x
Newsy
  • 07.04.2024
  • Nowa porcja questów czeka na śmiałków! -> Questy
  • 06.04.2024
  • Aktualizacja kwietniowa weszła w życie! Więcej szczegółów pod linkiem-> Aktualizacja kwietniowa
  • 07.03.2024
  • Wszystkie Panie zapraszamy do wzięcia udziału w Loterii z Okazji Dnia Kobiet! -> Loteria z okazji Dnia Kobiet
  • 04.02.2024
  • Postacią Miesiąca został Tauro
  • 31.01.2024
  • Dzienniki umiejętności zostały sprawdzone
Fabuła
  • Aktualności fabularne
  • > Świeża porcja nowości z Lwiej Krainy
  • Przewrót na Lwiej Ziemi
  • > Khalie przejęła władzę na Lwiej Ziemi po wypędzeniu dotychczasowych władców.
  • Gniew Przodków
  • > Po krainie przetoczyły się nieszczęścia i choroby. Mówi się, że to Przodkowie postanowili uprzykrzyć życie żyjącym, ale kto wie czy starzy szamani mają rację. Może po prostu przebywanie w niebezpiecznych terenach ma swoje konsekwencje.
  • Epidemia w dżungli
  • > Chodzą słuchy, że choroba w Dżungli przybiera na sile. Napotyka się tam wielu chorych, którzy wykazują agresję wobec nieznajomych.
  • Szkarłatne Grzywy
  • > Ragir odnowił dawne stado. Szkarłatni powrócili na zajmowane niegdyś ziemie.
Suwak
Lwia Skała
Wodopój Las Kanion Termitiery Jezioro ZZ Wulkan Góry LS Jaskinie Kilimandżaro Upendi Drzewo życia Wielki Wodospad Zakątek Przodków Oaza Ruiny Pustynia Ciernisko Cmentarz Pole bitwy Zarośla Bagno Słone jezioro Gejzery Góry ZZ Wielka woda Jezioro szmaragdowe Jezioro flamingów Kaskada Grobowiec Rzeka Wąwóz Dżungla Pustkowia Równina Rzeka 2 Sawanna 2 Rzeka 3 Las namorzynowy Dolina wichrów Nadrzecze Dolina LS Drzewo życia Sawanna LZ Skała Wolności Wschodnia Oaza Wydmy Las MB Jezioro MB Wybrzeże

Resocjalizacja [Shadow i Nabo]

Awatar użytkownika
Nabo
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 18 maja 2016
Specjalizacja:
medyk 3
Medyk 3
alchemik
Alchemik
czyste łapy
Czyste łapy
szaman 2
Szaman 2
Zdrowie: 100
Waleczność: 30
Zręczność: 60
Percepcja: 65
Kontakt:

Re: Resocjalizacja [Shadow i Nabo]

Post autor: Nabo » 06 wrz 2020, 16:30

W końcu udało mu się trochę ożywić rozmowę, chociaż na początku nie tak to sobie wyobrażał. No nic, skoro nie da się z nim gadać o niczym innym...
-Nie tylko Dhoruba. Również Haki źle się o tobie wypowiadał i jego zeznania pokrywają się z tym co powiedział nam gepard. Dlatego też zakładamy, że przyszedłeś do nas w charterze szpiega, jednak na chwilę załóżmy, ze mówisz prawdę i sam opuściłeś Beghi- poczynił krótką pauzę na pozbieranie myśli.
-Dołączyłeś do Berghi wiedząc co zamierza zrobić. Nie miałeś problemu z tym, że chce podbić i zniewolić moje stado i z tego co wiem bardzo ją w tym wspierałeś. Obróciłeś się przeciwko niej, tylko dlatego, że nie dała ci tego co chciałeś czyli siebie. A więc nie uczyniłeś tego, bo przeszedłeś jakąś wewnętrzną przemianę i stałeś się dobry. Dalej jesteś tym samym degeneratem, który z chęcią mordowałby niewinnych i gdybyśmy cię wypuścili to zapewne znowu skumałbyś się z jakimiś złolami. Czy teraz rozumiesz swoja sytuację?-
Obrazek Z wyglądu Nabo to stereotypowy lwioziemiec. Kolor sierści i grzywy są niemal identyczne jak u byłego króla Simby. Największą różnicą pomiędzy szamanem a byłym monarchą jest sylwetka, która jasno wskazuje, że Nabo preferuje raczej bierny tryb życia.

Awatar użytkownika
Shadow
Gatunek: Lew afrykański
Data urodzenia: 25 lip 2015
Waleczność: 50
Zręczność: 50
Percepcja: 50
Kontakt:

Post autor: Shadow » 07 wrz 2020, 19:01

- Haki powiedział wam, że chciałem zdobyć Berghi? A to dobre - parsknął wymuszonym śmiechem, bo w gruncie rzeczy tak właśnie było. Ta charyzmatyczna lwica naprawdę mu się podobała i to było głównym powodem dla którego przyłączył się do jej stada. - A skąd taka pewność? Jakoś nikt z twojego stada nie ucierpiał z mojej winy. A to, co zrobię i jak będę dalej żył, to chyba moja sprawa, czyż nie? - uniósł brwi, obdarzając go znudzonym spojrzeniem, w którym kryła się irytacja. - A co do Berghi, to może po prostu spodobała mi się jej uroda i siła charakteru? Może początkowo nie znałem jej planów, a gdy je poznałem, postanowiłem ją porzucić i ostrzec was przed nią? Może chciałem zrobić jej na złość i namówić Dhorubę, żeby do niej nie wracał właśnie dlatego, że nie chciała mi się oddać i zostać moją własnością? Może nawet chciałem się do was przyłączyć, zanim potraktowaliście mnie jak wroga? - zaczął obchodzić go naokoło, świdrując go przeszywającym spojrzeniem swoich złowrogich ślepi.
It's an ugly business doing one's duty. But just occasionally - it's a real pleasure.

Awatar użytkownika
Nabo
Gatunek: Lew
Data urodzenia: 18 maja 2016
Specjalizacja:
medyk 3
Medyk 3
alchemik
Alchemik
czyste łapy
Czyste łapy
szaman 2
Szaman 2
Waleczność: 30
Zręczność: 60
Percepcja: 65
Kontakt:

Post autor: Nabo » 09 wrz 2020, 22:04

-Nie, ty sam nam to powiedziałeś. Nie pamiętasz już tej bajeczki o twoim biednym złamanym serduszku?- powiedział, jednocześnie zastanawiając się w co czarnogrzywy próbuje z nim pogrywać.
-Jeżeli widzisz węża, który szykuje się do skoku, zdziel go w łeb zanim cię ukąsi- zacytował usłyszane kiedyś powiedzenia.
-A co do tego to nie do końca tak to działa. Bo na przykład, gdybyś dołączył do jakiś złodupców i razem z nimi gnębił słabszych, to ich krew będzie także n naszych łapach, bo wbrew logice i zdrowemu rozsądkowi zwróciliśmy ci wolność- powiedział całość zwieńczają z pozoru miłym uśmiechem.
Słysząc wzmiankę o przełączeniu się do nich, Nabo z trudem powstrzymał się od śmiechu. O ile wcześniej jego wersja miała jeszcze odrobinę sensu, to teraz lew kompletnie odleciał.
-Na prawdę nie wiem, jak przebolejemy tę stratę- odparł ironicznie.
-Dobra Shadow, mam jeszcze dzisiaj sporo roboty. To co się pośmialiśmy to nasze ale pora byś wrócił do swojej celi.
Obrazek Z wyglądu Nabo to stereotypowy lwioziemiec. Kolor sierści i grzywy są niemal identyczne jak u byłego króla Simby. Największą różnicą pomiędzy szamanem a byłym monarchą jest sylwetka, która jasno wskazuje, że Nabo preferuje raczej bierny tryb życia.

Awatar użytkownika
Shadow
Gatunek: Lew afrykański
Data urodzenia: 25 lip 2015
Waleczność: 50
Zręczność: 50
Percepcja: 50
Kontakt:

Post autor: Shadow » 17 wrz 2020, 19:27

- Faktycznie, nie mam co robić, tylko gnębić słabszych. Skąd ty w ogóle bierzesz takie niedorzeczne pomysły? - pokręcił głową z głębokim westchnięciem. - A co, jeśli nie mam ochoty tam wracać? To nie są warunki dla lwa. Sam chciałbyś być więziony w takim miejscu za samo istnienie? Nie wiedziałem, że przebywanie na czyichś terenach to taka wielka zbrodnia, że aż wymaga uwięzienia w ciemnicy - warknął nie zamierzając bynajmniej ruszyć się z miejsca.
It's an ugly business doing one's duty. But just occasionally - it's a real pleasure.

Odpowiedz

Wróć do „Zakończone”