x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Czarodziejka z Lwiej Ziemi [Jojo i Silver]

Jojo
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 15 sty 2019
Specjalizacja:
łowca 2
Łowca 2
surykatka
Surykatka
antylopa
Antylopa
Zdrowie: 100
Waleczność: 46
Zręczność: 56
Percepcja: 51
Kontakt:

Re: Czarodziejka z Lwiej Ziemi [Jojo i Silver]

Post autor: Jojo » 06 sie 2019, 17:46

Buzia małej wygięła się w podkówkę. Bała się bardzo i tęskniła cały czas za domem.
- A gdzie jest bezpiecznie? - spytała idąc posłusznie za gepardem. Zaraz jednak zatrzymała się. Chyba jednak nie powinna iść z kimś obcym. Przecież pan Mane też na początku był miły i mówił, że pokaże jej ładne rzeczy. A mama powtarzała przecież, że nie można wierzyć obcym.
- Nie powinnam z panem nigdzie iść. Nie znam pana. - rzekła roztropnie, choć zwykle zdarzało jej się łamać tę zasadę.
- Wolę zostać tutaj. - cofnęła się o kroczek. W tym momencie wpadła jednak na genialny pomysł.
- Chyba że... powie mi pan coś o sobie. Wtedy już pan nie będzie obcy. - zaproponowała.
☁️☀️☁️

Z dala od bliskich, tak nagle rzucił los
W gwarze tajemnic brzmi nowy, nieznany głos
Znad Rzeki Wspomnień obłok unosi się
Dom twój daleki, zgubiony dawno gdzieś
I wtedy czujesz, jak dobrze może być
kiedy bezpiecznym snom już nie zagraża nic
znad rzeki wspomnień księżyc odsuwa mgłę
dom twój daleki, znowu odpływa gdzieś.

🎶

Awatar użytkownika
Silver Hunter
Posłaniec
Posłaniec
Gatunek: Gepard grzywiasty
Data urodzenia: 25 lip 2017
Specjalizacja:
łowca 1
Łowca 1
Waleczność: 39
Zręczność: 61
Percepcja: 35
Kontakt:

Post autor: Silver Hunter » 07 sie 2019, 17:36

Uniósł brwi rozbawiony jej dziecięcym sposobem rozumowania.
- No dobrze. A zatem nazywam się Silver Hunter i pochodzę z odległej krainy. Zajmuję się poszukiwaniami swojej zaginionej siostry i szukam stada do którego mógłbym się przyłączyć. A czy Ty i Twoi rodzice należycie do jakiegoś? - zakończył swą wypowiedź tym pytaniem.
Zaczekaj nad brzegiem rzeki - wkrótce przypłynie ciało twojego wroga.

Obrazek

Jojo
Specjalizacja:
łowca 2
Łowca 2
surykatka
Surykatka
antylopa
Antylopa
Kontakt:

Post autor: Jojo » 07 sie 2019, 23:53

Chyba tyle informacji jej wystarczyło, żeby móc powiedzieć, że Silver już nie jest nieznajomy. Na wzmiankę o siostrze otworzyła szeroko oczy. Może chodziło o Tunu? Chyba byli z tego samego gatunku chociaż nie była pewna.
- O, a czy pana siostra jest w moim wieku? Bo moja przybrana siostra jest przyblędą. - zakryła pyszczek, słysząc że powiedziała słowo, za które mama by ją zganiła. - To znaczy mama ją znalazła i została moją siostrzyczką. - wyjaśniła. W jej oczach było bardzo możliwe, żeby byli ze sobą spokrwenieni. W końcu ile może być na świecie zaginionych sióstr?
- Należymy do Lwiej Ziemi. Mój wujek jest przywódcą. To znaczy, że wszystkim rządzi. A tata jest wojownikiem. - mówiła z dumą.
☁️☀️☁️

🎶

Awatar użytkownika
Silver Hunter
Posłaniec
Posłaniec
Specjalizacja:
łowca 1
Łowca 1
Kontakt:

Post autor: Silver Hunter » 08 sie 2019, 15:12

- Nie, jest w moim wieku - uśmiechnął się, rozbrojony jej dziecięcym urokiem i niewinnością. Mała była naprawdę urocza. Aż trudno uwierzyć, że ktoś mógł ją pozostawić całkiem samą. - Lwia Ziemia? - spytał bowiem pierwszy raz słyszał tę nazwę. Ale skoro wuj tej małej był przywódcą oznaczało to, że ziemia ta musiała należeć do stada z prawdziwego zdarzenia. - Dobrze, mała. Chodź, poszukamy jakiegoś zacisznego miejsca, a jutro rozpoczniemy poszukiwania - oznajmił zapragnąwszy odnaleźć członków jej stada nie tylko po to, aby ją zwrócić, ale być może by sam się do niego przyłączyć.

Obrazek

Jojo
Specjalizacja:
łowca 2
Łowca 2
surykatka
Surykatka
antylopa
Antylopa
Kontakt:

Post autor: Jojo » 09 sie 2019, 16:41

- Nie widziałam nigdy dużej lampartki. Jak Tunu dorośnie to będzie miała prążki takie jak pan? - spytała naiwnie, nie znając jeszcze różnicy pomiędzy gatunkami. Do tej pory nie spotkała jeszcze przecież ani jednego geparda.
- Myślałam, że dorośli się nie gubią. Zawsze znają drogę do domu. Inaczej by nie mogli chodzić na polowania ani na patrole jak tata. - stwierdziła coś, co dotąd było dla niej oczywiste.
- Tak, Lwia Ziemia. I mieszkam na Lwiej Skale. Jest baaardzo wysoka, więc musiał pan o niej słyszeć. - rzekła z nadzieją. Jak to możliwe, że wszyscy których spotykała nie słyszeli o jej domu?
- A proszę pana... - zaczęła nieśmiało, wiercąc łapką w ziemi. - Bo ja jestem głodna. - spojrzała proszącym wzrokiem na Silvera. Dorośli wiedzą skąd brać jedzenie.
☁️☀️☁️

🎶

Awatar użytkownika
Silver Hunter
Posłaniec
Posłaniec
Specjalizacja:
łowca 1
Łowca 1
Kontakt:

Post autor: Silver Hunter » 10 sie 2019, 16:28

- Lampartki? - zdziwił się. - No cóż, one posiadają cętki, ale nie takie jak ja, bo ja jestem lwem, tylko że w przeciwieństwie do innych lwów posiadam cętki - wyjaśnił. Cóż, nie brzmiało to zbyt mądrze, ale on był przekonany o byciu lwem i nie przyjmował do wiadomości tego, że mógł być kimś innym. - Tak, dorośli się nie gubią. Zazwyczaj - westchnął, ponieważ wciąż zachodził w głowę, co też mogło się stać z jego nieszczęsną siostrą. - Wysoka skała? Hmm... Prawdę mówiąc jestem tu od niedawna, ale widziałem ją raz z oddali. Chyba wiem, w którą stronę iść - oznajmił z zadowoleniem. W końcu jakiś punkt zaczepienia. - Chodźmy. Po drodze na coś zapolujemy - obiecał ruszając przed siebie raźnym krokiem.

Obrazek

Jojo
Specjalizacja:
łowca 2
Łowca 2
surykatka
Surykatka
antylopa
Antylopa
Kontakt:

Post autor: Jojo » 10 sie 2019, 17:36

Przechyliła główkę, przyglądając się uważnie Silverowi. Nie wyglądał na lwa. Był za mały i nie miał grzywy. Chociaż... wujek też był chudy, a grzywę miał dość skąpą.
- Dziwnie pan wygląda jak na lwa. - powiedziała z dziecięcą szczerością. - Wygląda pan jak lampart. - upierała się przy swoim zdaniu.
- O! To chodźmy tam od razu! - podskoczyła radośnie. Nareszcie. Już zaczynała mieć wrażenie, że nikt w całej krainie nie wie gdzie jest Lwia Skała.
- A pokaże mi pan jak się poluje? Bo tata nie pozwalał mi jeszcze nigdy iść na polowanie. Co złapiemy? Antylopę? Zebrę? Będziemy tropić? - dopytywała, truchtając u boku Silvera.
☁️☀️☁️

🎶

Awatar użytkownika
Silver Hunter
Posłaniec
Posłaniec
Specjalizacja:
łowca 1
Łowca 1
Kontakt:

Post autor: Silver Hunter » 11 sie 2019, 14:23

- Może i dziwnie, ale ja po prostu jestem wyjątkowym lwem - wyjaśnił jej cierpliwie. - Czy oby na pewno nie jesteś zmęczona? - spytał przyglądając jej się sceptycznie. Mała wyglądała tak, jakby cały dzień była na nogach, a w pobliżu znajdowała się niewielka, opuszczona jama - w sam raz dla niej. - Może powinnaś tu zostać? Wrócę niebawem - zapewnił ją.

Obrazek

Jojo
Specjalizacja:
łowca 2
Łowca 2
surykatka
Surykatka
antylopa
Antylopa
Kontakt:

Post autor: Jojo » 11 sie 2019, 15:11

Była skłonna uwierzyć w wyjątkowość Silvera. W końcu chyba sam najlepiej wiedział z jakiego jest gatunku.
- O, a ma pan jakieś niezwykłe zdolności? - zapytała z ożywieniem, zakładając że ten lew może być niezwykły też pod innymi względami. Skoro już ma cętki i nie ma grzywy to kto wie co też może potrafić.
- No jestem. Tak troszkę. - przyznała z ociąganiem. Zerknęła na wskazane przez lwa miejsce, w którym miała zostać. Jamka wyglądała na całkiem wygodną, więc mogłaby się tam zdrzemnąć. Miała tylko jeden warunek.
- Dobrze. Ale jeśli nie będzie pan zastawiał niczym wyjścia. - rzekła zdecydowanie, nie chcąc powtórki z wizyty u pana Mane.
☁️☀️☁️

🎶

Awatar użytkownika
Silver Hunter
Posłaniec
Posłaniec
Specjalizacja:
łowca 1
Łowca 1
Kontakt:

Post autor: Silver Hunter » 12 sie 2019, 12:12

- A pewnie, że mam. Potrafię bardzo szybko biegać i upolować każe zwierzę. No może z wyjątkiem słoni i nosorożców - zaśmiał się, zatrzymując się przed jamą. - Dlaczego miałbym zastawiać wyjście? - zapytał zaskoczony jej warunkiem. - Zostań tu, a ja zapoluję. Chyba wyczuwam w pobliżu antylopę - oznajmił węsząc w powietrzu, po czym oddalił się pozostawiając ją samą w nadziei, że pozostanie w umówionym miejscu.

Obrazek

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”