x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Ciągła wędrówka [Jojo i Chini]
-
Jojo
- Gatunek: Lew
- Data urodzenia: 15 sty 2019
- Specjalizacja:

- Zdrowie: 100
- Waleczność: 46
- Zręczność: 56
- Percepcja: 51
- Kontakt:
Re: Ciągła wędrówka [Jojo i Chini]
Przekrzywiła głowę, przyglądając się Chiniemu. Nie wyglądał na chuderlaka, więc pewnie nie był o wiele słabszy od niej.
- Wiesz, ja też nie jestem w tym szczególnie dobra. Nie polowałam nigdy naprawdę, najwyżej tak dla zabawy z rodzeństwem ganiamy ptaki albo małe zwierzątka. - przyznała, ale pokrzepiło ją zapewnienie lewka.
- Hmm... zjadłabym zebrę. Albo może nie, przecież nie damy rady zjeść całej. To może zająca? - zaproponowała.
- Wiesz, ja też nie jestem w tym szczególnie dobra. Nie polowałam nigdy naprawdę, najwyżej tak dla zabawy z rodzeństwem ganiamy ptaki albo małe zwierzątka. - przyznała, ale pokrzepiło ją zapewnienie lewka.
- Hmm... zjadłabym zebrę. Albo może nie, przecież nie damy rady zjeść całej. To może zająca? - zaproponowała.

Z dala od bliskich, tak nagle rzucił los
W gwarze tajemnic brzmi nowy, nieznany głos
Znad Rzeki Wspomnień obłok unosi się
Dom twój daleki, zgubiony dawno gdzieś
I wtedy czujesz, jak dobrze może być
kiedy bezpiecznym snom już nie zagraża nic
znad rzeki wspomnień księżyc odsuwa mgłę
dom twój daleki, znowu odpływa gdzieś.
- Chini
- Data urodzenia: 20 sty 2019
- Waleczność: 33
- Zręczność: 52
- Percepcja: 65
- Kontakt:
-To chodź, przejdziemy się i spróbujemy coś znaleźć. - odpowiedział z uśmiechem. - Przy polowaniu najważniejsze jest być cichym, trzeba opanować oddech i powoli i nisko się skradać. Tyle powinno wystarczyć żeby się najeść. - dodał z nadzieją że im się uda.
-
Jojo
- Specjalizacja:

- Kontakt:
Przytaknęła lewkowi i ochoczo ruszyła za nim. Chini sprawiał wrażenie, że zna się na rzeczy, więc Jojo słuchała z uwagą jego poleceń. Od razu spróbowała zastosować się do jego rad. Zaczęła powoli oddychać, zniżyła się do ziemi najbardziej jak mogła i cichutko zaczęła skradać się na ugiętych łapkach. Zadowolona z efektu podskoczyła z piskiem i podbiegła z powrotem do Chiniego.
- I jak? Dobrze mi idzie? - dopytywała licząc na pochwałę ze strony kolegi.
- A jak znajdziemy jakieś zwierzę do upolowania? Może powinniśmy się gdzieś zaczaić. - zaproponowała, przypominając sobie co zasłyszała o polowaniach od starszych. - Wiem, przy wodzie najczęściej zbierają się różne zwierzęta. Ale nie wiem, czy gdzieś tu jest jakiś wodopój. - dodała z wahaniem.
- I jak? Dobrze mi idzie? - dopytywała licząc na pochwałę ze strony kolegi.
- A jak znajdziemy jakieś zwierzę do upolowania? Może powinniśmy się gdzieś zaczaić. - zaproponowała, przypominając sobie co zasłyszała o polowaniach od starszych. - Wiem, przy wodzie najczęściej zbierają się różne zwierzęta. Ale nie wiem, czy gdzieś tu jest jakiś wodopój. - dodała z wahaniem.

- Chini
- Kontakt:
-Bardzo dobrze sobie radzisz! - odpowiedział - Nawet cię nie usłyszałem - dodał chwaląc koleżankę.
Chini przypomniał sobie, że goniąc jaszczurkę mijał jakiś wodny zbiornik, jednak nie dokońca pamiętał gdzie on dokładnie mógł się znajdować, bo przecież był zajęty śledzeniem gada.
-Zanim na Ciebie trafiłem, minąłem po drodzę jakiś wodopój, ale niestety byłem zbyt zajęty i nie pamiętam dokładnie gdzie on jest... - powiedział spuszczając wzrok.
Lewek przysiadł na chwilę i zaczął się rozglądać, próbując sobie przypomnieć skąd przybył, jednak w pobliżu nie było niczego charakterystycznego co mógł mijać po drodze.
Chini przypomniał sobie, że goniąc jaszczurkę mijał jakiś wodny zbiornik, jednak nie dokońca pamiętał gdzie on dokładnie mógł się znajdować, bo przecież był zajęty śledzeniem gada.
-Zanim na Ciebie trafiłem, minąłem po drodzę jakiś wodopój, ale niestety byłem zbyt zajęty i nie pamiętam dokładnie gdzie on jest... - powiedział spuszczając wzrok.
Lewek przysiadł na chwilę i zaczął się rozglądać, próbując sobie przypomnieć skąd przybył, jednak w pobliżu nie było niczego charakterystycznego co mógł mijać po drodze.
-
Jojo
- Specjalizacja:

- Kontakt:
Zadarła dumnie nosek kiedy Chini ją pochwalił. Bracia zawsze jej mówili, że nie potrafi się skradać ani bić, ale na pewno oszukiwali, żeby ją złościć. Pochwała zdecydowanie polepszyła jej nastrój i na razie wszystko wskazywało na to, że utrzyma się on jeszcze przez jakiś czas.
- No to chodźmy go poszukać! - zawołała i zaczęła wesoło podskakiwać wokół kolegi. Zauważyła jednak jego markotną minę i zatrzymała się naprzeciwko niego.
- Co się stało? Nie martw się, na pewno znajdziemy ten wodopój. - próbowała go pocieszyć, ale nie do końca wiedziała w jaki sposób. Nagle zerwała się szybko do biegu i po chwili wróciła zdyszana z kwiatkiem w pysku.
- Zobacz jaki ładny! Dla ciebie . - powiedziała z uśmiechem, mając nadzieję że prezent poprawi humor Chiniemu.
- No to chodźmy go poszukać! - zawołała i zaczęła wesoło podskakiwać wokół kolegi. Zauważyła jednak jego markotną minę i zatrzymała się naprzeciwko niego.
- Co się stało? Nie martw się, na pewno znajdziemy ten wodopój. - próbowała go pocieszyć, ale nie do końca wiedziała w jaki sposób. Nagle zerwała się szybko do biegu i po chwili wróciła zdyszana z kwiatkiem w pysku.
- Zobacz jaki ładny! Dla ciebie . - powiedziała z uśmiechem, mając nadzieję że prezent poprawi humor Chiniemu.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2019, 17:27 przez Jojo, łącznie zmieniany 1 raz.

- Chini
- Kontakt:
-Ojej! Dziękuję! - odpowiedział z szerokim uśmiechem. Chini nigdy wcześniej nie dostał żadnego prezentu. Mimo że był to tylko kwiatek, lewek bardzo się ucieszył. - Jest śliczny! - dodał. Spojrzał na Jasminę i wtedy zaraz za nią zauważył tę samą jaszczurkę, którą wcześniej śledził. A więc tu jesteś... - pomyślał. -Mam pomysł! - powiedział szeptem aby nie przestraszyć gada - Widzisz tą jaszczurkę? Co ty na to żebyśmy poszli za nią? Może zaprowadzi nas do jakiegoś zbiornika?
-
Jojo
- Specjalizacja:

- Kontakt:
Prezenet spełnił swoje zadanie, więc lwiczka znów uśmiechnęła się od ucha do ucha. Przysunęła się po cichu bliżej, żeby słyszeć szeptanie Chiniego. Rzeczywiście, zauważyła teraz w trawie jaszczurkę. Pokiwała głową. To mogło się udać. Nie wiedziała wiele o jaszczurkach ani czy one mieszkają nad wodą, ale w taki upał na pewno kierowałaby się w stronę wodopoju.
- Dobra, idę za tobą. - szepnęła w odpowiedzi i zgodnie z wcześniejszymi radami zgięła łapy i zaczęła cicho się skradać.
- Dobra, idę za tobą. - szepnęła w odpowiedzi i zgodnie z wcześniejszymi radami zgięła łapy i zaczęła cicho się skradać.

- Chini
- Kontakt:
Podczas śledzenia, Chini cały czas myślał o tym jak jest na tej lwiej ziemi, o której mówiła Jojo. Postanowił że pogada o tym z koleżanką.
-Opowiesz mi coś więcej o lwiej ziemi? - zapytał, dalej podążając wzrokiem za oddalającym się gadem. -Musimy trochę przyśpieszyć bo nam ucieknie. - powiedział, jeszcze bardziej skupiając się na jaszczurce.
-Opowiesz mi coś więcej o lwiej ziemi? - zapytał, dalej podążając wzrokiem za oddalającym się gadem. -Musimy trochę przyśpieszyć bo nam ucieknie. - powiedział, jeszcze bardziej skupiając się na jaszczurce.
-
Jojo
- Specjalizacja:

- Kontakt:
Wyglądała zza przewodzącemu jej Chiniego, by sprawdzać gdzie znajduje się jaszczurka. Wciąż byli na jej tropie, ale jak wodopoju nie było tak i nie ma dalej. No trudno, muszą iść dalej.
- Mój wujek tam rządzi, bo jest najważniejszym szamanem. - pochwaliła się gdy Chini zapytał o Lwią Ziemię.
- Kiedyś Lwią Ziemią rządzili królowie, ale zaginęli podczas Wielkiej Powodzi. Podobno to było bardzo straszne wydarzenie i wiele lwów wtedy się zagubiło. - nie wiedziała co więcej mogłaby powiedzieć. Była jeszcze zbyt mała by znać całą historię i ustrój Lwiej Ziemi.
- Lecę! - zawołała i potruchtała za jaszczurką.
- Mój wujek tam rządzi, bo jest najważniejszym szamanem. - pochwaliła się gdy Chini zapytał o Lwią Ziemię.
- Kiedyś Lwią Ziemią rządzili królowie, ale zaginęli podczas Wielkiej Powodzi. Podobno to było bardzo straszne wydarzenie i wiele lwów wtedy się zagubiło. - nie wiedziała co więcej mogłaby powiedzieć. Była jeszcze zbyt mała by znać całą historię i ustrój Lwiej Ziemi.
- Lecę! - zawołała i potruchtała za jaszczurką.

- Chini
- Kontakt:
Szli tak dalej, z nadzieją że niedługo coś zjedzą. Śledzili małego gada tak długo, aż powoli zaczęło się ściemniać. Chiniemu zaburczało w brzuchu. Zamyślił się i stracił jaszczurkę z oczu.
-Hej... Gdzie ona się podziała? - zapytał rozglądając się. Wtedy zauważył w oddali, że coś na ziemi odbija światło. - Wydaje mi się czy widzisz to co ja? Tam niedaleko, myślisz że wreszcie znaleźliśmy wodopój? - zapytał ucieszony.
-Hej... Gdzie ona się podziała? - zapytał rozglądając się. Wtedy zauważył w oddali, że coś na ziemi odbija światło. - Wydaje mi się czy widzisz to co ja? Tam niedaleko, myślisz że wreszcie znaleźliśmy wodopój? - zapytał ucieszony.