x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Najlepsze cytaty

Danuta
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 19 paź 2015
Specjalizacja:
medyk 3
Medyk 3
botanik
Botanik
truciciel
Truciciel
Zdrowie: 100
Waleczność: 41
Zręczność: 47
Percepcja: 67
Kontakt:

Re: Najlepsze cytaty

Post autor: Danuta » 30 lip 2023, 11:48

Gamba pisze:
29 lip 2023, 17:14
... dysponował czymś potężnym i pożądanym przez wielu. Kciukami!
Ach, to prawda XD
ObrazekgłosKPObrazek

Awatar użytkownika
Mjinga
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 31 gru 2016
Waleczność: 45
Zręczność: 60
Percepcja: 45
Kontakt:

Post autor: Mjinga » 30 lip 2023, 16:11

Ragir pisze:
30 lip 2023, 15:55
Nie znał jej i nie znał jej poziomu myślowego. Może to i dobrze.
Ragir o Mjindze. Słusznie ♥

Awatar użytkownika
Ignis
Gatunek: Panthera Leo
Data urodzenia: 10 sie 2018
Specjalizacja:
wojownik 3
Wojownik 3
Niezłomna wola
Potęga Przodków
Pierwotny Szał
Szarża
Kościana Skóra
Kościana skóra
rzemieślnik 3
Rzemieślnik 3
garbarz
Z jednej nici
recykling
Recykling
garbarz
Garbarz
garbarz
Bez dna
garbarz
Jubiler
garbarz
Złote łapy
zbrojmistrz
Zbrojmistrz
piromanta
Piromanta
Zdrowie: 100
Waleczność: 75
Zręczność: 70
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Ignis » 13 wrz 2023, 23:57

Mane pisze:
13 wrz 2023, 23:47
Warknąłem, ale bardzo, bardzo cicho, gdy lwica poruszyła się na mnie, niczym jakaś kura, która mościła się na gnieździe. Ile ona ważyła? Albo była cholernie gruba, skoro tyle ważyła, albo naprawdę wielka. Mogłem jej zasugerować dietę, no ale sugerowanie jakiejś lwicy by schudła to bardzo, bardzo zły pomysł. Zwłaszcza jeśli się jest przygniatanym. No i była szybka i zwinna, więc chyba rzeczywiście musiała być naprawdę ogromna. Zostałem sprawnie przyciśnięty do ziemi i nawet nie protestowałem. Siedziałem jak trusia. Chociaż to, że liznęła moje ucho… to było obrzydliwe! To ja miałem prawo lizać uszy innych! Albo ewentualnie miałem prawo zmuszać innych, by lizali moje uszy! Ale ona… na pewno nie miała prawa lizać moich uszów sama, bez mojej zgody! To ja byłem samcem, więc ta samica powinna się słuchać! I skupić na rzeczach, jakie lwice wykonują, takich jak wychowywanie lwiątek czy polowania! No niestety, moja pozycja też nie wydawała się najlepsza do tłumaczenia jej ról społecznych dobrze wychowanych lwic, więc wolałem się nie odzywać.
- Przecież leżę – odpowiedziałem jej, lekko się spinając przy próbach lizania. Delikatnie, prawie że niewyczuwalnie próbowałem się poruszyć, ale tylko upewniłem się, że jestem dobrze dociskany. Prawie dobrze… bo lwica nie blokowała mi chyba ogona, więc uderzałem nim z irytacją o ziemię, a w pewnej chwili końcówką pacnąłem ją w zad, tak jak na to zasługiwała. Niech ma za swoje!
- Czego w ogóle chcesz? – spytałem ją ponownie, teraz siląc się na w miarę uprzejmy, pojednawczy, uniżony ton. Coraz bardziej dochodziłem do wniosku, że jej po prostu samca brakuje. No tak, była stara. Obie były stare. W normalnej sytuacji nie zwróciłbym na nie uwagi. Chociaż z drugiej strony ta, która mnie dorwała, to wciąż robiła niezłe wrażenie. Lepsze by robiła, gdybym to ja był górą. W sumie zabawne, że ta druga lwica, co dorwała Newtona, chyba zaczynała dochodzić do wniosku, że schwytała lwa drugiego sortu. Czyżby zaczynała zazdrościć koleżance, która dorwała mnie i przez to ewidentnie była w lepszym humorze? Jeśli tak dalej pójdzie to może lwice zaczną o mnie walczyć? Tego jeszcze nie grali!
Uśmiałem się do łez X'D
► Pokaż Spoiler

Odpowiedz

Wróć do „Konkursy”