x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Szkarłat futra wraz z brązem jesieni [Laishia, Tendai]

Awatar użytkownika
Tendai
Gatunek: leff
Data urodzenia: 20 lis 2019
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
łowca 1
Łowca 1
bawół
Bawół
Zdrowie: 70
Waleczność: 55
Zręczność: 60
Percepcja: 35
Kontakt:

Re: Szkarłat futra wraz z brązem jesieni [Laishia, Tendai]

Post autor: Tendai » 19 paź 2020, 19:22

-No jak to?- No dobra może nie będę próbował tego jakoś bardziej rozwijać. Może to miejsce tak się dziwnie zwało i tyle.
-Masz może ochotę sie pobawić?- Zapytałem trochę niepewnie, byłem już prawie dorosły i chyba mi nie przystoi ale w sumie... Jakieś ganianie czy siłowanie czy coś może.
mały Obrazek podrostek Obrazek dorosły
Obrazek
We live, we love, we lie

Awatar użytkownika
Laishia
Tytuł: Postać Miesiąca
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 17 lut 2020
Zdrowie: 100
Waleczność: 45
Zręczność: 55
Percepcja: 54
Kontakt:

Post autor: Laishia » 19 paź 2020, 21:57

- Normalnie. Nie wiem skąd jestem, od zawsze byłam sama, aż brat mnie znalazł. Później podróżowaliśmy po tej krainie. - Nie było tu nic do ukrycia. Nie miała swojego miejsca w świecie, a z drugiej strony jej miejsce było tam gdzie ona. Wszystko zależy od tego, jak spojrzeć na te sytuację.
- Pobawić? Jasne. - Oboje chyba byli trochę zbyt starzy, ale jej nie obowiązywały żadne społeczne wzorce. Niby brat coś tam wspominał, ale kto jej zabroni. Bez ostrzeżenia, niemal z siadu, rzuciła się na samca. Wyłożyła się częściowo na jego grzbiecie i przygniotła oba ogony łapami.
- Super, oba są prawdziwe. - Nie kryła zachwytu. Fajnie byłoby mieć dwa ogony. Nie wyglądało też na to, że zamierza z niego wstać.
Maluch | Obecnie | Od Tako | Od Tako 2Obrazek
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Tendai
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
łowca 1
Łowca 1
bawół
Bawół
Kontakt:

Post autor: Tendai » 19 paź 2020, 22:35

No nie spodziewałem się aż takiej reakcji. No w innym wypadku bym sie do tego przygotował.
-A czemu miałby być nie prawdziwe?- Spojrzałem na nią lekko zaskoczony. Dla mnie to norma, dwa ogony ma moja matka i chyba ktoś z rodzeństwa? nie wiem, nie pamiętam tych gówniakow. Leżałem i na razie nie zrzucałem z siebie drobniejszej i młodszej lwicy. Poruszyłem tylko końcówka ogona śmiejąc się.
Obrazek
We live, we love, we lie

Awatar użytkownika
Laishia
Kontakt:

Post autor: Laishia » 19 paź 2020, 23:11

Przyglądała się ogonom, skoro nie miał nic przeciwko. Widząc merdający jeden z nich, szybko przyszpiliła go łapą do ziemi, zaraz jednak ją podniosła, by zrobić to samo jeśli zacznie się ruszać.
- A to normalne? Niewiele lwów widziałam, ale wszystkie miały jeden. - Jakby na potwierdzenie swoich słów, pacnęła go swoją kitą na końcu ogona w czoło. Nie przejmując się tym, dalej kontynuowała zabawę ogonami nowo poznanego lwa. Świetna sprawa, a ciekawe czy kontroluje je osobno.
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Tendai
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
łowca 1
Łowca 1
bawół
Bawół
Kontakt:

Post autor: Tendai » 19 paź 2020, 23:20

-Nie wiem- Lekko przekrzywiłem łeb- Moja matka je ma i mam to po niej. Dla mnie to normalne- Dodałem z uśmiechem. Zabawie zachowywała się. Przewróciłem ja jednak i sam się an niej położyłem ale poprzek.
-No to co teraz zrobisz co? Umiesz się bronić?- Petabyte cwano do lwicy.
Obrazek
We live, we love, we lie

Awatar użytkownika
Laishia
Kontakt:

Post autor: Laishia » 19 paź 2020, 23:32

Skoro mówi, że normalne to nie będzie się kłócić. Nie miała jakiejś szerokiej wiedzy nawet o własnym gatunku.
Spodziewała się w końcu kontrataku, jednak nie miała na tyle siły by się wywinąć, czy go odepchnąć. Pacnęła grzbietem o ziemię i poczuła jak na niej ląduje wcale nie mały ciężar. Cóż, samce zwykle są większe i cięższe.
- Pomyślmy... Poleżę sobie. - Położyła na nim przednie łapy i rozluźniła mięśnie. Zdawać by się mogło, że mówiła na poważnie, zaraz jednak szybko się spięła i wygięła tak, by pacnąć go dość mocno w nos. Spróbowała, odpychając się od ziemi i niego, jakoś wyczołgać się, przy tym odwracając raczej brzuchem w dół, tak by mieć lepsze podparcie na nogi. Bawiła się tak z Shamarem, ale jak była mniejsza, wtedy kładł na niej swoją łapę. Teraz łapa to za mało, a jakby się na niej położył tak jak Tendai, to by ją zmiażdżył. W każdym razie dużego doświadczenia nie miała, więc stawiała na spryt i instynkt.
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Tendai
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
łowca 1
Łowca 1
bawół
Bawół
Kontakt:

Post autor: Tendai » 20 paź 2020, 9:57

Lżejsza i bardziej zgrabna lwica zdawała sobie odpuścić. Trochę mnie to zaskoczyło wtedy ale... no i właśnie wtedy pokazała, ze wcale takiego zamiaru to nie miała do końca. Chciałem sie uwolnić i odskoczyć od niej. No w końcu byłem mimo wszystko większy. Będąc kilak łap od niej przybrałem pozę bojową. Stabilnie położone łapy, Napięte mięśnie i wpatrzony w nią uważnie wzrok. Na mym pysk rysował się taki cwany uśmieszek.
-Umiesz walczyć?- Zapytałem lekko ukazując swoje kiełki.
Obrazek
We live, we love, we lie

Awatar użytkownika
Laishia
Kontakt:

Post autor: Laishia » 20 paź 2020, 10:29

Uwolniła się, z tym, że to nie był koniec. Szybko zebrała się z ziemi i ustawiła przodem do Tendaia. Nie do końca rozumiała o co mu chodzi, póki się nie odezwał. Cóż, tu chyba instynkt nie pomoże.
Położyła uszy po sobie i pokręciła głową przecząco. Przepychanki za dzieciaka to nie walka, była tego świadoma. Mimo wszystko starając się na nim wzorować przybrała podobną pozycję, w razie czego spróbuje odskoczy na bok.
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Tendai
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
łowca 1
Łowca 1
bawół
Bawół
Kontakt:

Post autor: Tendai » 20 paź 2020, 10:47

-Dobrze- Powiedziałem widząc jak ta przybiera podobną pozę.
-Obserwuj, skupiaj się na ruchach, na tym co przeciwnik może chcieć wykonać- Co chciałem uzyskać? W sumie moze trochę potrenować i może ... nie wiem. Zabawić się od co no. Zrobiłem krok do przodu, a następnie począłem ja okrążać. Przy czym obserwować uważniej.
Obrazek
We live, we love, we lie

Awatar użytkownika
Laishia
Kontakt:

Post autor: Laishia » 20 paź 2020, 10:52

Nie bardzo wiedziała co miałaby zrobić. Gdy ten postąpił do przodu, nie ruszyła się, jedynie spięła mięśnie gotowa do odskoku. Nie była silna, więc rzucanie się w typową bójkę nie byłoby najlepszym pomysłem. Skinęła głową na jego polecenie i utkwiła w nim wzrok.
Gdy zaczął krążyć, starała się obracać tak by cały czas być przodem do niego, ale jednocześnie zawsze mieć trzy łapy na ziemi. Da się przewrócić to pozamiatane.
► Pokaż Spoiler

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”