x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Bród
- Goliath
- Gatunek: Orłosęp
- Data urodzenia: 25 lut 2016
- Specjalizacja: Rzemieślnik poziom 2
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 23
- Zręczność: 52
- Percepcja: 40
- Kontakt:
Re: Bród
Goliath krążył przez cały czas nad towarzyszami wędrówki. Zadanie było niezwykle proste, oznaczyć teren. Nie ma tu żadnego żywego ducha, a nawet jeśli coś miałoby zaskoczyć grupę, to orłosęp cały czas krąży mając okolicę na oku.
- Zaczynaj. Ja będę miał oko na okolicę. - oznajmił padlinożerca.
- Zaczynaj. Ja będę miał oko na okolicę. - oznajmił padlinożerca.
- Mtego
- Gatunek: Crocuta crocuta
- Data urodzenia: 10 kwie 2015
- Waleczność: 30
- Zręczność: 47
- Percepcja: 48
- Kontakt:
Mtego nie odpowiedział, podszedł do wysokiej śmiesznie szpiczastej skały, to będzie dobry początek.
Cóż trzeba zaczynać...
- Eh uwielbiam to robić... - Oczywiście było słychać w tym sarkazm.
Cóż trzeba zaczynać...
- Eh uwielbiam to robić... - Oczywiście było słychać w tym sarkazm.
- Ilanga
- Data urodzenia: 13 cze 2015
- Waleczność: 20
- Zręczność: 37
- Percepcja: 68
- Kontakt:
Gdy Mtego zaczął, Ilanga też zajęła się swym zadaniem na innej skale, oddalonej od tamtej o kilkanaście kroków. Zgodnie z pradawną krokucią tradycją podniosła ogon i poczęła ocierać swój zadek o kamień.
— Cóż, jak zrobimy to porządnie, to przynajmniej na jakiś czas będzie z głowy. — Planowała oznaczyć więcej skał wzdłuż rzeki, żeby dobitnie pokazać, że to jest ciągła granica.
— Cóż, jak zrobimy to porządnie, to przynajmniej na jakiś czas będzie z głowy. — Planowała oznaczyć więcej skał wzdłuż rzeki, żeby dobitnie pokazać, że to jest ciągła granica.
- Ilanga
- Kontakt:
Nagle przyszedł jakiś czarny lampart. Na pewno nie mieszkaniec tych terenów, bo nigdzie nie zostawił swojego zapachu ani żadnego innego śladu bytności. Ilanga przerwała swoją czynność, żeby mu odpowiedzieć.
— Nie zgubiliśmy się. To nasze terytorium, pewnie zresztą to wyczuwasz — odpowiedziała spokojnym głosem. Lampart był pierwszym przechodniem, który dowiadywał się o tym fakcie.
— Jeśli chcesz zapolować, polecam udać się gdzieś indziej. Podobno po tamtej stronie rzeki są dobre tereny. — Oraz lwy, o czym Ilanga dobrze wiedziała od Alfajiri, ale cóż, niech lampart sobie jakoś radzi...
— Nie zgubiliśmy się. To nasze terytorium, pewnie zresztą to wyczuwasz — odpowiedziała spokojnym głosem. Lampart był pierwszym przechodniem, który dowiadywał się o tym fakcie.
— Jeśli chcesz zapolować, polecam udać się gdzieś indziej. Podobno po tamtej stronie rzeki są dobre tereny. — Oraz lwy, o czym Ilanga dobrze wiedziała od Alfajiri, ale cóż, niech lampart sobie jakoś radzi...
- Mtego
- Kontakt:
Znów coś się dzieje... Czarny lampard?
No cóż, niech będzie... Wydaje się dziwny, ale trudno.
Mtego nie chciało się kłócić, na pewno nie z nim.
Ilanga zaczęła rozmowę, samiec zrobił co zrobić miał i podszedł blisko niej, usiad obok i odpowiedział.
- Tak ona ma rację, to terytorium naszego klanu. -
No cóż, niech będzie... Wydaje się dziwny, ale trudno.
Mtego nie chciało się kłócić, na pewno nie z nim.
Ilanga zaczęła rozmowę, samiec zrobił co zrobić miał i podszedł blisko niej, usiad obok i odpowiedział.
- Tak ona ma rację, to terytorium naszego klanu. -
- Kapitan Archaon
- Gatunek: Kot czarnołapy
- Data urodzenia: 21 cze 2016
- Waleczność: 15
- Zręczność: 30
- Percepcja: 45
- Kontakt:
— To nieprawda to moje terytorium!
Wychyliłem się zza skały i zacząłem machać ogonem.
— Jestem Kapitan Archaon. Urodziłem się na równinie i właśnie zaklepuję całą rzekę.
Uderzyłem łapką w kamień.
— Zaklepane! Możecie być moimi sąsiadami. Mam już jednego. Ma na imię Bob i jest nosorożcem.
Wychyliłem się zza skały i zacząłem machać ogonem.
— Jestem Kapitan Archaon. Urodziłem się na równinie i właśnie zaklepuję całą rzekę.
Uderzyłem łapką w kamień.
— Zaklepane! Możecie być moimi sąsiadami. Mam już jednego. Ma na imię Bob i jest nosorożcem.
- Mtego
- Kontakt:
Nagle z nikąd pojawił się kot.
To było... Słodkie?
Mtego nie mógł powstrzymać uśmiechu, a w oczach było widać błysk jakby widział malutką krokute.
Powoli podszedł do malca i ustawił łeb na jego wysokości.
- Jaki słodziak! Jak my teraz mamy się z tobą kłócić!? - Zapytał żartem.
To było... Słodkie?
Mtego nie mógł powstrzymać uśmiechu, a w oczach było widać błysk jakby widział malutką krokute.
Powoli podszedł do malca i ustawił łeb na jego wysokości.
- Jaki słodziak! Jak my teraz mamy się z tobą kłócić!? - Zapytał żartem.
- Kapitan Archaon
- Gatunek: Kot czarnołapy
- Data urodzenia: 21 cze 2016
- Waleczność: 15
- Zręczność: 30
- Percepcja: 45
- Kontakt:
Spojrzałem mu w oczy i położyłem łapkę na jego nosie.
- Błogosławię cię hieno, synu hien. Od teraz ty i twoi przyjaciele mogą przebywać na moim terytorium.
Ściągnąłem łapkę z nosa nowego sąsiada i zeskoczyłem z kamienia.
- Żegnajcie, sąsiedzi. Mam pełno pracy na sawannie.
Pobiegłem na sawannę
[z/t]
- Błogosławię cię hieno, synu hien. Od teraz ty i twoi przyjaciele mogą przebywać na moim terytorium.
Ściągnąłem łapkę z nosa nowego sąsiada i zeskoczyłem z kamienia.
- Żegnajcie, sąsiedzi. Mam pełno pracy na sawannie.
Pobiegłem na sawannę
[z/t]
- Ilanga
- Kontakt:
Czarna pantera chyba postanowiła sobie odpuścić, tymczasem pojawił się kolejny kot o czarnych łapach... ale tym razem taki mały. Ilanga uśmiechnęła się do niego i obserwowała jego krótką rozmowę z Mtego. Gdy usłyszała błogosławieństwo, zrobiło jej się cieplej na sercu, w tym okrutnym świecie miło jest spotkać zwierzę innego gatunku, które jest po prostu przyjazne.
— Powodzenia, kocie. Dobrych łowów! — powiedziała głośno, patrząc, jak odchodzi.
— Dobrze mieć takiego sąsiada — zwróciła się do Mtego. Następnie otarła się jeszcze o kilka skał. Granica była już wyraźnie oznaczona, żadne zwierzę posiadające zmysł węchu nie mogłoby jej nie zauważyć.
— No, zadanie wykonane. Wracamy?
— Powodzenia, kocie. Dobrych łowów! — powiedziała głośno, patrząc, jak odchodzi.
— Dobrze mieć takiego sąsiada — zwróciła się do Mtego. Następnie otarła się jeszcze o kilka skał. Granica była już wyraźnie oznaczona, żadne zwierzę posiadające zmysł węchu nie mogłoby jej nie zauważyć.
— No, zadanie wykonane. Wracamy?