x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Łapanka na biało

Awatar użytkownika
Enasalin
Nowicjusz
Nowicjusz
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 11 lip 2015
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomna wola
Potęga Przodków
Pierwotny Szał
Szarża
Zdrowie: 100
Waleczność: 66
Zręczność: 56
Percepcja: 35
Kontakt:

Łapanka na biało

Post autor: Enasalin » 14 kwie 2019, 19:19

Od razu zaznaczam, że poniższe poszukiwania są niejako zamiarem przeprowadzania konkretnych fabuł, a ja nie ustalam niczego na siłę. Nie mogę zagwarantować, że jakaś relacja wyjdzie, jeśli a siłę będę musiała zmieniać charakter postaci jeśli nie wynika to z fabuły.

Krótka charakterystyka Enasalin dla nieśledzących postów: to zadziorna, wredna i bardzo dumna lwica. Młoda, ale zdecydowanie za dużo przeszła w życiu przez co ukrywa w swoim serduszku dużo żalu dla tego świata. Ma wypracowane pewne poglądy, nie traktuje z szacunkiem nikogo, kto jej nie zaimponuje za wczasy, a tym, którym się to nie udaje traktuje z pogardą. Na dodatek Enasalin to wojownik z krwi i kości - bitwa i walka są dla niej naturalne niczym oddychanie i lepiej radzi sobie z tym niż z polowaniem, chociaż, jak sama twierdzi, niczego jej nie brakuje. Zdecydowanie łatwiej jej zaimponować w ten sposób niż próbując z nią dyskutować.
Trudno powiedzieć jaka jest w sprawach sercowych, bo w towarzyskich relacjach liczy się dla niej twardość i wierność, albo przynajmniej zgodność poglądów. Prawdopodobnie marny z niej romantyk, ale z pewnością doceni starania jeśli dostrzeże ich sens.

Wobec tego istnieją pewne relacje, które będę skłonna nawiązać (ale na spokojnie, bez nastawiania się):
- Niewolników. Enasalin po prawdzie przydałby się jakiś przydupas głównie dla podniesienia sobie poziomu ego, ale też może by czasem się za czymś rozejrzeć, poszukać czegoś i generalnie dla towarzystwa i niekiedy dla wyładowania negatywnych emocji. Mogłabym napisać, ze szuka sługi, tudzież protegowanego, ale byłoby to troszeczke wymijające, bo taka postać byłaby konkretnie jej własnością. Kimś kto w obawach, zagrożeniu życia nie woła sobie bogów, tylko woła ją, która z radą i prośbą zwraca się do niej, a nie do innych. I przede wszystkim trzyma się blisko, bo za samo podejrzenie zdrady byłaby gotowa zabić.
Oprócz tego, życie z Enasalin nie jest złe. Jasne, trzeba byłoby znieść blizny czy siniaki, ale Enasalin jak mało kto dbałaby o to, żeby jej własności włos z głowy nie spadł.
- Miłości. I tutaj pojawia się pewien problem, bo pod tym względem nie ma sprecyzowanych myśli, że np. chciałaby przystojnego lwa z puszystą grzywą w którą mogłaby się wtulać bez przerwy, albo żeby potrafił przemówić jej do rozsądku. Pewnym jest to, że niezależnie od tego kim jest i jaką ma przeszłość, nie mógłby być miękką kluchą, bo taką Enasalin zdominuje bardzo szybko i sprowadzi do poziomu własności, a wtedy nici z miłości. Oczywiście, nie szukam damskiego boksera, z którym musiałaby się nieustannie użerać.... ale toksyczna miłość też wchodzi w grę.
- Kumpli-wojowników. Krótko mówiąc kompanów do bicia, osób myślących podobnie do niej, z którymi czasem dla zwykłego sparingu mogłaby się potłuc, powspominać i generalnie czasem zwrócić się o pomoc. Mogliby i chcieć dołączy do legionu, czy być nawet i z lwiej ziemi, liczą się tutaj wartości którymi się kierują i w jakich stosunkach są z Enasalin. Raczej bez grubszych powiązań.
- Wszelakiej maści wrogów. Jak się można domyślić, Enasalin raczej nie jest przyjaźnie nastawioną lwicą, toteż może/mogła sobie narobić wrogów. To jest jedyna relacja w której dopuszczam pewnik, tj. można założyć, że w przeszłości kiedyś się po prostu znienawidzili i w dalszym ciągu są wrogami. A jak wiadomo, wrogów trzeba trzymać blisko, najlepiej parę stóp pod ziemią, toteż zakładam, że będzie to całkiem ciekawa relacja.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2019, 15:16 przez Enasalin, łącznie zmieniany 2 razy.
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?

Obrazek

Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind

Od faleczki I Od ragirkowej I Od maerki
I Od ragirkowej I Od gunterkowej
I Encia

Awatar użytkownika
Mjuvi
Gatunek: Lew Afrykański
Data urodzenia: 07 kwie 2016
Waleczność: 60
Zręczność: 60
Percepcja: 30
Kontakt:

Post autor: Mjuvi » 15 kwie 2019, 1:22

Mogę podrzucić do relacji jakiejś Mjuviego xD
Obrazek

Awatar użytkownika
Enasalin
Nowicjusz
Nowicjusz
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomna wola
Potęga Przodków
Pierwotny Szał
Szarża
Kontakt:

Post autor: Enasalin » 15 kwie 2019, 12:07

Pytanie tylko jakiej? Bo z tego co widzę to Mjuvi nadaje się albo na podnóżka (którego silą chciałaby wcielić w legion) albo na... no nie wiem, wroga? Chyba, ze coś konkretnego miałeś na myśli po przeczytaniu mojego tematu.
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?

Obrazek

Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind

I Encia

Awatar użytkownika
Sigrun
Królowa
Królowa
Gatunek: Lew kameruński
Data urodzenia: 24 gru 2013
Specjalizacja:
medyk 2
Medyk 2
czyste łapy
Czyste łapy
rzemieślnik 2
Rzemieślnik 2
recykling
Recykling
Waleczność: 20
Zręczność: 60
Percepcja: 70
Kontakt:

Post autor: Sigrun » 15 kwie 2019, 19:14

W takiej sytuacji żałuję że nie mam swojego trans niedźwiedzia, który służyłby jako najemnik za zachowanie sekretu (który Enasalin by odkryła przypadkiem). Ale i tak mam za dużo postaci. A jeśli szukasz wrogów to proponuje Noir'a wystarczy, że wleziesz mu w dżunglę.

A droga wiedzie w przód i w przód,
Choć się zaczęła tuż za progiem
I w dal przede mną mknie na wschód,
A ja wciąż za nią - tak jak mogę...
Skorymi stopy za nią w ślad -
Aż w szerszą się rozpłynie drogę,
Gdzie strumień licznych dróg już wpadł...
A potem dokąd? - rzec nie mogę...
♪♫♪

Obrazek Tutu tutu tutu tutu|Gdy posuniesz się za daleko|Yummy|☙❦❧ Karta postaci

Awatar użytkownika
Enasalin
Nowicjusz
Nowicjusz
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomna wola
Potęga Przodków
Pierwotny Szał
Szarża
Kontakt:

Post autor: Enasalin » 15 kwie 2019, 21:15

Jeszcze możesz go założyć, ja bardzo chętnie się "zaprzyjaźnię", o czym już mówiłam c:

A do Noira chyba wpadnę, bo planowałam, ale nie chciałam od razu wbijać w ten wątek z mg.
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?

Obrazek

Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind

I Encia

Awatar użytkownika
Ventruma
Strażniczka
Strażniczka
Data urodzenia: 10 kwie 2018
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Zręczność: 62
Kontakt:

Post autor: Ventruma » 17 maja 2019, 12:37

Chciałam nie długo założyć multika lwicy którą planuje wejść w legion więc może jakieś spotkanko by pasowało

Venki nigdy za mało Theme ♥

Awatar użytkownika
Enasalin
Nowicjusz
Nowicjusz
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomna wola
Potęga Przodków
Pierwotny Szał
Szarża
Kontakt:

Post autor: Enasalin » 17 maja 2019, 17:44

Jeśli chcesz to mogą się spotkać, nie mam z tym problemu. Jak już będziesz mieć tą postać, to możesz założyć margines i wysłać mi do niego link na prywatną wiadomość.
Daddy looking at me
Will I ever be free?
Have I crossed the line?

Obrazek

Mother looking at me
Tell me what do you see?
Yes, I've lost my mind

I Encia

Awatar użytkownika
Ventruma
Strażniczka
Strażniczka
Data urodzenia: 10 kwie 2018
Specjalizacja:
wpjownik 1
Wojownik 1
Zręczność: 62
Kontakt:

Post autor: Ventruma » 17 maja 2019, 17:56

Ok, pewnie założę ją nie długo, ale najpierw załatwię avatara dla Lapisa.

Venki nigdy za mało Theme ♥

Awatar użytkownika
Fedha
Gatunek: Lew Afrykański
Data urodzenia: 06 cze 2016
Waleczność: 40
Zręczność: 50
Percepcja: 60
Kontakt:

Post autor: Fedha » 17 maja 2019, 18:19

Nie wiem, czy Fedhę można nazwać wojowniczką, ale podobnie jak Enasalin jest dumna i nie lubi się nikomu podporządkowywać, a zwłaszcza samcom. Do tego dodaj uraz na punkcie białofutrych lwów i wybuchowa mieszanka gotowa. Albo się dogadają, albo zostaną wrogami na śmierć i życie ;) Tak czy inaczej, myślę, że mogłaby wyniknąć z tego całkiem ciekawa relacja, zwłaszcza, że w dalszym ciągu szukam chętnych do Fedhowego babskiego gangu niepokornych samic XD

Awatar użytkownika
Enasalin
Nowicjusz
Nowicjusz
Specjalizacja:
wojownik 2
Wojownik 2
Niezłomna wola
Potęga Przodków
Pierwotny Szał