x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Oceń postać

Tacitus
Gatunek: Panthera leo
Data urodzenia: 01 sty 2015
Specjalizacja: Rzemieślnik poziom 1
Zdrowie: 100
Waleczność: 60
Zręczność: 60
Percepcja: 30
Kontakt:

Re: Oceń postać

Post autor: Tacitus » 04 paź 2020, 11:08

Nick: Trudny w wymowie, ale wygląda zacnie i dumnie. 5
Avatar: Nie podobają mi się te ozdóbki halloweenowe, w połączeniu z liśćmi w tle tworzą istny galimatias i nie wiadomo na czym zawiesić oko. Ale sam art bardzo ładny. 3
Podpis: Usunęłabym odnośniki, psują efekt nowego obrazka. 3
Postać: W końcu braciak, więc wiadomo! 5
Osoba: Jak najbardziej wporzo. 5

Awatar użytkownika
Athastan
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 25 cze 2015
Specjalizacja:
szaman 2
Szaman 2
medyk 3
Medyk 3
Zdrowie: 0
Waleczność: 32
Zręczność: 50
Percepcja: 70
Kontakt:

Post autor: Athastan » 08 paź 2020, 2:28

Nick: Nie jestem pewien, czy to ten region... ale brzmi taktycznie.
Avatar: Technicznie zdecydowanie godziwy, natomiast jeśli chodzi o to co przedstawia... No cóż, wąpierz. Kołkiem go. :P
Podpis: ...taaak. Na chwilę obecną przodująca sowiecka nauka nie potwierdza jego istnienia (ale też nie zaprzecza).
Postać: Zaiste, takiego lwa jeszcze nigdy nie widziałem...
Mocno specyficzna konceptowo, ale dobrze opracowana i wpasowana w forumową rzeczywistość. Charakter dopasowany do wyglądu fizycznego i vice versa , także zdecydowanie na plus.
Osoba:... jak się właśnie dowiedziałem, należy do "naszego kółeczka adoracji", czymkolwiek by ono w tym wypadku nie było. Jakże więc w takiej sytuacji mógłbym napisać coś innego niż 11¾ /10...? :P
Każdy rytuał niewłaściwe stosowany może zagrażać twojemu życiu lub zdrowiu.

Pierwszy Szaman przypomina - nigdy nie używaj cebuli w celach magicznych!

Cały Ath

Awatar użytkownika
Enasalin
Nowicjusz
Nowicjusz
Data urodzenia: 11 lip 2015
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomna wola
Potęga Przodków
Pierwotny Szał
Szarża
Waleczność: 66
Zręczność: 56
Percepcja: 35
Kontakt:

Post autor: Enasalin » 16 paź 2020, 2:55

Nick: W zasadzie nie wiem czy nie pozbycie się tego niemego "h" nie dałoby lepszego efektu. 3.
Avatar: Rea odwaliła kawał dobrej roboty. Ale to, że ma krótką grzywę i jest tak boląco pomarańczowy mnie razi. Takiego tró szamana widziałabym jednak z dłuższą grzywą i o mniej oczopląsowych barwach xD 3.
Podpis: 2. Nie ukrywajmy, poza oczywistym śmieszkiem nawiązującym do reklam leków, to ten podpis jest słaby, ale dalej lepszy niż ziejąca pustka :u
Postać: 5. Chociaż pewne względy mnie po prostu mierzwią, to postać jest prowadzona super, chociaż jak na moje oko zbyt często się nie pojawia. Czekam na ten dramatyczny wątek z porwaniem, bo coś czuję, że to może być przełom w życiu stabilnego i ogarniętego życiowo szamana :u
Osoba: Nie wypowiem się, bo pewne kwestie lepiej przemilczeć. Przynajmniej tyle dobrze, że nie przekreśla niczego całkiem.
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?

Obrazek

Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind

Od faleczki I Od ragirkowej I Od maerki
I Od ragirkowej I Od gunterkowej
I Encia

Gvalch'ca
Gatunek: Panthera leo
Specjalizacja: Medyk poziom 2
Waleczność: 61
Zręczność: 41
Percepcja: 51
Kontakt:

Post autor: Gvalch'ca » 16 paź 2020, 12:58

Nick: Brzmi tak dumnie i elfkowo, że nie da się go zapomnieć. I da się z niego wytworzyć kilka pseudonimów, co też na plus. 5
Avatar: Fajny koncept z tą dynią, wykonanie też zacne. Zmieniające się tło jest w porządku, tylko nie wiem jak u ciebie, ale u mnie jest dość spikselowane, zwłaszcza kiedy pojawiają się duszki. Sama czcionka mnie nie przekonuje. Preferowałam arta od Ragira i tło od Elka. :D
Podpis: Już wspominałam, że obrazek nader mi się podoba i też szukam podobnego. Cytat dający do myślenia. Jedyne co mnie razi, to imiona postaci pod spodem napisane z małej litery. XD
Postać: Jedna z moich ulubionych na forum, na pewno nie do podrobienia. 5
Osoba: W sumie przypominasz mi trochę z charakteru własną postać. XD Toteż również daję okrągłą 5

Awatar użytkownika
Elandir
Gatunek: Panthera leo spelaea
Data urodzenia: 14 sie 2017
Specjalizacja: Szaman poziom 1
Zdrowie: 92
Waleczność: 40
Percepcja: 60

Post autor: Elandir » 16 paź 2020, 14:29

Nick: Szczerze powiedziawszy, to gdybym takie miano wyczytał z książki, to pewniakiem uznałbym je za genialne oraz tym bardziej klimatyczne (np. Fistanditilus z serii Dragonlance) Jednakże na forum, zdaje mi się nazbyt skomplikowane oraz ciężkie w wymowie bądź nawet zdrobnieniu na potrzeby nicku. Więc z czystym sumieniem - 4 - za oryginalność
Avatar: Poprzedni był znacznie lepszy, lecz obecny nie jest wcale aż taki zły. Lecz wypadałaby dać mu nieco jaśniejsze tło, niż teraz. Bowiem zlewa się z postacią - 4
Podpis: Nigdy nie byłem fanem podpisów i przez długi czas u moich postaci gościły takie oto pustki. Więc wstrzymam się z oceną ;)
Postać: Jedna z tychże ciekawszych, której poczynania śledzę na bierząco (Przygoda z lampartem w dżungli była naprawdę spoko :D ) Zatem zasłużona - 6
Osoba: Sympatyczna z jaką można prowadzić prywatnie równie ciekawe konwersacje. Dlatego nie inaczej - 6 B)
. Everything you see has its roots in the unseen world.
~ Voice ~
Obrazek
~ Theme ~

The forms may change, yet the essence remains the same.
.

Awatar użytkownika
Jioni
Gatunek: Gepard
Data urodzenia: 21 kwie 2016
Specjalizacja: Rzemieślnik poziom 1
Waleczność: 31
Zręczność: 60
Percepcja: 40
Kontakt:

Post autor: Jioni » 17 paź 2020, 11:15

Nick: Jak na moje całkiem niezły, dość oryginalny, ale jednocześnie nieskomplikowany. No i pasuje do imienia mamusi XD 5.
Avatar: Bardzo lubię te animowane tła, nadają takiego fajnego klimatu. Plus postać prezentuje się na nim całkiem nieźle. Też 5.
Podpis: Bardzo charakterystyczny. Ładnie to wygląda, ale osobiście wolałabym trochę go zmniejszyć. Więc takie 4.
Postać: Na pewno się wyróżnia, co jest zdecydowanie na plus. No i powiązanie z Enką też ciekawe. 5.
Osoba: Mimo wszystko aż tak dobrze nie znam, ale wydaje się w porządku. 5 :D

Awatar użytkownika
Enasalin
Nowicjusz
Nowicjusz
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomna wola
Potęga Przodków
Pierwotny Szał
Szarża
Zręczność: 56
Kontakt:

Post autor: Enasalin » 20 paź 2020, 0:46

Nick: Bardzo lubię. To jeden z tych nicków co od razu przykuł moją uwagę. 5
Av: Wiesz, kocham twoje ryski. Jioni jeszcze się za bardzo nie pokazała, więc nie mam za bardzo co jej porównać do ava, ale kocham <3 5
Podpis: Hm. Dam 3. Bo jest schludnie.
Postać: Nie wiem, za mało napisała by się pokazać.
Osoba: 6. <3
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?

Obrazek

Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind

Od faleczki I Od ragirkowej I Od maerki
I Od ragirkowej I Od gunterkowej
I Encia

Awatar użytkownika
Brutus
Gatunek: Orłosęp
Data urodzenia: 28 lut 2016
Waleczność: 5
Kontakt:

Post autor: Brutus » 21 paź 2020, 19:24

Nick: 5 - jedno z najładniejszych imion na tym forum ;)
Av: 2 - no zdecydowanie wolałem poprzednie xD
Podpis: 2 - nie do końca wiem, co właściwie przedstawia
Postać: 5
Osoba: 5

Awatar użytkownika
Hamza
Gatunek: P.Leo
Data urodzenia: 01 sty 2018
Zręczność: 51
Kontakt:

Post autor: Hamza » 08 lis 2020, 13:47

Nick: Takie mocne 4
Avatar: ciężko znaleźć dobry rysunek na awatar z ptakiem, dla Corrax mi się nie udało też 4 chociaż bardziej bajkowy byłby fajniejszy.
Podpis: -
Postać: I tu jedynie 2,zwiał z akcji z MG być może słusznie, ale zostawił nowych kumpli!
Osoba: Ciężko coś powiedzieć, nie jest aktywna społecznie? Mocne 3 dam.

Awatar użytkownika
Brutus
Gatunek: Orłosęp
Data urodzenia: 28 lut 2016
Waleczność: 5
Kontakt:

Post autor: Brutus » 24 lis 2020, 19:02

Nick: 3