x
Newsy
- 07.04.2024
- Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
- 06.04.2024
- Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
- 07.03.2024
- Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
- 04.02.2024
- Postacią Miesiąca został Tauro
- 31.01.2024
- Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
- Aktualności fabularne
- > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
- Przewrót na Lwiej Ziemi
- > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
- Gniew Przodków
- > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
- Epidemia w dżungli
- > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
- Szkarłatne Grzywy
- > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Poszukiwania
Stada
Lwia Ziemia przywódcy: Khalie, Ushindi
Pazury Północy przywódca: Umahiri
Szkarłatne Grzywy przywódca: Ragir, Sigrun
Nowe znajomości [Sigrun, Ragir]
- Ragir
- Król

- Gatunek: Lew
- Data urodzenia: 10 sie 2016
- Specjalizacja:
- Zdrowie: 100
- Waleczność: 69
- Zręczność: 59
- Percepcja: 30
Re: Nowe znajomości [Sigrun, Ragir]
Lekko uniósł jedną brew widząc, ze ta zaprzeczyła moim domysłom. Hmm...
-Nie możesz mówić w ogóle czy nie umiesz?- Kto tam ja może wiedzieć, że była zamknięta gdzieś i przez brak kontaktu z innymi nie posiadła umiejętności mowy? Jak miałbym w takim razie komunikować się z lwicą?
-Nie możesz mówić w ogóle czy nie umiesz?- Kto tam ja może wiedzieć, że była zamknięta gdzieś i przez brak kontaktu z innymi nie posiadła umiejętności mowy? Jak miałbym w takim razie komunikować się z lwicą?
- Sigrun
- Królowa

- Gatunek: Lew kameruński
- Data urodzenia: 24 gru 2013
- Specjalizacja:
- Waleczność: 20
- Zręczność: 60
- Percepcja: 70
- Kontakt:
Pazurem wykonała przekreślony znak na swych ustach, to już powinno rozwiać wszelkie wątpliwości. Idealna osoba do wysłuchania i pewność, że nawet podczas tortur nie zdradzi informacji, bo nie potrafi ich przekazać. Piktogramy, malunki zaś mogą być odbierane dwojako i zajmują dużo czasu by dojść do sedna sprawy.
Pozostawała też mowa ciała.
Zeszła ze wzniesienia na którym siedziała, zrównując się obcym lwem. Była od niego niższa i dużo szczuplejsza. Jej nie przeszkadzało to, że nie mogła mówić. Miała tak od swoich narodzin i dla niej to było coś normalnego, nie odczuwała pojęcia straty czegoś czego nie posiadała.
Pozostawała też mowa ciała.
Zeszła ze wzniesienia na którym siedziała, zrównując się obcym lwem. Była od niego niższa i dużo szczuplejsza. Jej nie przeszkadzało to, że nie mogła mówić. Miała tak od swoich narodzin i dla niej to było coś normalnego, nie odczuwała pojęcia straty czegoś czego nie posiadała.
A droga wiedzie w przód i w przód,
Choć się zaczęła tuż za progiem
I w dal przede mną mknie na wschód,
A ja wciąż za nią - tak jak mogę...
Skorymi stopy za nią w ślad -
Aż w szerszą się rozpłynie drogę,
Gdzie strumień licznych dróg już wpadł...
A potem dokąd? - rzec nie mogę...♪♫♪
Tutu tutu tutu tutu|Gdy posuniesz się za daleko|Yummy|☙❦❧ Karta postaci- Ragir
- Król

- Specjalizacja:
-Rozumiem...- No dobra nie potrafi mówić, dziwne i interesujące na swój sposób.
-Wybacz ale po raz pierwszy widzę osobę, która nie może mówić a jest zdrowa- No język ma, kości w gardle jej nie stoją. Jak tutaj z taka osoba prowadzić dialogi?
-W takim wypadku nie wiem w sumie jak mogę się z tobą komunikować- A może tylko tak mi się wydaje?
-Zaintrygowałaś mnie, nie dość, że masz nietypowe umaszczenie to jeszcze nie możesz mówić...- Tak to wszystko sprawiło, że bardziej zaciekawiła mnie jej osoba.
-Wybacz ale po raz pierwszy widzę osobę, która nie może mówić a jest zdrowa- No język ma, kości w gardle jej nie stoją. Jak tutaj z taka osoba prowadzić dialogi?
-W takim wypadku nie wiem w sumie jak mogę się z tobą komunikować- A może tylko tak mi się wydaje?
-Zaintrygowałaś mnie, nie dość, że masz nietypowe umaszczenie to jeszcze nie możesz mówić...- Tak to wszystko sprawiło, że bardziej zaciekawiła mnie jej osoba.
- Sigrun
- Królowa

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Nietypowe umaszczenie, to nie było tu lwic podobnych do jej koloru? Interesujące, to jakie tu one są czyżby tylko w odcieniach brązu jak ten lew? Na kolejne pytanie lwa przymrużyła ślepia i podeszła bliżej jego boku. Przysiadła na zadku i wysuniętym pazurem przejechała po jego boku rysując jakby szlaczki. Przerwała czynność i przechyliła łeb uśmiechając się do niego wesoło. Dając mu kolejną podpowiedź jak wygląda jej komunikacja z innymi.
- Król

- Specjalizacja:
Obserwowałem jak ta idzie i siadał. Czując za to jej pazur lekko zastrzygłem uchem.
-no tak.. więc rysujesz?- No to obrazki coś tam mówią. Jednak nie zawsze można zinterpretować to tak samo jak rysujący by chciał.
-A czymś się zajmujesz?- W końcu nie wyglądała na mistrzynie łowów, bardem nie jest to kim jest? No nie wojownikiem an pewno.
-no tak.. więc rysujesz?- No to obrazki coś tam mówią. Jednak nie zawsze można zinterpretować to tak samo jak rysujący by chciał.
-A czymś się zajmujesz?- W końcu nie wyglądała na mistrzynie łowów, bardem nie jest to kim jest? No nie wojownikiem an pewno.
- Sigrun
- Królowa

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Pytanie czym się interesuje zaskoczyło ją. Lubiła przyrodę, przebywać wśród innych zwierząt, słuchać ptasich treli czy wysłuchiwać opowieści wędrowców. Lubiła wschody o poranku, krople deszczu spływające po ciele podczas ciepłego deszczu. Szum wiatru i wtórujący temu szelest liści oraz kołysanie trawy. Tworzyć muzykę, malować kolorowe obrazy, tworzyć małe drobiazgi które cieszą oko. Nic jednak z tych rzeczy nie było czymś co mogłoby zostać uznane za bardzo pożyteczne.
Wskazała na swoje ucho a potem wykonała gest jakby czegoś nasłuchiwała. Pokazała mu jednego z ptaków na drzewie który świergotał. Poruszyła ogonem by rozległ się szeleszczący dźwięk, wtórujący do rytmu wyśpiewywanej przez niego piosenki.
Chciała mu przekazać coś jeszcze ale wszystko po kolei.
Wskazała na swoje ucho a potem wykonała gest jakby czegoś nasłuchiwała. Pokazała mu jednego z ptaków na drzewie który świergotał. Poruszyła ogonem by rozległ się szeleszczący dźwięk, wtórujący do rytmu wyśpiewywanej przez niego piosenki.
Chciała mu przekazać coś jeszcze ale wszystko po kolei.
- Król

- Specjalizacja:
Nie byłem mistrzem domysłów ale starałem się być cierpliwy i wyrozumiałym. Obserwowałem to co robiła lwica i co pokazywała. Było to trochę zabawne. Jednak przyglądałem i słuchałem wszystkiego. Taka komunikacja trochę dziwna.
-Chodzi... o muzykę?- Zapytałem po tych obserwacjach ale nie byłem pewny- Lubisz słuchać otoczenia i wraz z nim w jednym rytmie żyć? Czy tam być?- No to wszystko to takie moje poglądy.
-Chodzi... o muzykę?- Zapytałem po tych obserwacjach ale nie byłem pewny- Lubisz słuchać otoczenia i wraz z nim w jednym rytmie żyć? Czy tam być?- No to wszystko to takie moje poglądy.
- Sigrun
- Królowa

- Specjalizacja:
- Kontakt:
Poniekąd to co powiedział było słuszne, choć samemu tworzenie lub dołączanie do istniejących pieśni było czymś co wywoływały u niej dreszcze podniecenia. Brakowało jej bębenka, który utraciła dawno temu. Potrzebowała tylko materiałów i kogoś kto pomoże jej wykonać trudniejsze części. Wszystko w swoim czasie.
Zerwała źdźbło trawy, do tego liść z pobliskiego krzaka pokazała je Ragirowi. Łapę przytknęła do łba, wykonując ruch jakby obserwowała otoczenie lub czegoś szukała. Nie wiedziała ile do końca z tego zrozumie ale chciała znaleźć nauczyciela i zająć się medycyną. Potrzebowała tylko znaleźć nauczyciela.
Zerwała źdźbło trawy, do tego liść z pobliskiego krzaka pokazała je Ragirowi. Łapę przytknęła do łba, wykonując ruch jakby obserwowała otoczenie lub czegoś szukała. Nie wiedziała ile do końca z tego zrozumie ale chciała znaleźć nauczyciela i zająć się medycyną. Potrzebowała tylko znaleźć nauczyciela.
Tutu tutu tutu tutu|Gdy posuniesz się za daleko|Yummy|☙❦❧ Karta postaciKto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość