x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Szkarłat futra wraz z brązem jesieni [Laishia, Tendai]

Awatar użytkownika
Tendai
Gatunek: leff
Data urodzenia: 20 lis 2019
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
łowca 1
Łowca 1
bawół
Bawół
Zdrowie: 70
Waleczność: 55
Zręczność: 60
Percepcja: 35
Kontakt:

Re: Szkarłat futra wraz z brązem jesieni [Laishia, Tendai]

Post autor: Tendai » 09 lis 2020, 21:00

Widząc jak lwica mu znika z oczu przyspieszyłem raz dwa. Zaraz znalazłem się przy niej. Uf na szczęście była cala.
-W porządku?- Zapytał lustrując ją wzrokiem. Nic sobie poważnego nie zrobiła. No nałykała sie wody ale ostrzegałem ja przecież. Eh te lwice.

@Laishia
mały Obrazek podrostek Obrazek dorosły
Obrazek
We live, we love, we lie

Awatar użytkownika
Laishia
Tytuł: Postać Miesiąca
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 17 lut 2020
Zdrowie: 100
Waleczność: 45
Zręczność: 55
Percepcja: 54
Kontakt:

Post autor: Laishia » 09 lis 2020, 21:48

Nie spodziewała się go tu tak szybko. Czyżby się zmartwił? Zakasłała jeszcze kilka razy i wylazła z wody.
- W porządku, tak łatwo się mnie nie pozbędziesz. - Po postu do niego podeszła i przycisnęła swój mokry, ociekający wodą bok do jego boku. Otarła się i cofnęła się o krok, by otrzepać się prosto na niego. Nie wyglądała jakby ten mały wypadek ją zniechęcił. Uśmiechnęła się do niego i po prostu ruszyła dalej, tym bardziej jednak uważała gdzie stawia łapy.

@Tendai
Maluch | Obecnie | Od Tako | Od Tako 2Obrazek
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Tendai
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
łowca 1
Łowca 1
bawół
Bawół
Kontakt:

Post autor: Tendai » 15 lis 2020, 21:18

-Wiesz jak aj się na tobie walnę to mogę wytrzeć cie całą- Zaśmiał sie i potrząsnął grzywą. Tak był z niej bardzo dumny. Czy mówił serio? Kto tam go wie. Zaśmiał sie truchtając za lwicą.
Obrazek
We live, we love, we lie

Awatar użytkownika
Laishia
Kontakt:

Post autor: Laishia » 15 lis 2020, 21:29

Zaśmiała się tylko i przyspieszyła kroku. Zaczęła prowadzić, choć nie miała zielonego pojęcia gdzie mają iść. Miała być niby woda, więc chyba zbliżali się do planowanego miejsca, z tym, że Laika nie miała pojęcia gdzie skręcić i chyba właśnie skręciła źle. Nie miała o tym pojęcia, więc truchtała sobie dalej wesoło w gęstej trawie, niczym się nie przejmując. Poczuła się zbyt swobodnie na obcym dla siebie terenie, dobrze więc, że miała ze sobą lokalnego lwa. Z drugiej strony przecież ledwo go znała, nie wiedziała jak zachowa się gdy napotkają kogoś ze stada. Nie znała tych terenów, ani zamieszkujących je lwów. Może pozwalała sobie na zbyt dużą lekkomyślność?

@Tendai
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Tendai
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
łowca 1
Łowca 1
bawół
Bawół
Kontakt:

Post autor: Tendai » 17 lis 2020, 13:25

-Może byś tka nie kozaczyła i nie pchała się na przód co?- Uniosłem lekko jedną brew patrząc sie na nią- w końcu nie znasz tych ziem i takie pewne siebie kroczenie moze być.. niebezpieczne.- Może coś zrozumie i przy tym nauczy się. w końcu nie zna ziem a sobie paraduje jak u siebie.
Obrazek
We live, we love, we lie

Awatar użytkownika
Laishia
Kontakt:

Post autor: Laishia » 17 lis 2020, 13:41

Zdecydowanie zbyt się rozhulała. Dobrze, że Tendai przywołał ją do porządku. Co by było jakby wpdla w jakąś dziurę, tym razem bez wody? Albo wbiegła w kogoś stąd? Zatrzymała się i chwilę tak stała, rozejrzała się już bardziej rozsądnie. Przecież nie znała tej okolicy.
- Liczę na ochronę miejscowego samca. - Uśmiechnęła się i wróciła do niego.
- Ale masz rację. - Szła już spokojniej u boku Tendaia. To on powinien prowadzić, w końcu ona nie miała pojęcia gdzie tak naprawdę idą.

@Tendai
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Tendai
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
łowca 1
Łowca 1
bawół
Bawół
Kontakt:

Post autor: Tendai » 21 lis 2020, 13:20

-Ochrona ochroną nie zda się jak sam wlecisz w rozpadlinę lub coś- w końcu to nie kwestia ataku innych ale wpakowania się tam gdzie nie trzeba. Podreptałem do niej a następnie przed nią.
-no to cho- Rzuciłem i zaraz potem staliśmy na kaskadzie, jej szczycie, tuz koło wody ale an such i pewnym kawałku skały.

@Laishia
Obrazek
We live, we love, we lie

Awatar użytkownika
Laishia
Kontakt:

Post autor: Laishia » 21 lis 2020, 15:30

Miał rację. W końcu wpadła przed chwilą do wody, nic nie stało na przeszkodzie by następna dziura była głębsza. Uspokoiła się trochę i podążała już za Tendaiem.
- Wooo... - Podobało jej się tu. Podeszła do wody i pacnęła taflę łapą. Po tym położyła się i na zmianę uderzała to jedną to drugą łapą rozchlapując wodę. Pływać. Niby trochę potrafiła, ale nie pływała dobrze.

@Tendai
► Pokaż Spoiler

Awatar użytkownika
Tendai
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
łowca 1
Łowca 1
bawół
Bawół
Kontakt:

Post autor: Tendai » 22 lis 2020, 17:17

-Podoba się.. znaczy wnioskuję to- No i ta zaczęła zabawę swymi łapakami.
-Chodz tutaj-ruszyłem w bardziej bezpieczne miejsce, gdzie woda nie jest nazbyt to głęboka anie też płyciutka. Taka dobra do nauki pływania. Spoglądałem na młodą,a potem wszedłem do wody.

@Laishia
Obrazek
We live, we love, we lie

Awatar użytkownika
Laishia
Kontakt:

Post autor: Laishia » 22 lis 2020, 17:44

Spojrzała na niego z szerokim uśmiechem, potwierdzając przypuszczenia samca. Było ładnie, teren był przyjemny i miło spędzałoby się tu czas. Wcale nie dziwiło ja, że stado postanowiło tu osiąść.
Podniosła zad i ruszyła za Tendaiem. Przed wejściem do wody chwilę przystanęła, ale w końcu zrobiła pierwszy krok. Szła za samcem kawałek, byle nie za daleko. Wolała jednak jak do brzegu było kilka susów.
- Jestem. - Machnęła ogonem tak by rozchlapać trochę wodę.

@Tendai
► Pokaż Spoiler

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”