x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Oceń postać
-
Tacitus
- Gatunek: Panthera leo
- Data urodzenia: 01 sty 2015
- Specjalizacja: Rzemieślnik poziom 1
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 60
- Zręczność: 60
- Percepcja: 30
- Kontakt:
Re: Oceń postać
Nick: Trudny w wymowie, ale wygląda zacnie i dumnie. 5
Avatar: Nie podobają mi się te ozdóbki halloweenowe, w połączeniu z liśćmi w tle tworzą istny galimatias i nie wiadomo na czym zawiesić oko. Ale sam art bardzo ładny. 3
Podpis: Usunęłabym odnośniki, psują efekt nowego obrazka. 3
Postać: W końcu braciak, więc wiadomo! 5
Osoba: Jak najbardziej wporzo. 5
Avatar: Nie podobają mi się te ozdóbki halloweenowe, w połączeniu z liśćmi w tle tworzą istny galimatias i nie wiadomo na czym zawiesić oko. Ale sam art bardzo ładny. 3
Podpis: Usunęłabym odnośniki, psują efekt nowego obrazka. 3
Postać: W końcu braciak, więc wiadomo! 5
Osoba: Jak najbardziej wporzo. 5
- Athastan
- Gatunek: Lew
- Data urodzenia: 25 cze 2015
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 0
- Waleczność: 32
- Zręczność: 50
- Percepcja: 70
- Kontakt:
Nick: Nie jestem pewien, czy to ten region... ale brzmi taktycznie.
Avatar: Technicznie zdecydowanie godziwy, natomiast jeśli chodzi o to co przedstawia... No cóż, wąpierz. Kołkiem go. :P
Podpis: ...taaak. Na chwilę obecną przodująca sowiecka nauka nie potwierdza jego istnienia (ale też nie zaprzecza).
Postać: Zaiste, takiego lwa jeszcze nigdy nie widziałem...
Mocno specyficzna konceptowo, ale dobrze opracowana i wpasowana w forumową rzeczywistość. Charakter dopasowany do wyglądu fizycznego i vice versa , także zdecydowanie na plus.
Osoba:... jak się właśnie dowiedziałem, należy do "naszego kółeczka adoracji", czymkolwiek by ono w tym wypadku nie było. Jakże więc w takiej sytuacji mógłbym napisać coś innego niż 11¾ /10...? :P
Avatar: Technicznie zdecydowanie godziwy, natomiast jeśli chodzi o to co przedstawia... No cóż, wąpierz. Kołkiem go. :P
Podpis: ...taaak. Na chwilę obecną przodująca sowiecka nauka nie potwierdza jego istnienia (ale też nie zaprzecza).
Postać: Zaiste, takiego lwa jeszcze nigdy nie widziałem...
Mocno specyficzna konceptowo, ale dobrze opracowana i wpasowana w forumową rzeczywistość. Charakter dopasowany do wyglądu fizycznego i vice versa , także zdecydowanie na plus.
Osoba:... jak się właśnie dowiedziałem, należy do "naszego kółeczka adoracji", czymkolwiek by ono w tym wypadku nie było. Jakże więc w takiej sytuacji mógłbym napisać coś innego niż 11¾ /10...? :P
Każdy rytuał niewłaściwe stosowany może zagrażać twojemu życiu lub zdrowiu.
Pierwszy Szaman przypomina - nigdy nie używaj cebuli w celach magicznych!
Cały Ath
Pierwszy Szaman przypomina - nigdy nie używaj cebuli w celach magicznych!
Cały Ath
- Enasalin
- Nowicjusz

- Data urodzenia: 11 lip 2015
- Specjalizacja:
- Waleczność: 66
- Zręczność: 56
- Percepcja: 35
- Kontakt:
Nick: W zasadzie nie wiem czy nie pozbycie się tego niemego "h" nie dałoby lepszego efektu. 3.
Avatar: Rea odwaliła kawał dobrej roboty. Ale to, że ma krótką grzywę i jest tak boląco pomarańczowy mnie razi. Takiego tró szamana widziałabym jednak z dłuższą grzywą i o mniej oczopląsowych barwach xD 3.
Podpis: 2. Nie ukrywajmy, poza oczywistym śmieszkiem nawiązującym do reklam leków, to ten podpis jest słaby, ale dalej lepszy niż ziejąca pustka :u
Postać: 5. Chociaż pewne względy mnie po prostu mierzwią, to postać jest prowadzona super, chociaż jak na moje oko zbyt często się nie pojawia. Czekam na ten dramatyczny wątek z porwaniem, bo coś czuję, że to może być przełom w życiu stabilnego i ogarniętego życiowo szamana :u
Osoba: Nie wypowiem się, bo pewne kwestie lepiej przemilczeć. Przynajmniej tyle dobrze, że nie przekreśla niczego całkiem.
Avatar: Rea odwaliła kawał dobrej roboty. Ale to, że ma krótką grzywę i jest tak boląco pomarańczowy mnie razi. Takiego tró szamana widziałabym jednak z dłuższą grzywą i o mniej oczopląsowych barwach xD 3.
Podpis: 2. Nie ukrywajmy, poza oczywistym śmieszkiem nawiązującym do reklam leków, to ten podpis jest słaby, ale dalej lepszy niż ziejąca pustka :u
Postać: 5. Chociaż pewne względy mnie po prostu mierzwią, to postać jest prowadzona super, chociaż jak na moje oko zbyt często się nie pojawia. Czekam na ten dramatyczny wątek z porwaniem, bo coś czuję, że to może być przełom w życiu stabilnego i ogarniętego życiowo szamana :u
Osoba: Nie wypowiem się, bo pewne kwestie lepiej przemilczeć. Przynajmniej tyle dobrze, że nie przekreśla niczego całkiem.
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?
Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind
Od faleczki I Od ragirkowej I Od maerki
I Od ragirkowej I Od gunterkowej
I Encia
Will I ever be free?
Have I crossed the line?
Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind
I Encia
-
Gvalch'ca
- Gatunek: Panthera leo
- Specjalizacja: Medyk poziom 2
- Waleczność: 61
- Zręczność: 41
- Percepcja: 51
- Kontakt:
Nick: Brzmi tak dumnie i elfkowo, że nie da się go zapomnieć. I da się z niego wytworzyć kilka pseudonimów, co też na plus. 5
Avatar: Fajny koncept z tą dynią, wykonanie też zacne. Zmieniające się tło jest w porządku, tylko nie wiem jak u ciebie, ale u mnie jest dość spikselowane, zwłaszcza kiedy pojawiają się duszki. Sama czcionka mnie nie przekonuje. Preferowałam arta od Ragira i tło od Elka.
Podpis: Już wspominałam, że obrazek nader mi się podoba i też szukam podobnego. Cytat dający do myślenia. Jedyne co mnie razi, to imiona postaci pod spodem napisane z małej litery.
Postać: Jedna z moich ulubionych na forum, na pewno nie do podrobienia. 5
Osoba: W sumie przypominasz mi trochę z charakteru własną postać.
Toteż również daję okrągłą 5
Avatar: Fajny koncept z tą dynią, wykonanie też zacne. Zmieniające się tło jest w porządku, tylko nie wiem jak u ciebie, ale u mnie jest dość spikselowane, zwłaszcza kiedy pojawiają się duszki. Sama czcionka mnie nie przekonuje. Preferowałam arta od Ragira i tło od Elka.
Podpis: Już wspominałam, że obrazek nader mi się podoba i też szukam podobnego. Cytat dający do myślenia. Jedyne co mnie razi, to imiona postaci pod spodem napisane z małej litery.
Postać: Jedna z moich ulubionych na forum, na pewno nie do podrobienia. 5
Osoba: W sumie przypominasz mi trochę z charakteru własną postać.
- Elandir
- Gatunek: Panthera leo spelaea
- Data urodzenia: 14 sie 2017
- Specjalizacja: Szaman poziom 1
- Zdrowie: 92
- Waleczność: 40
- Percepcja: 60
Nick: Szczerze powiedziawszy, to gdybym takie miano wyczytał z książki, to pewniakiem uznałbym je za genialne oraz tym bardziej klimatyczne (np. Fistanditilus z serii Dragonlance) Jednakże na forum, zdaje mi się nazbyt skomplikowane oraz ciężkie w wymowie bądź nawet zdrobnieniu na potrzeby nicku. Więc z czystym sumieniem - 4 - za oryginalność
Avatar: Poprzedni był znacznie lepszy, lecz obecny nie jest wcale aż taki zły. Lecz wypadałaby dać mu nieco jaśniejsze tło, niż teraz. Bowiem zlewa się z postacią - 4
Podpis: Nigdy nie byłem fanem podpisów i przez długi czas u moich postaci gościły takie oto pustki. Więc wstrzymam się z oceną
Postać: Jedna z tychże ciekawszych, której poczynania śledzę na bierząco (Przygoda z lampartem w dżungli była naprawdę spoko
) Zatem zasłużona - 6
Osoba: Sympatyczna z jaką można prowadzić prywatnie równie ciekawe konwersacje. Dlatego nie inaczej - 6
Avatar: Poprzedni był znacznie lepszy, lecz obecny nie jest wcale aż taki zły. Lecz wypadałaby dać mu nieco jaśniejsze tło, niż teraz. Bowiem zlewa się z postacią - 4
Podpis: Nigdy nie byłem fanem podpisów i przez długi czas u moich postaci gościły takie oto pustki. Więc wstrzymam się z oceną
Postać: Jedna z tychże ciekawszych, której poczynania śledzę na bierząco (Przygoda z lampartem w dżungli była naprawdę spoko
Osoba: Sympatyczna z jaką można prowadzić prywatnie równie ciekawe konwersacje. Dlatego nie inaczej - 6
- Jioni
- Gatunek: Gepard
- Data urodzenia: 21 kwie 2016
- Specjalizacja: Rzemieślnik poziom 1
- Waleczność: 31
- Zręczność: 60
- Percepcja: 40
- Kontakt:
Nick: Jak na moje całkiem niezły, dość oryginalny, ale jednocześnie nieskomplikowany. No i pasuje do imienia mamusi
5.
Avatar: Bardzo lubię te animowane tła, nadają takiego fajnego klimatu. Plus postać prezentuje się na nim całkiem nieźle. Też 5.
Podpis: Bardzo charakterystyczny. Ładnie to wygląda, ale osobiście wolałabym trochę go zmniejszyć. Więc takie 4.
Postać: Na pewno się wyróżnia, co jest zdecydowanie na plus. No i powiązanie z Enką też ciekawe. 5.
Osoba: Mimo wszystko aż tak dobrze nie znam, ale wydaje się w porządku. 5
Avatar: Bardzo lubię te animowane tła, nadają takiego fajnego klimatu. Plus postać prezentuje się na nim całkiem nieźle. Też 5.
Podpis: Bardzo charakterystyczny. Ładnie to wygląda, ale osobiście wolałabym trochę go zmniejszyć. Więc takie 4.
Postać: Na pewno się wyróżnia, co jest zdecydowanie na plus. No i powiązanie z Enką też ciekawe. 5.
Osoba: Mimo wszystko aż tak dobrze nie znam, ale wydaje się w porządku. 5
- Enasalin
- Nowicjusz

- Specjalizacja:
- Zręczność: 56
- Kontakt:
Nick: Bardzo lubię. To jeden z tych nicków co od razu przykuł moją uwagę. 5
Av: Wiesz, kocham twoje ryski. Jioni jeszcze się za bardzo nie pokazała, więc nie mam za bardzo co jej porównać do ava, ale kocham
5
Podpis: Hm. Dam 3. Bo jest schludnie.
Postać: Nie wiem, za mało napisała by się pokazać.
Osoba: 6.
Av: Wiesz, kocham twoje ryski. Jioni jeszcze się za bardzo nie pokazała, więc nie mam za bardzo co jej porównać do ava, ale kocham
Podpis: Hm. Dam 3. Bo jest schludnie.
Postać: Nie wiem, za mało napisała by się pokazać.
Osoba: 6.
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?
Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind
I Encia
Will I ever be free?
Have I crossed the line?
Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind
I Encia
- Brutus
- Gatunek: Orłosęp
- Data urodzenia: 28 lut 2016
- Specjalizacja: Szaman poziom 1
- Zdrowie: 92
- Waleczność: 5
- Percepcja: 60
- Kontakt:
Nick: 5 - jedno z najładniejszych imion na tym forum
Av: 2 - no zdecydowanie wolałem poprzednie xD
Podpis: 2 - nie do końca wiem, co właściwie przedstawia
Postać: 5
Osoba: 5
Av: 2 - no zdecydowanie wolałem poprzednie xD
Podpis: 2 - nie do końca wiem, co właściwie przedstawia
Postać: 5
Osoba: 5
- Hamza
- Gatunek: P.Leo
- Data urodzenia: 01 sty 2018
- Zręczność: 51
- Kontakt:
Nick: Takie mocne 4
Avatar: ciężko znaleźć dobry rysunek na awatar z ptakiem, dla Corrax mi się nie udało też 4 chociaż bardziej bajkowy byłby fajniejszy.
Podpis: -
Postać: I tu jedynie 2,zwiał z akcji z MG być może słusznie, ale zostawił nowych kumpli!
Osoba: Ciężko coś powiedzieć, nie jest aktywna społecznie? Mocne 3 dam.
Avatar: ciężko znaleźć dobry rysunek na awatar z ptakiem, dla Corrax mi się nie udało też 4 chociaż bardziej bajkowy byłby fajniejszy.
Podpis: -
Postać: I tu jedynie 2,zwiał z akcji z MG być może słusznie, ale zostawił nowych kumpli!
Osoba: Ciężko coś powiedzieć, nie jest aktywna społecznie? Mocne 3 dam.