x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Powrót do domu [Kifo, Ragir]

Awatar użytkownika
Ragir
Król
Król
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 10 sie 2016
Specjalizacja:
rzemieślnik 3
Rzemieślnik 3
zbrojmistrz
Zbrojmistrz
zbieracz
Zbieracz
garbarz
Garbarz
wpjownik 1
Wojownik 1
Zdrowie: 100
Waleczność: 69
Zręczność: 59
Percepcja: 30

Powrót do domu [Kifo, Ragir]

Post autor: Ragir » 20 sty 2019, 21:17

Wracałem do domu, Dabin gdzieś się po drodze rozłączył. Miałem dużo do zrobienia i dużo na głowie. Nie mogłem tak dłużej bo ile można? Może to ta moja młoda krew? Może geny a może tego ode mnie pragnął ojciec? Nie wnikałem i szedłem przez sawannę idąc w kierunku domu.

Awatar użytkownika
Kifo
Gatunek: lew afrykański
Data urodzenia: 19 sie 2016
Waleczność: 55
Zręczność: 55
Percepcja: 40
Kontakt:

Post autor: Kifo » 20 sty 2019, 21:42

Tymczasem po sawannie szlajał się właściwie bez celu ten oto jegomość co i rusz zarzucając opadającą, lejącą się grzywą, która zdawała się błyszczeć w świetle zachodzącego słońca. Leniwie powłócząc łapami stawiał krok za krokiem i jednocześnie niósł nos dość nisko. Szukał spojrzeniem czegoś ciekawego i od czasu do czasu zatrzymywał się i trącał łapą a to kamień a to jakąś kosteczkę, która została po czyimś obiedzie. W pewnym momencie dostrzegł mysią dziurę w ziemi. Nie chciało mu się jednak czekać więc po prostu rozkopał ją łapą a potem pochwycił przerażającą lokatorkę w pysk. Podniósł łeb żeby się rozejrzeć wciągając mysi ogon jak makaron. potem dostrzegł idącego z oddali sporawego samca. Przyglądał mu się chwilę a potem postanowił wyjść mu na przeciw. Jeśli to były jego ziemie to pokazywał mu właśnie, że guzik go to obchodzi.

Awatar użytkownika
Ragir
Król
Król
Specjalizacja:
rzemieślnik 3
Rzemieślnik 3
zbrojmistrz
Zbrojmistrz
zbieracz
Zbieracz
garbarz
Garbarz
wpjownik 1
Wojownik 1

Post autor: Ragir » 20 sty 2019, 21:55

Czy spodziewałem się spotkać innego samca? Nie bardzo. Tak więc kiedy ten pokazał mi się, zatrzymałem się. Zlustrowałem go wzrokiem i lekko zastrzygłem uchem. Moja mowa ciała nie sugerowała aby się go obawiał czy był typem, który ulewnie obcemu. Ruszyłem do niego i zatrzymałem jakoś sus przed nim. Samiec miał ciekawą grzywę, znaczy typ. Może to dla wielu mało istotne ale wychowan6y wśród samic zwracałem uwagę na takie- detale.
-Kim jesteś- Rzuciłem do obcego samca. Chciałem na początku sprawdzić jak się zachowa w takim bezpośrednim.. starciu. Nie puszyłem grzywy ani nie spinałem mięśni. Byłem jednak goty an potencjalne starcie.
-Jestem Ragir- W końcu wypada sie przedstawić.
Wciągnąłem powietrze i won samca. nie kojarzyłem jej, więc nie lwioziemiec? Samotnik? Ciekawe...

Awatar użytkownika
Kifo
Kontakt:

Post autor: Kifo » 20 sty 2019, 22:14

Imponowało Kifo to, że samiec, którego spotkał nie wykazał przed nim żadnego lęku czy niezdecydowania a wręcz wyszedł mu bez strachu naprzeciw. Nie to, żeby uważał się za niezwykle imponującego jednak taka postawa wymagała pewnego zdecydowania.
Nabrał powietrza w pierś i nos trzymał wysoko. Może postrzegał Ragira jako jakieś urozmaicenie w swojej wędrówce i traktował go trochę jak rozrywkę.
- Nazywam się Kifo - odpowiedział bez zbędnej zwłoki. - Jestem samotnikiem.
Zapach Ragira zdawał się być zmieszany z innymi ale nie wysnuwał pochopnych wniosków co do tego kim mógł być.
- Chyba nie naruszyłem twoich terenów?

Awatar użytkownika
Ragir
Król
Król
Specjalizacja:
rzemieślnik 3
Rzemieślnik 3
zbrojmistrz
Zbrojmistrz
zbieracz
Zbieracz
garbarz
Garbarz
wpjownik 1
Wojownik 1

Post autor: Ragir » 20 sty 2019, 22:26

-Jeszcze nie inaczej by nasze spotkanie mogło wyglądać- Patrolowałem nasze ziemie i nie tolerowałem wypadów samopas do nas. Nie oznacza, że zaatakowałbym go ale dość sugestywnie dałbym mu do zrozumienia, że nie ma tutaj być.
-Samotnik... ciekawe- Rzekłem z jakby zainteresowaniem ale mój pysk nadal nie wykazywał wielkich emocji a raczej skupienie. Skoro ten samiec nie ma powiązań z innymi stadami to może przydać się w tworzeniu czegoś większego. Musiałem jednak go wybadać.
-Dokąd zmierzasz?- od takie niby pytanie.

Awatar użytkownika
Kifo
Kontakt:

Post autor: Kifo » 20 sty 2019, 22:38

- Nie wątpię - odparł tonem niby beznamiętnym ale z nutką jakby cwaniactwa. Nie zamierzał jednak prowokować go w żaden sposób. Niemniej był teraz prawie pewny, że Ragir był członkiem jakiegoś ugrupowania. To jego słabe zainteresowanie odczytał jako podkreślenie tych przypuszczeń. Co więc tu robił sam?
- A... nigdzie w sumie - wzruszył ramionami i posłał beznamiętne spojrzenie w bok. - No wiesz, kawalerskie życie. Szlajam się to tu to tam bez większego celu.
Poruszył ramionami i napiął nieco grzbiet.
- Poluję często żeby mięśnie mi nie skamieniały.

Awatar użytkownika
Ragir
Król
Król
Specjalizacja:
rzemieślnik 3
Rzemieślnik 3
zbrojmistrz
Zbrojmistrz
zbieracz
Zbieracz
garbarz
Garbarz
wpjownik 1
Wojownik 1

Post autor: Ragir » 22 sty 2019, 12:26

Słuchałem samca z uwagą. Ten był samotnikiem i to jak widać bez większego celu kręci się po tym świecie.
-Nie uważasz, że bycie w grupie jest bardziej korzystne niż szlajanie się samemu, martwienie się samemu o jedzenie, bezpieczeństwo i o to czy jak obudzisz się to czy ktoś nie będzie stał nad tobą z chęcią przepędzenia?- To na razie nadal wyczuwanie gruntu, tego co samiec uważa. O to jak zapatruje się na inne możliwości.
-Nie uważasz, że grupa może dawać lepsze możliwości i perspektywy?- Ciągnąłem dalej pytania i pozwoliłem sobie obejść go spokojnie raz jeszcze. Tak jakbym analizował czy samiec może się do czegoś przydać.

Awatar użytkownika
Kifo
Kontakt:

Post autor: Kifo » 22 sty 2019, 21:22

Prawdę mówiąc Kifo nie spodziewał się w ogóle nagłej rozmowy o stylu życia i próby przekonania do życia w grupie - choć mógł się tego spodziewać. Z pewnego już doświadczenia tułaczego życia czerpiąc znał dwa zachowania samców, którzy należeli do stad - albo wyganiali mniej lub bardziej boleśnie albo próbowali namówić do dołączenia. Problem w tym, że nigdy nie dostał żadnej sensownej propozycji, która by mu się opłacała.
- Są pewne minusy samotnego życia ale są też i duże plusy. Sądzę nawet, że każdy samiec powinien tego zaznać bo to kształtuje charakter.
Zawsze uważał, że samodzielność i w razie potrzeby samowystarczalność to bardzo ważne umiejętności i cechy charakteru. Dobrze mimo to wiedział, że wiecznie młody nie będzie i pełnia sił, którą powoli osiągał, wieczna nie będzie i należało tę porę życia dobrze zagospodarować.
- Ale może i przydałoby się trochę przytyć i nabrać więcej mięśni - wzruszył ramionami. - Chcesz mi coś zaproponować, mam rację?
Oby to nie było marnowanie mojego czasu.

Awatar użytkownika
Ragir
Król
Król
Specjalizacja:
rzemieślnik 3
Rzemieślnik 3
zbrojmistrz
Zbrojmistrz
zbieracz
Zbieracz
garbarz
Garbarz
wpjownik 1
Wojownik 1

Post autor: Ragir » 23 sty 2019, 11:20

-Mam pewne plany co do najbliższej przyszłości i nie będę ukrywał, że przydałoby mi się zwerbować trochę osób aby zrealizować ten plan- No powiedziałem co nieco ale jeszcze nic konkretnego ten samiec nadal jest dla mnie w końcu oby i nie mogę mu wierzyć i ufac w 100 %. Tylko z drugiej strony czasem warto zaryzykować aby otrzymać lepsze efekt. Sam przewrotu nie zrobię i potrzeba do tego siły, a siła to także liczebność.
-Powiem tak, jesteś zainteresowany wzięciem udziału w czymś większym, w wydarzeniu, które trochę... namieszają?- Zapytałem go ze spokojem ale pewnością w głosie.
-Szukam lwów, które nie są tchórzami i którzy cenią sobie samodoskonalenie i chęć iść do przodu, nie boją się jednak stać za swym liderem i go uznają. Więcej detali mogę powiedzieć... Ale mając cie już po swojej stronie w pełni, braterstwo krwi jak się mawia- Dodałem pewny siebie.

Awatar użytkownika
Kifo
Kontakt:

Post autor: Kifo » 23 sty 2019, 20:17

Wsłuchując się coraz bardziej w to co mówił samiec zaczął jeszcze bardziej rozumieć do czego to wszystko prowadzi a on, Kifo, dziwnym zrządzeniem losu akurat stanął na drodze Ragira będąc najwyraźniej przydatnym. Szarobrązowy samiec kiwał co jakiś czas dając rozmówcy do zrozumienia, że go słucha i jego słowa do niego trafiają.
- Pozwól, niech zgadnę - postanowił to wszystko naprostować zanim cokolwiek powie na pewno i zanim cokolwiek zdecyduje. - Jesteś którymś z kolei pretendentów do bycia królem jakichś ziem gdzieś blisko i potrzebujesz kogoś, kto pomoże ci obalić monarchę.
Mówił to trochę tak jakby to miał być jakiś żart podśmiewając się pod nosem, ale może wcale nie był?
- Ale to chyba żart...? Chyba, że rzeczywiście coś takiego chodzi ci po głowie? - Po prostu musiał wiedzieć w co miałby się wpakować. Nie to, żeby królobicie uważał za coś niewłaściwego.
Wzruszył ramionami i zarzucił ciężką grzywą, której lejące się kosmyki opadały mu na nos, jakby go to wcale nie interesowało, ale prawda była taka, że to co mówił Ragir było warte przynajmniej przemyślenia.
- I co oprócz samorozwoju będę z tego miał, hę? - Zanim się na cokolwiek zgodzi musiał znać warunki i korzyści, które z przedsięwzięcia by wynikały. - Oferujesz mi brak nudy, bezpieczeństwo, pozycję, żarcie i lwice?
Na tych dwóch ostatnich chyba zależałoby mu najbardziej - jak przystało na samca.
- Proponujesz mi koalicję czy raczej rolę podwładnego władcy?
Chyba, że źle czytał między wierszami i zaraz oberwie za to w mordę. Bo może po prostu... chciał go zwerbować do stada i tyle. Niemniej korzyści, o których wspomniał i tak były ważne.

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”