinien poczuć każdy.
- A nie ma takiej potrzeby. Skoro jest królem, to powinni raczej iść do niego Ci w potrzebie, a nie przybysze na pogawędkę. - Wzruszyła ramionami. Jakby chciała to już dawno temu by tam poszła, ale przecież celowo omija centrum lwiej ziemi. Jeszcze by wszczęła niepotrzebną bójkę, narobiła sobie wrogów. A tak, mogła prawie wolno chodzić sobie po krainie.
- Ślub? No, to zdrowie pary młodej - Uśmiechnęła się serdecznie, bo przecież nie powie mu na głos, ze co ją to obchodzi. Miłość była obrzydliwa jeśli patrzyło się na nią z boku.
- Konkretne? Niee..., widzisz, wędruję z tych gór za Kilimandżaro, tam też zresztą zaczyna się rzeka, która macie w okolicy. I po prostu wzdłuż niej szłam. Nic skomplikowanego. - Odparła jak najbardziej szczerze i bez zastanowienia - A właśnie. Kiedyś to z tego co wiem mieszkało tam w górach jakieś paskudne stado, no to musze Ci powiedzieć, że żywej duszy tam już nie zastaniesz. - dodała. Zawsze było w zamian puścić jakąś plotę. Zakładając, że ktokolwiek z lwiej ziemi wiedział o bractwie, to dobrze było delikatnie wspomnieć, że już nie istnieje. Zawsze to tym, którzy się ostali da odrobinę spokoju.
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?

Obrazek

Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind

I Encia

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 18 lis 2023, 14:27

Skinął jej łbem- Może i sam się tego nauczę- Może i nie jest samotnikiem ale kto wie co przyniesie przyszłość. Taka umiejętność była by całkiem w porządku. Wysłuchał też jej spokojnie. Najbardziej jednak zainteresowała go wzmianka o stadzie za górami, którego już nie ma. Ciekawa sprawa.
-Szukałaś ich, że tam byłaś?- Zainteresowało go to. W jakim celu tam szła skoro niby tam takie stado było? On sam był młody i nie przekazywano mu takich informacji. Teraz będąc strażnikiem liczył, że takie wieści będzie wiedział. Nie będą zatajać żadnych rzeczy, które mógłby utrudnić obronne stada.

@Enasalin

Awatar użytkownika
Enasalin
Nowicjusz
Nowicjusz
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomna wola
Potęga Przodków
Pierwotny Szał
Szarża
Kontakt:

Post autor: Enasalin » 18 lis 2023, 23:50

- Szukałam? A ty byś szukał morderców? - Prychnęła. - Kilka lat temu tam trafiłam, ledwo uszłam z życiem, a ty mi mówisz, że ich szukałam. - Burknęla wyraźnie obrażona. To ona mu tu sprzedaje informacje z pierwszej ręki, a ten jej zarzuca wręcz próbę samobójstwa. - Przepraszam. Szukałam po krainie swoich dzieci. Nie widziałam ich tyle czasu, a tonący brzytwy się chwyta. - Wyjaśniła zaraz, zrozumiawszy, że mogłaby nie najlepiej wypaść.
- To co, odprowadzisz mnie na zachód, czy mam iść okrężną drogą?
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?

Obrazek

Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind

I Encia

Awatar użytkownika
Piegus
Strażnik
Strażnik
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Kontakt:

Post autor: Piegus » 19 lis 2023, 0:06

-Jeśli byli mordercami kogoś ze stada, to tak, mógłbym chcieć ich szukać- Był tego pewny ale i nie dostał takiego polecania czy coś.
-Nie chciałem cię urazić, wybacz- No nie miał takich intencji. Jeśli faktycznie tak było, to musiał przejść na prawdę koszmar.
-Ruszajmy zatem- Wstał z miejsca- Odprowadzę cię abyś bezpiecznie dotarła do granicy- Nie będzie tracił czasu i jeśli chce iść to spoko.

//jak chcesz to pisz w nowym.

@Enasalin

Awatar użytkownika
Enasalin
Nowicjusz
Nowicjusz
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomna wola
Potęga Przodków
Pierwotny Szał
Szarża
Kontakt:

Post autor: Enasalin » 19 lis 2023, 1:25

- Nie wiem czy byli. Nie znam ich aż tak dobrze. - Odpowiedziała jedynie. Jakoś sobie nie przypominała by bractwo miało bezpośredni udział w czymkolwiek z lwiej ziemi, poza sprzeczką z tamtą lwicą i uprowadzeniem młodego lamparta. No, ale nie miała zamiaru się z tego spowiadać przed jakimś tam strażnikiem. Jak będzie chciał, to niech sobie dochodzi tej prawdy sam.
Piegusek był jednak na tyle ogarnięty, że nie naciskał na nią. I dobrze. Bo mogłaby jeszcze stracić rezon, a to dla nikogo nie skończyłoby się dobrze. Wstała i otrzepała się.
- Może pójdziemy wzdłuż rzeki, dobrze? - Zaproponowała. Rzeka wszak była daleko od ich cennej lwiej skały, toteż nie powinno być problemów.

zt x2
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?

Obrazek

Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind

I Encia

Odpowiedz