x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Ścieżka
Regulamin forum
Kary i negatywne efekty
Kary i negatywne efekty
- Postać może złapać chorobę lub przypadkiem wejść na niebezpieczne grzęzawisko.
Miejsce wyjątkowe
Możliwość odnalezienia skarbów szamana z legendy
- Baqiea
- Posłaniec
- Gatunek: Krokuta cętkowana
- Data urodzenia: 12 lip 2016
- Specjalizacja:
- Waleczność: 20
- Zręczność: 45
- Percepcja: 60
- Kontakt:
Re: Ścieżka
-Niech ci będzie. Więc w drogę!-
Zachichotała hiena wskazując drogę i wskoczyła na grzbiet zebry
-Tak raźniej i już chyba widzę coś ciekawego-
Z.t do -> viewtopic.php?f=32&t=67&p=1975#p1975
Zachichotała hiena wskazując drogę i wskoczyła na grzbiet zebry
-Tak raźniej i już chyba widzę coś ciekawego-
Z.t do -> viewtopic.php?f=32&t=67&p=1975#p1975
Ważne uwagi wyglądu:
Jej sierść pokrywają namalowane białą gliną pasy. Na wzór umaszczenia zebr
Dziennik
Jej sierść pokrywają namalowane białą gliną pasy. Na wzór umaszczenia zebr
► Pokaż Spoiler
- Furaha
- Gatunek: Lew
- Data urodzenia: 14 cze 2013
- Specjalizacja:
- Waleczność: 30
- Zręczność: 50
- Percepcja: 72
- Kontakt:
Wyszliśmy z plaży i ruszyliśmy ścieżką przez bagna.
-Masz jakieś plany co do przyszłości?- Zapytałem z lekkim uśmiechem i spojrzałem na lwicę. Nie śpieszyłem się byłem ciekawy tego co ona dalej planuje, co by chciała i w ogóle. No ma zdolne łapki i to mogłem już zauważyć.
-Masz jakieś plany co do przyszłości?- Zapytałem z lekkim uśmiechem i spojrzałem na lwicę. Nie śpieszyłem się byłem ciekawy tego co ona dalej planuje, co by chciała i w ogóle. No ma zdolne łapki i to mogłem już zauważyć.
Głos Karta Postaci Dziennik
Niektórzy ludzie stają się duchami, jeszcze zanim umrą.
- Sigrun
- Królowa
- Gatunek: Lew kameruński
- Data urodzenia: 24 gru 2013
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 100
- Zręczność: 60
- Percepcja: 70
- Kontakt:
Podążała za swoim braciszkiem, w końcu zrównała się z nim gdy kontynuował rozmowę albo raczej monolog. Zerwała pobliski kwiatek i wskazała na roślinę a potem na siebie. Taka była jej odpowiedź odnośnie pytania. Zamierzała zająć się florą. Wskazała również na swoją sakwę bo smykałkę do tworzenia nowych rzeczy również posiadała i sprawiało jej to dużą przyjemność. Ile z tego jednak zrozumie Furaha to inna kwestia. Ciekawa jednak była dokąd to on ją prowadzi, starała się patrzeć często pod łapy by nie wpaść w jakaś pułapkę.
A droga wiedzie w przód i w przód,
Choć się zaczęła tuż za progiem
I w dal przede mną mknie na wschód,
A ja wciąż za nią - tak jak mogę...
Skorymi stopy za nią w ślad -
Aż w szerszą się rozpłynie drogę,
Gdzie strumień licznych dróg już wpadł...
A potem dokąd? - rzec nie mogę...♪♫♪
Tutu tutu tutu tutu|Gdy posuniesz się za daleko|Yummy|☙❦❧ Karta postaci
- Furaha
- Data urodzenia: 14 cze 2013
- Specjalizacja:
- Waleczność: 30
- Zręczność: 50
- Percepcja: 72
- Kontakt:
Szli i szli aż wyszli z bagien i Furaha prowadził ja w całkiem inne miejsce. Szli bez pośpiechu. Furaha w między czasie opowiadał o swoich podróżach o niebie o tym jak przechodził szkolenie. Może nie całe życie ale zawsze należał do tych rozgadany. Czuł wewnętrzną potrzebę na to aby powiedzieć to wszystko Sigrun.
zt
zt
Głos Karta Postaci Dziennik
- Goliath
- Gatunek: Orłosęp
- Data urodzenia: 25 lut 2016
- Specjalizacja: Rzemieślnik poziom 2
- Waleczność: 23
- Zręczność: 52
- Percepcja: 40
- Kontakt:
Bagna to wyjątkowo niebezpieczne miejsce. Pełno tu gadów i płazów, które nie należą do najprzyjemniejszych osobników, a do tego czyhające na każdym kroku pułapki zastawione przez matkę naturę toteż zwierzęta stosujące kamuflaż. Całe szczęście, że Goliath lata i porusza się w zupełnie inny sposób niż lądowe stworzenia. Otóż w poszukiwaniu papirusu zdecydował się latać od gałęzi do gałęzi lustrując teren poszukiwawczy wzrokiem. Cała zapewni jak najmniejszy kontakt z niższą warstwą bagien, co podniesie bezpieczeństwo zbieractwa.
Goliath wyrzuca 3d100:
58, 60, 75
58, 60, 75
- Ragir
- Król
- Data urodzenia: 10 sie 2016
- Specjalizacja:
- Waleczność: 69
- Zręczność: 59
- Percepcja: 30
Dotarłem an bagno. Kroczyłem drogą. Kron może być wszędzie. Czas go przywołać.
-KRON!-Ryknąłem głośno, jeśli ptaszor jest w okolicy to an pewno powinien mnie usłyszeć.
Siadłem na dupie czekając.
@Mistrz Gry
-KRON!-Ryknąłem głośno, jeśli ptaszor jest w okolicy to an pewno powinien mnie usłyszeć.
Siadłem na dupie czekając.
@Mistrz Gry
- Sigrun
- Królowa
- Specjalizacja:
- Kontakt:
Nawoływanie lwa nie przyniosło oczekiwanego efektu, za to na jego drodze postawiło szarą, trochę wychudzoną lwicę, która ostrożnie stawiała kroki po suchej ścieżce by nie zamoczyć łap w mokradłach. Zatrzymała się zauważywszy brązowego, ciemnego samca blokującego dalszą drogę. Naturalnie powinna go wyminąć dla własnego bezpieczeństwa ale nie słynęła z takiego rozgarnięcia. Posłała mu uśmiech i skinęła lekko łbem w wyraz powitania, wszak nie miała do niego wrogich zamiarów. Głęboko wierzyła, że okazana dobroć wracała z podwójną mocą.
- Ragir
- Król
- Data urodzenia: 10 sie 2016
- Specjalizacja:
- Waleczność: 69
- Zręczność: 59
- Percepcja: 30
Wyczekiwałem ptaszora ale albo go tutaj nie było albo będę musiał poczekać jeszcze trochę. W tym czasie na mej drodze stanęła obca mi lwia. Machnąłem lekko ogonem i skinąłem jej lekko łbem.
-kim jesteś- Zapytalem sie lwicy.
-kim jesteś- Zapytalem sie lwicy.
- Sigrun
- Królowa
- Specjalizacja:
- Kontakt:
Pokazała na swoją gardziel a potem na pysk łapą i pokręciła przecząco łbem licząc, że ją zrozumie. Lew nie przejawiał oznak agresji, ton wypowiedzi raczej również był neutralny. Pokusiła się o postawienie kilku kroków naprzód by zmniejszyć dzieląca ich odległość. Przyjrzała się mu dokładniej, miał dość nietypowy malunek na twarzy i ciele, zastanawiała się czy nie jest przypadkiem szamanem. Zazwyczaj oni barwili oraz przywdziewali dodatkowo swe ciało w rożne ozdoby. Machnęła lekko ogonem, na którego końcu znajdowała się grzechotka, szeleszcząc cicho. Poprawiła swoją torbę i również przysiadła na drodze.
- Mistrz Gry
- Kontakt:
Kron pisze:Podobno ktoś go szukał. Sam tego nie słyszał, ale sowa mu powiedziała że słyszała jak ktoś krzyczy jego imię na obrzeżach. Spieszył jak mógł, żeby stawić się na spotkanie, ale skoro Ragir spóźnił się o tak długi czas, to nie powinno zrobić różnicy jeśli zostanie kilka chwil dłużej z pewną ptaszyną. Drzewa nieco utrudniały wypatrywanie, ale w końcu ujrzał stojącego na ścieżce lwa. Zniżył lot i z impetem wylądował na ścieżce przed nim, starając się nie ubrudzić przy tym za bardzo błotem.
- Jestem na wezwanie - skłonił się zarówno Ragirowi jak i jego towarzyszce.
"Nie należy martwić się tym jak wolno idzie wątek, należy cieszyć się tym jak ciekawie rozwija się fabuła"
Lista NPC
Lista NPC