x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
(odrzucona) Propozycja w sprawie postaci zawieszonych
- Fedha
- Gatunek: Lew Afrykański
- Data urodzenia: 06 cze 2016
- Waleczność: 40
- Zręczność: 50
- Percepcja: 60
- Kontakt:
Re: Propozycja w sprawie postaci zawieszonych
Mam mieszane odczucia co do kwestii postaci kanonicznych... z jednej strony, oddanie ich do adopcji dawałoby ludziom szansę na zagranie postacią powiązaną np. ze Skazą, gdyby się okazało, że stworzenie nowej postaci o takich korzeniach jest niemożliwe. Z drugiej, gdybym ja miała postać powiązaną z kanonicznymi bohaterami, do której się przywiązałam, ale chwilowo nie mam weny na pisanie nią... to nie chciałabym, aby bez mojej zgody trafiła w cudze ręce.
Wstrzymuję się od głosu.
Wstrzymuję się od głosu.
- Bjørn
- Gatunek: P.Leo Leo
- Data urodzenia: 06 cze 2016
- Specjalizacja: Medyk poziom 1
- Waleczność: 61
- Zręczność: 56
- Percepcja: 36
Nie traktuje się wykreowanej postaci jak towaru przekazywanego z rąk do rąk bez zgody twórcy. Bo to po prostu niewłaściwe.
Zamiast odbierać komuś postać lepiej pomyśleć o możliwości stworzenia pokolenia w przód zawieszonej postaci.
Przy czym wypada też założyć ograniczenie ilosci takiego potomstwa, żeby nie traktować jej jak rozpłodowca.
Zamiast odbierać komuś postać lepiej pomyśleć o możliwości stworzenia pokolenia w przód zawieszonej postaci.
Przy czym wypada też założyć ograniczenie ilosci takiego potomstwa, żeby nie traktować jej jak rozpłodowca.
- Shauri
- Data urodzenia: 23 kwie 2017
- Waleczność: 70
- Zręczność: 40
- Percepcja: 40
- Kontakt:
Jednakże nadal nie zgodziłabym się na oddanie pół kanonicznych postaci (chodzi o Tadjiego) bo gdybym chciała nim zagrać kiedys to będzie nieumożliwione. Moim zdaniem ja bym proponowała coś takiego żeby stworzyć temat ze wzorem kto zgadza się żeby postać trafiła do działu adopcji postaci, lub nie. Bo nie sądzę żeby to był fer odbierać osobom dziecko kanonów, którzy zawiesili na chwilę obecną lub zamulają w fabule. W dodatku ja bym była zła gdybyście np mi odebrali Raisę i Tadjiego.
-
Danuta
- Gatunek: Lew
- Data urodzenia: 19 paź 2015
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 41
- Zręczność: 47
- Percepcja: 67
- Kontakt:
Tak, macie postacie pochodzące z kanonu, do których możecie wrócić jak was znowu najdzie ochota. Ale inni gracze już nie mogą założyć sobie takiej. Bo co, kolejny cudem odnaleziony syn Nuki, o którym nikt nie wiedział?
O Rasie tu nie jest mowa, bo jest przecież aktywna.
Jak powiedziała wyżej Narie, jeśli ktoś decyduje się grać postacią ważną dla fabuły, to powinien być nią aktywny. W końcu główna fabuła forum kręci się wokół rodów z KLa. Potomkowie tych postaci to też jest rozwiązane, ale trudno żeby mieli dzieci, skoro fabularnie są w niebycie.
O Rasie tu nie jest mowa, bo jest przecież aktywna.
Jak powiedziała wyżej Narie, jeśli ktoś decyduje się grać postacią ważną dla fabuły, to powinien być nią aktywny. W końcu główna fabuła forum kręci się wokół rodów z KLa. Potomkowie tych postaci to też jest rozwiązane, ale trudno żeby mieli dzieci, skoro fabularnie są w niebycie.
- Shauri
- Data urodzenia: 23 kwie 2017
- Waleczność: 70
- Zręczność: 40
- Percepcja: 40
- Kontakt:
Ja w tym momencie tworzyć na chwilę obecną postaci nie będę ze względu na to, że prawdopodobnie (85%) powrócę Tadjim ze względu na brata Ragira dlatego na pewno go nie oddam. Jednakże pewnie znów oddam jedną postać do Adopcji - Hazira.
- Enasalin
- Nowicjusz

- Data urodzenia: 11 lip 2015
- Specjalizacja:
- Waleczność: 66
- Percepcja: 35
- Kontakt:
W dupie ten legion, to był pomysł od początku skazany na porażkę (zresztą, wystarczy prześledzić dyskusje, dużo tam nie ma). Formalnie to już będzie mieć za mało członków bo Ja z przyjemnością odchodzę z Legionu i przejmuję na własność góry c:
Ja dalej jestem za odbieraniem postaci kanonicznych osobom, które tych postaci nie prowadzą. Okej, można zawiesić, ale to na, no nie wiem, 3 miesiące? W tym czasie można się spokojnie zastanowić, czy się chce grać taką postacią. Bo, bez przesady, ale magiczne wracanie co pół roku (albo rok) po to by zaraz znów zawiesić postać, to nie jest rozwiązanie. Jak ktoś KONIECZNIE nie chce doprowadzić do przejęcia postaci, to po tych 3 miesiącach może się przypomnieć, prawda? Jak przez 3 miesiące ktoś tego nie umie zrobić, to można mu to zabrać. Nie widziałam, żeby ktoś specjalnie się roztkliwiał nad tym kanonem, bo kto ma być aktywny to jest.
To jest moje zdanie. Dalej nie wiem co z tą całkowitą dezaktywacją tych co nie są z kanonu, bo nikt mi nie odpowiedział (heh), niemniej, nie jestem za tym akurat, bo co za różnica, czy to konto jest w wyszukiwanych czy nie. Każdy i tak łaskę robi jak w multi wpisze co jest czyje.
Ja dalej jestem za odbieraniem postaci kanonicznych osobom, które tych postaci nie prowadzą. Okej, można zawiesić, ale to na, no nie wiem, 3 miesiące? W tym czasie można się spokojnie zastanowić, czy się chce grać taką postacią. Bo, bez przesady, ale magiczne wracanie co pół roku (albo rok) po to by zaraz znów zawiesić postać, to nie jest rozwiązanie. Jak ktoś KONIECZNIE nie chce doprowadzić do przejęcia postaci, to po tych 3 miesiącach może się przypomnieć, prawda? Jak przez 3 miesiące ktoś tego nie umie zrobić, to można mu to zabrać. Nie widziałam, żeby ktoś specjalnie się roztkliwiał nad tym kanonem, bo kto ma być aktywny to jest.
To jest moje zdanie. Dalej nie wiem co z tą całkowitą dezaktywacją tych co nie są z kanonu, bo nikt mi nie odpowiedział (heh), niemniej, nie jestem za tym akurat, bo co za różnica, czy to konto jest w wyszukiwanych czy nie. Każdy i tak łaskę robi jak w multi wpisze co jest czyje.
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?
Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind
Od faleczki I Od ragirkowej I Od maerki
I Od ragirkowej I Od gunterkowej
I Encia
Will I ever be free?
Have I crossed the line?
Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind
I Encia
-
Danuta
- Data urodzenia: 19 paź 2015
- Specjalizacja:
- Waleczność: 41
- Zręczność: 47
- Percepcja: 67
- Kontakt:
3 miesiące byłoby w porządku, bo taka też jest granica po której konto idzie do zawieszenia jeśli przez ten czas jest nieaktywna.
Z dezaktywacją chodziło bardziej o względy estetyczne. Bo jest sobie niby 133 użytkowników, ale tak naprawdę 40 to postaci nieaktywne. Ale jak mówiłam, jeśli nie przeszkadza jak jest to może zostać.
Z dezaktywacją chodziło bardziej o względy estetyczne. Bo jest sobie niby 133 użytkowników, ale tak naprawdę 40 to postaci nieaktywne. Ale jak mówiłam, jeśli nie przeszkadza jak jest to może zostać.
- Enasalin
- Nowicjusz

- Data urodzenia: 11 lip 2015
- Specjalizacja:
- Waleczność: 66
- Percepcja: 35
- Kontakt:
Mi to akurat nie przeszkadza. Nie zauważyłam, by ktoś zwracał uwagę na to ile jest zarejestrowanych, tylko ile jest aktywnych.
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?
Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind
I Encia
Will I ever be free?
Have I crossed the line?
Mother looking at me